Pribrali ste po odstavení?

30. jan 2024

Ahojte. Maminy, ktore kojili, pribrali ste po odstaveni dietata? Za predpokladu, ze ste nijako nemenili jedalnicek. Lebo ze kojenim sa pali dost kalorii, no a ked sa s tym prestane, malo by sa to na vahe negativne prejavit, nie? Dakujem za skusenosti.

zenulkaaa
30. jan 2024

Nie nepribrala. Podstatne je odstavovat postupne, nie zo dna na den.

siska53
30. jan 2024

Nie. Skor naopak, napriek nezmenenej strave som schudla aj to, co mi ostalo a zo 46 som sa vratila na moju vahu, ktoru som mala roky pred tehotenstvami - cca 43 kg... Prosto pri kazdom som sa vratila na povodnu vahu... Pri starsom 9m.po porode, ked sa uz zacal odstavovaci proces a pri dcere po 2 rokoch, kedze dojcenie sme ukoncili vtedy.

marticka85po
30. jan 2024

Ja som schudla ked som prestala kojit.ked som kojila tak som pribrala kedze som bola nonstop hladna a stale som nieco chrumala

adeladulova
30. jan 2024

Odstavovala som 2-3mes, nič sa nezmenilo, akurát to ze už som nemala takú chuť na sladké (malý mal 1r4m)

andy37
30. jan 2024

Kým som kojila tak mi váha išla dole, a to som stále do seba pchala čosi sladké. Po odstavení mi išli kilá zasa hore, ale len do mojej pôvodnej váhy pred tehotenstvom.

marci77
30. jan 2024

ono je to s kojením rôzné.....
su typy zien, co pri kojeni chudnu a typy zien, co pri kojeni priberaju (genetika😅)
Suhlasim s nazorom, ze odstavit postupne ....a nemal by byt ziadny problem

milanemila
30. jan 2024

Ja som schudla, lebo som mala menej chuti do jedla. Teraz uvidime ako to bude po druhom 🤷🏼‍♀️

alchemilkazltozelena
30. jan 2024

Ja som pri kojeni bola ako kostra a keď som odstavila.som.dost pribrala 😥

franika
30. jan 2024

Áno,po polročnom kojení som pribrala za 2 mesiace 7 kg, čo bol fakt extrém, potom som si vstúpila do svedomia a začala som športovať, zmena jedálnička. Váha bola za 4 mesiace -10kg.

19daniela90
30. jan 2024

No ja kojím už moje tretie dieťa. Kojila som všetkých vyše roka. Počas kojenia som nechudla ako všetky kamošky, či známe tvrdili. Odstavovala som postupne. Keď som definitívne dokojila, nepribrala som, ale ani nechudla. Aktuálne ešte stále kojím. Zapisujem si kalorické tabuľky, cvičím 4x do týždňa a hmotnosť nejde dole... možno je to tým, že som celiatik, možno naozaj genetika... ja sa fakt snažím jesť zdravo, veľa piť, hýbať sa. Byť fit kvôli sebe a samozrejme aj dlho žiť kvôli deťom...

basulaak
30. jan 2024

Nie nepribrala. Odstavila som rychlo, mala som lieky na zastavenie laktacie a po 4 dnoch brania liekov bolo po nalievani prs. Tak som uz nebrala dalej. Ostala som rovnaka. Kojila som skoro 2 roky.

kiki68
30. jan 2024

Dve kila cca. Ale skor som sa dostala trosku na normalnejsiu vahu

nevenka
30. jan 2024

Ja mozem povedat, ze po prvom porode do 9 mesiacov som bola na dievcenskej vahe 48 kg, a to som jedla aj v noci a sladke jogurty. Odstavila som uz tehotna, takze to sa nerata, po porode som zacala rapidne chudnut, ale asi tak po pol roku, zistili mi hypertyreozu, ked sa to zaliecilo, tak som bola s kilami zase hore a dcerka sa odstavila ako 20 mesacna zrazu zo dna na den. Skusala som si saty na svadbu velkosti 38-40, o 2 mesiace bola svadba a musela som kupit velkost 44 😪. Vtedy mi stitna zase pracovala pomaly...ostala som na vahe okolo 60 kg. Po tretom tehotenstve znova hypertyreoza, ale nechudla som, a po stvrtom to iste. Aktualne na Thyrozole som pribrala na 65 kg (pri vyske 152 cm), stale mam chut daco vyjedat, hlavne poobede a vecer. Kojim rocnu dcerku. Tak po odstaveni uvidim. Mam aj pocit velkeho zavodnenia, beriem betablokatory na tlak. A mam 40 rokov. Asi to nebude uz slava, ak rapidne neuberiem z jedla...

euka210
30. jan 2024

Nie, ja som bola pri 1.do roka na svojej vahe, odstavila som v 15.mes a do dalsieho tehu som sla s rovnakou hmotnostou...ale po dalsich uz mi kila ostali...ale nikdy som po odstaveni nepribrala...ale ja som dojcila dalsich este dlhsie.

autor
30. jan 2024

Vdaka za odpovede. Moj ma 14mesiacov, chcem zacat pomaly postupne odstavovat. Som momentalne trochu chudsia ako pred porodom a bola by som rada, keby to tak aj ostalo.ale telo sa asi rado vracia na svoju komfortnu vahu, co som mala vacsinu casu..tak uvidim.

janickacrazy
30. jan 2024

Ja som po odstavení vždy ešte dačo schudla. Je to dosť individuálne.

zobaka
30. jan 2024

nie, ja som kojila kratko, ale 15 kil som schudla ako nic

cookie29
31. jan 2024

Ja sa tesim, ze konecne schudnem. Ja som pri dojceni vzdy pribrala a nemozne schudnut. Az po odstaveni.