Prieduskova astma má ju niekto?
Tiez mam
Aj ja.
Áno to si myslím že ju má viac ludi chcem informáciu k akému lekárovi chodíte? A ako sa lieči.
Ja som sa liecila na pneumoftizeologii asi 5 rokov, mala som svoj inhalator, ktory som pouzivala pri akútnom stave a pravidelne som sa dopovala kortikoidmi a anihistaminikami. V 20tke som sa odstahovala do ineho mesta a akosi uz 10 rokov som si nenasla cas na to, aby som vyhladala lekara, kvoli astme, takze som v podstate uz 10 rokov neliecena. Neviem ale, cim to je, no odkedy sa neliecim, nemam ziadne problemy.. za cely cas som mala asi 2 take slabsie zachvaty dychavcivosti, ktore nikdy neprerastli do kasla, ako to bývalo predtym. Takze neviem, ci som z toho vyrastla alebo je to tym, ze som vysadila ten sajrajt (kortikoidy) 🤷♀️
Aké máte príznaky?
@mimi12132 a kolko uz uzivas inhalacny sprej? Mne sa neuveritelne ulavilo po 2 dnoch, az som nechapala, ako malo vzduchu som pred tym mala
Inhalacny sprej používam už 2mesiace ale nevidím tam rozdiel taký istý stav.
No tak asi smer lekar... ja som povodne mala predpisane 2 spreje - jeden na roztiahnutie priedusnic, aby mi tam ten kortikoid vobec mohol vojst. Ten som uzivala tusim 3 dni a potom este niekolko dni naraz s tym kortikoidom a potom uz len ten. Ako hovorim, ja som badala velky rozdiel v dychani, takze u teba nieco nie je v poriadku - bud ho zle vdychujes, alebo ucinna latka u teba nefunguje, alebo nieco ine....
Mam a ďalších XY ľudí, dnes už bežná diagnóza