Priesvitný strojček na zuby

unique
5. okt 2021

Nemáte prosím niekto skúsenosti s tym priesvitnym "neviditelnym" strojčekom u deti?

patka06
5. okt 2021

dcéra má Invisalign už takmer rok ...super je, môžem len a len odporúčať

unique
autor
5. okt 2021

@patka06 a kolko ma dcera rokov? Nebol problem s tym ked si menila tie plastove nasady, ze by to moc bolelo ako to tlaci na zuby?

patka06
5. okt 2021

@unique mala 14 keď ho dostala, bolelo prvý večer ..potom už cítila len mierny tlak keď mala novú dlahu my sme to riešili tak, že si novú dlahu dávala piatok po škole

fadama
5. okt 2021

tiež akurát ideme riešiť strojček. tiez 14r. a som zvedavá ci mu daju klasický ci ten vynovený 😀

patka06
5. okt 2021

@fadama nedali vám na výber? ja by som už do fixného nešla

fadama
5. okt 2021

@patka06 neviem vôbec o tom nič. zajtra tam syn ide. na čistenie a potom sa ma objednať a tam snáď povie co mu dajú. neviem či dávajú na výber. Alebo podľa čoho rozhoduju. 🤔🙂

patka06
5. okt 2021

@fadama tak zajtra snáď doktorka všetko vysvetlí, funkcia oboch strojčekov je v podstate rovnaká, rozhoduje sa rodič /teda aspoň u nás/, je to smutné, ale hlavne na základe financií, pretože na Invisalign neprispieva zdravotná poisťovňa

lenka188
5. okt 2021

@unique neporadim s tym ako je to u deti. Ja som mala tento strojcek uz ako dospela, ale mozem povedat, ze to na zaciatku fakt bolelo. Mala som dojem, ze mi tie zuby vypadnu 😃 ale mozno to bolo tym, ze uz som bola dospela a uz to tam cele nebolo take prisposobive ako u deti. V kazdom pripade ho odporucam vsetkymi desiatimi. Co mi nevedeli cele detstvo vyriesit obycajnymi strojcekmi, mi Invisalign vyriesil za rok a pol 👍

fadama
5. okt 2021

@patka06 som veľmi zvedavá, ako to bude 😆

unique
autor
6. okt 2021

@patka06 presne tohto sa najviac bojim. Keby mal ten kovovy, tiez to boli ale nepomoze si. Pri tomto priesvitnom sa bojim, ze ak ho to bude boliet aby to nevytiahol z ust a zbytocne vyhodim kopec penazi.

unique
autor
6. okt 2021

@fadama nam dala na vyber bud fixny ale okolo toho este kopec dalsich roznych kovovych a umelych hovadin do ust alebo tento neviditelny

unique
autor
6. okt 2021

@lenka188 dakujem za info. Toho sa bojim, ze ho to bude boliet a vytiahne to z ust 😐

patka06
6. okt 2021

@unique ako píšem, ten kovový bolí oveľa viac - pretože je "nastavený" minimálne na 4 týždne, ak to zle znáša pomôžu len lieky proti bolesti. No priesvitný si môže vybrať / má sa nosiť 20 - 22 hodím/ a tým zmierniť bolesť. Bolesť je miernejšia pretože dlahy sa vymieňajú týždenne tzn. že netlačia na zuby tak silno
Mimo toho sú to už veľké deti, ktorým sa dá vysvetliť, že trocha bolesti musia vydržať.

unique
autor
6. okt 2021

@patka06 dakujem. Asi som teda rozhodnuta 😁