Pripadám si veľmi labilná

3. jan 2024

Asi to bude znieť čudne, ale prídem si ako veľmi labilná a neviem čo s tým. Pripisujem to detstvu. v detstve som nemala čas na rutenie sa a nejakú labilitu, musela som byt silná kvôli mame, ktorá nezvládala výlevy otca, tak som jej ja ako dieťa robila oporu a tvárila sa, že všetko je fajn… aj situácie, ktoré by rozhodilo naozaj aj silnú osobu, ale nechcem to konkretizovať. Teraz v dospelosti si všímam, že som presný opak toho, čo som bola v detstve. Zrazu ma hocičo vie psychicky rozladiť a som neštátna, hneď sa nejak psychicky rucam. Môže to byt aj tym, že ešte stále žijem doma, a hoci otec už nie je taký, ako v detstve, občas sa ešte prejaví a to dieťa, čo malo kamennú tvar už zrazu je preč. Nechcem to riešiť psychiatrom a liekmi, pretože vidím, že lieky nič neriesia. Uvažujem o terapii, len ani neviem, kde začať. Verím, že labilnych ľudí tu hádam nejaká vzorka je a poradia mi, kde začať, keďže určite s tym chcem niečo robiť. Ale som už sama prekvapená, že čo sa to so mnou deje.

pribinak
3. jan 2024

Terapia je dobrý nápad

Na fcb je skupina hľadám psychológa / psychoterapeuta. Nápis svoju požiadavku a niekto sa ti s ponukou ozve

Nemyslím si, že by ti psychiater ponúkol lieky, toto nie na zaliekovanie

domkakvet
3. jan 2024

Je to zrejme sposobene tym detstvom, ono sa to casto potom odzrkadli v dospelosti.

patus_2
3. jan 2024

Skús si nájsť psychológa a porozprávať sa s ním. Nepíšeš koľko máš rokov a v akej situácii si, ale nemáš možnosť sa osamostatniť? Alebo aspoň na chvíľu zmeniť "vzduch". A kde začať? Môžeš začať aj u svojho všeobecného lekára a on ta nasmeruje ďalej. Myslím, že nejaké sedenia u psychológa sú hradené aj poisťovňou.

marianarem
3. jan 2024

Urcite s tym pomoze psycholog a zacat treba tak, ze si nejakeho v okoli najdes. Trebars podla odporucani na nete, alebo zaloz temu tu a ludia ti poradia niekoho v tvojej lokalite.
Nestabilitu si takmer urcite pochytila od mamy a v dosledku nestabilneho domaceho prostredia. Mama a celkovo domov v detstve tvoria taky akoby podstavec, na ktorom clovek potom do konca zivota stoji. Alebo teda dovtedy, kym sa clovek sam nerozhodne ho prebudovat a spevnit. S pomocou psychoterapie to prave ide velmi dobre, hoci nie je to hned.

ivangeline
3. jan 2024

Love is a choice. Odporucam knihu.