Priberanie bez príčiny

29. máj 2023

Čaute baby, potrebovala by som poradiť. Ide o to, že za mesiac som pribrala vyše 5kg. Vždy som bola štíhla držala som si svoju váhu aj po pôrode som sa dosť rýchlo vrátila na pôvodnú váhu (malá má rok) . Bola som s tým aj u dochtora kvôli podozreniu na štítnu žľazu, poslal ma na všelijaké vyšetrenia, brali mi krv a nič nezistili, vraj som úplne zdravá. Neviem čím to môže byť. Jem tak ako som jedla aj predtým, nejem veľa, večer vôbec a sladké skoro vôbec nejem, pohybu mám tiež dostatok, niesom v strese, tehotná tiež niesom. Možno niekomu nepríde veľa 5kg, ale už teraz to je na mne dosť vidieť sama vidím ten tuk na bruchu a stehnách. Ľudia v mojom okolí si to tiež začali všímať.. A vždy stretnem niekoho známeho ktorý sa ma spýta či som tehotná 🙄
Chcem sa spýtať, že či niektorá z vás neriešila podobný problém alebo neviete, že čím to môže byť. Rady typu menej jesť, rôzne diéty, fitko,.. si nechajte pre seba ďakujem.. Ide mi o zistenie príčiny.
Ďakujem za každé normálne rady.

jajanka31
29. máj 2023

Nieco sa muselo v tvojom zivote zmenit, pohyb, spanok, stres, strava.. mne sa to stalo ked som mesiac tahala nocne a zle sa stravovala. Potom som to musela tazko schudnut. Skus porozmyslas mozno len hormony.

sissy27
29. máj 2023

Bez priciny to nie je. Bud je za tym zdravotny problem alebo jednoducho prijem vyssi ako vydaj. Si rok po porode - takze v tvojom zivote aj v tvojom tele sa zmenilo velmi vela… mozno aj v tom “nejem vela” je odpoved na tvoj problem - telo sa boji, ze nebude mat dostatok energie, tak uklada co sa da… ale my tu mozeme len hadat a tipovat. Odpoved ti da bud lekar alebo odbornik na vyzivu, ktory bude schopny s tebou prejst tvoj jedalnicek a zivotny styl.

zadda1
30. máj 2023

vždy som bola štíhla. aj po pôrode. dokonca vtedy som mala najkrajšiu postavu. s blížiacou sa 40tkou som sa postupne nenápadne trosku "obalila". neviem koľko máš rokov, ale nemôže to byť proste vekom?

taktotedanie
30. máj 2023

Muselo sa nieco zmenit
Asi sa ti strava nezmenila len vela jes

elmivelmi
30. máj 2023

napis co jes za den.A kolko mas pohybu

canis_lupus
30. máj 2023

Keď má dcéra rok, neprestala si dojčiť/neznížila sa frekvencia? Po odstavení sa priberá, lebo pri dojčení je veľký kalorický výdaj...

akiana
30. máj 2023

Vacsina bab, co tu vravia, ze “nejem vela”, potom v diskusii daju co jedia, a za den je to dostatocny kaloricky prijem pre 2 dospele osoby.

magic08
30. máj 2023

nedostatok spanku, hormony, pojedanie cely den niečoho maleho... moze to byt cokolvek. Napis ako vyzera tvoj den, kolko denne spis a co počas dna jes a pricina sa najde. Ak si teda zdravotne v poriadku a stitna je tiez ok

gabika0825
30. máj 2023

Ja som teraz tiež pribrala, cely život od 18tich mám 47kg, ako keby sa mi váha zastavila, skôr som niekedy schudla ako pribrala. Teraz som sa postavila na váhu asi po pól roku a bum 54kg 😀 netuším z čoho ale je pravda že teraz sa menej hýbem keďže robím home office, aj to casovo tak vychádza. Predtým som vkuse chodila, aj po práci na prechadzku s kolegyňami, takze cely život prakticky v pohybe, teraz som nejak zlenivela. Takze má to niečo do seba. Ale okolie si to nejak nevšimlo alebo aspoň na to nikto neupozorňoval 😀 ale ani ja som si to nejak nevšimla