Ahojte, priateľ má už tretí deň neustále pretrvávajúci zápach z úst. Zápach cítiť vždy rovnaký po každom jedle, pití, žuvačke či umytí zubov. Pred dvoma týždňami bol u zubára na preventívnej prehliadke a zuby mal v poriadku no celý další týžden sa sťažoval na bolesti ďasna a spravila sa mu dokonca afta. Zápach začal až pár dni dozadu no na bolesť sa už nesťažuje. Jediné čo mi vedel ešte povedať je že keď potiahne v ústach, tak mu spod zuba akoby niečo vytekalo. Myslíte, že by to mohol byť hnis a ten tak zapácha? Zápach cítiť aj keď vydýchne nosom. Nevieme či riešiť daľšiu prehliadku u zubára alebo iného lekara.
moze to byt z pokazeneho zubu ale tak isto to moze byt sposobene cukrovkou, ludia ktory maju cukrovku, tak im casto zapacha z ust
Môže ísť aj o problém žalúdka,trávenia...
@stamik nech priatel trvá na röntgene. Vela krat pri prehliadke nic nezistia. Ja som mala problem so zubom a zubarka to nevidela ,kym som neopuchla a nedostala zapal okostice. jednoducho pod plombou sa mi vytvoril kaz, ktory navonok nebol vidno a sposobil zapal korena
Moze mat zastaraly hnis v mandliach.
nemá problémy so žalúdkom?
môj ex kolega mal cukrovku a tomu páchlo úst katastrofálne...
dobre a teraz moja dalšia dilema.. priatelov otec s mamou ževraj nič necítia.. tak neviem ci ja som vadná už :(
@stamik môže to byť mandľový kameň:
áno môže byť hnis pod zubom