Príliš nízky cukor po jedle

lucka27391
28. júl 2024

Ahojte, už dlhší čas pozorujem, že viem byť strašne hladna, aj keď jem podľa mňa dosť. Veľakrát mi bol nameraný príliš nízky cukor nalačno, avšak doktorka to neriešila viac. Tak som si kúpila glukomer a napríklad dnes 2 hodiny po raňajkách som mala cukor 5.0 s tým, že som už bola zase obrovsky hladná. Je to normálny cukor? Na raňajky som mala misku ovocia s kokosovým jogurtom a ovsenymi vlockami plus kapučíno s ovsenym mliekom. Niekedy mi je to až trápne, lebo stále len riešim čo budem jesť a kedy, inak mi je zle.

bluemoon24
28. júl 2024

@lucka27391 2h po jidle cukr 5,0 je uplne v poradku. Ta snidane neni neco, co by te melo zasytit dlouhodobe. Ovoce jsou rychle cukry + vlaknina, ktera navic snizuje cukr, jogurt je predpokladam vegansky, ten nema moc bilkovin, vlocky jsou sacharidy. Po 2h bych byla hladna i ja 🙂

lucka27391
autor
28. júl 2024

@bluemoon24 ďakujem za odpoveď! Áno mám alergiu na mlieko a sóju, tak som musela prejsť na veganske výrobky, ale mäso a vajcia jem… popravde neviem si nájsť veľa bielkovín s touto diétou.. keď nejem mäso, tak bývam hladná

bluemoon24
28. júl 2024

@lucka27391 chapu 🙂 k te snidani bych ja za sebe pridala tuky (vyborne se ti tady hodi jakekoliv 100% oriskove maslo) a pokud byvas casto hladna, vubec bych se nebala pridat cisty protein (rozmixovat ho treba v tom jogurtu) - jsou s prichuti i bez a meli by te dost zasytit.

taktotedanie
28. júl 2024

Az tak idealne to nieje
Ak by ti klesal este nizsie chod na vysetrenie jednoznacne

mamina7070
28. júl 2024

to je v pohode hodnota glykemie
@lucka27391 skor sa porad s nejakym vyzivovym poradcom v ranajkach ti chybaju bielkoviny
po dvoch hodinach uz ma byt glykemia na normo urovni co plne splnas
nizka hodnota sa berie az 3,9

lucka27391
autor
28. júl 2024

@taktotedanie ďakujem za odpoveďou. Zároveň pociťujem aj nadmerný smäd posledné 2-3 týždne. Na aké vyšetrenie sa mám pýtať?

taktotedanie
28. júl 2024

@lucka27391 zacnite vseobecnym lekarom ten vas bude vediet nasmerovat