mate niektora z vas skusenost s touto diagnozou ??? da sa to liecit ? liekmi? bylinkami? ako ? kazda rada je dobra
ahoj,ja síce mám sekundárnu amonereu a anovulačné cykly,pomohla mi liečba klostilbegitom na vyvolanie ovulácie 😀 .ale sestra mala primarnu asi predstav jej sa to upravilo,bbrala asi 7rokou anikoncepciu apo 3mesiacoch otehotnela bez problemov.ja momentálne beriem duphaston ale neviem po vysadení budem asi tam kde som bola.
som pozrela do papierov amám tam napísané že primarna sterilita takže asi to je tiež primarna amenborea.keby si chcela tak napíš mi spravu 🙂 radfa poradim ak budem vedieť ohladne toho
@danielitka26 Ja som mal sekundarnu amenoreu sposobenu lekarmi (k&retom po porode). Dlho - takmer 3 roky bez menstruacie. Nakoniec mi dali vnutromaternicove teliesko a menzes prisiel. Po jeho vybani som menzes mala, ale slaby. Zacala som s bylinkami a menzes sa upravil.
@ematko29 lenze ako dosiahnes ovulacne cykly bez vajicok? alebo tebe vajecniky tvoria vajicka? mna len hneva pristup lekarov neviem na com som pretoze som bola liecena sterilita primaris, primarnaamenorea bez vysledku, skusila som to zakombinovat s cajmi a roznymi bylinami...sla som na sono zastupovala ina lekarka ktora na sone vajicka videla ...zial na dalsom sone cca o tri mesiace moj lekar opat nic nevidel...alebo nechcel vidiet a ma ma za neviem co ...chcem mat deti a preto mi je kazda jedna rada dobra
@danielitka26 tak mne pomohol jednoznačne klostilbegit,krasne sa vytvorili vajíčka,vyrastli .máme 2detičky.
@danielitka26 ja teraz skusam bilinky ,lebo už otehotniet neplanujem ,chcem mať len preavidelne menzes anechcem trepat do seb hormony,ked neplanujem otehotniet,ale my sme sa vvtedy snažili rok ,menzes nikde iba s vyvolavackami abrala som proveru ,anič.až klostil mi pomohol
@ematko29
@evakva ja som teraz na HAK minerva beriem ju 13den kedze som znova bola takmer 10mes bez menzes ...akaoze dialo sa u mna nieco kazdy mesiac vzdy od 28-33dc som jeden alebo dva dni spinila veeelmi malicko kedze mi samej od seba sliznica nedorastla viac ako 2mm to spinenie bolo hnedaste ako starsia krv nie cerstva. teraz jak beriem tu antiku od 5dna mam velmi husty biely vytok...neviem co to moze byt od 4dna uzivania mam bolave prsia dost napnute a striedavo ma pichava v lavom vajecniku a pravom...jeden den vlavo druhy vpravo....viem ze je to asi len reakcia na HAK
@ematko29 mohla by si mi napisat o tebe ake si mala zdravotne problemy kolko mas rokov ako si sa liecila ako si otehotnela ake velke mas deti ?? ak by si nechcela tu tak kludne do IP vopred velmi pekne dakujem 😉
@danielitka26 určite je to reakcia na antiku,aj mne tak vaječniky reaguju.ale teda ty si mala aspon pravvidelné špinenie aja nič raz za pol roika špinenie akoniec.
@danielitka26
@ematko29 Ja som antikoncepciu nechcela. Aj duphaston som nebrala. Zacala som merat bazalnu teplotu, robit ovu testy a pit bylinky. Menzes sa upravil, zosilnel a trval 5 dni. Ziadne spinenie, len krvacanie. Teraz som tehotna a verim, ze velku zasluhu na tom maju bylinky.
@ematko29 Odporucam merat bazalnu teplotu a aspon tu alchemilku pit, pripadne caj gynex. Bylinky si zazrak, ktory si clovek nevie vazit. Mne lekari povedali, ze druhe asi mat nebudem, kvoli mojej nizkej sliznici (2-4mm v strede cyklu). Uz sme chceli ist na IVF, boli sme aj objednany. Otehotnela som, no v 7 tt potratila. Potom som sa dala na bylinky a meranie teploty a po 7 mesiacov som si nasla zas // a verim, ze teraz to vyjde. Sliznicu som mavala tak 6-8 mm v strede cyklu (nie je to vela, ale oproti predoslemu stavu je to super).
•Amenorea znamená, že žena nemá menštruáciu. Ak sa prvé menštruačné krvácanie neobjaví do 16. rokov života ženy, hovoríme o primárnej amenorrhei. Od amenorrhei treba odlíšiť slabšie a nepravidelné menštruačné krvácanie, s ktorým sa často stretávame u teenageriek. Obdobie, kedy menštruačný cyklus začína nazývame menarche.