Priateľ strašne chrápe

14. jan 2024

Môj priateľ strašne chrápe. Niekedy až tak že idem spať do inej miestnosti. On stále však tvrdí že on o ničom nevie a že určite nechrápe 🤦. Čo by ste poradili ? Je mi blbé stále chodiť spať inde .

pribinak
14. jan 2024

Nahrať ho na video.
Objednať na orl

anjelicek26
14. jan 2024

My sme to riesili roky... nevyspata ja ani on, lebo som do neho furt stuchala, nech sa posunie..je pravda, ze odkedy sa narodili deti mam brutal senzibilny sluch, pocujem aj ked niekto v kuchyni pusti vodu a to som na tretom poschodi, co tomu celemu nenapomaha... muz ma obehaneho na viac krat HNO, spankovy labak, alergologa, plucneho... chrape, lebo si lahne do blbej pozicie, neda sa to nejako moc "riesit", teda vyriesili sme to - mame dve spalne... trpim len cez spolocne dovolenky a teda riadne 🙄 A ano, nahrala som ho par krat na video, nech to pocuje, lebo tiez neveril, ze az tak...

jamimo
14. jan 2024

kamarátkin otec to riešil odbornou pomocou, spáva v špeciálnej maske. Neskutočná úľava pre celú rodinu. Ten pílil na celý byt 🤦‍♀️

regsy
14. jan 2024

@anjelicek26 Dá sa to riešiť. Nepoznám ho, ale pravdepodobne má anatomicky zúžený priestor v dýchacích cestách, t. buď má príliš prerastené veľké mandle, možno veľkú uvulu, možno nízke podnebie v ústach, možno nadváhu, možno kombinácia viacerých. Riešením je uvulopalatoplastika alebo tonzilotómia. Mám podobný problém... 😅

princezpuss
14. jan 2024

Aj moj manzel brutalne chrape, ja som si na to zvykla ale odkedy mame malu a pri slabom spanku ju to vyrusuje a budi sa, sa manzel popri preventivke zdoveril obvodnej, ta ho odporucila odbornicke, dostal nejaky pristroj co meria kvalitu spanku a vysledky boli zle. Potom ho zavolali do BA do spankoveho centra na 3 dni a tam to monitorovali a skontrolovali nosnu prepazku lebo ak to nie je v poriadku, da sa to operacne riesit. Ale moj manzel to mal ok. Nakoniec zistili ze ten chrapot je len sprievodny jav nejakej spankovej poruchy, kvalita spanku je zla, potom je aj cez den unaveny a neoddychnuty, dokonca pocas spanku niekedy trva dlhsie kym sa nadychne a tak teraz cakame na pristroj, ktory uz bude musiet pouzivat uz stale. Ten mu bude regulovat ten dych, odstrani chrapanie, zabranuje infarktu a mal by byt viac fresh cez den. Tak uvidime. Jedine negativum je ze to musi mat na tvari, nieco ako kyslikova maska 😕

anjelicek26
14. jan 2024

@regsy tak bol u viacerych HNO a operovat vraj nic netreba... nadvahu tiez nema... ale ano je to deprimujuce, babatko dostane 2,3x3m izbu a nam rodicom ostanu dve luxusne velke spalne, pritom by sme mohli byt v jednej, keby tak nechrape :( Musim ho poslat nanovo, mozno teraz nieco vymyslia po rokoch...

nikpa
14. jan 2024

A prečo ti to je blbé? Veľa ľudí spi oddelene lebo sa tak jednoducho vyspia lepšie. Ja tiež už roky nespím s mužom v posteli, chrape ako medveď, niekoľkokrát za noc chodí na WC a ma rad zimu v izbe počas spánku. Ja naopak teplo a pri každom vstavani na WC ma zobudil, no a o tom chrapani ani nejdem písať, máš to doma. Pre mňa je dôležité sa dobre vyspať aby som dokázala normálne fungovať a nevidím nič zlé na tom, že partneri nezdielaju rovnakú posteľ. Duplom v prípade keď ma jeden trpieť lebo druhý chrape a budí ho.

regsy
14. jan 2024

@anjelicek26 Pozri, chrápanie spôsobuje nedostatočné dýchanie a chvenie mäkkých tkanív v ústnej dutine. Aj ja som bol v spánkovom laboratóriu 2x, no tam ako jediné riešenie ti dajú dýchaciu masku na noc. Nie je to zlé, možno treba zvyknúť na to, ale príčinu to neodstráni, skôr len následok. A samozrejme, že tiež som bol na prerábke nosa, ale nie je to všetko, čo by bolo potrebné.

jamimo
14. jan 2024

@regsy pravdu máš. 👍

regsy
14. jan 2024

@jamimo Myslím, že áno, keďže som obehol dostatok vyšetrení, počítal kadečo, podstúpil som opku a ďalšiu by som ešte mal. 🫣

bororka
14. jan 2024

Ja odporúčam Adenol kvapky. Trvá cca týždeň kým zaberú, ale sú perfektné. Teraz idem vymeniť za ten sprej a uvidím čo bude viac mužovi vyhovovať. Ja som mu to kvapkala keď spal a nevedel, pokiaľ protestoval 😃

arcanne2
14. jan 2024

@princezpuss moj svokor to ma uz roky. Sice musi mat v noci masku, ale sam hovori ze sa citi ovela lepsie, oddychnuty.a svokra tiez, lebo sa konecne vyspi 😁

jamimo
14. jan 2024

@regsy na tú masku si treba zvyknúť. Kamarátkin otec sa dlho tomu bránil... v spánkovom štúdiu sa potvrdilo, že apnoe pauza je veľmi dlhá 😵 Nuž, tak sa vyľakal a zvykol si. Nevie si to vynachváliť, rodina tiež.
PS : poznala som nebožtíka, ktorý zomrel v spánku, práve na apnoe 🕯️

marca12
14. jan 2024

Nahraj ho. Ja som tiez vkuse frflala,nevyspata som chodila. Mali sme oddelene spalne,lebo to sa nedalo vydrzat. Potvrdila mu to aj navsteva,ktora ho pocula do vzdialenej izby. Bol v spankovom centre,vybrali mu mandle,upravili nosovu prepazku a kadeco ine mal. Ale po rokoch zacal znova chrapat. Sice nie tak strasne,ale budi ma s tym.

mikadooo
14. jan 2024

Joj ja by som bez výčitiek sa zdekovala inde, nie je nad pokojný spánok... Asi nahrať ho by bolo najlepšie. Ale ak to nechce riešiť, ja by som veru spávala v inej izbe, s tým, že by som mu vysvetlila, že sa holt pri ňom nevyspím, ale ak by mal nejaké požiadavky sexuálneho charakteru, rada s ním na ten čas pozdieľam posteľ. A potom zas hajde do ticha 😄. Ale tak ja som taký dosť racionálny typ, nepotrebujem držanie za ruku pri zaspávaní a tak.

regsy
14. jan 2024

@jamimo Áno, určite je to aj o zvyku. Ja som nechcel ísť do masky, ale radšej to skúsiť odstrániť chirurgicky. Mne osobne je už lepšie po opke nosa, ale v hrdle mám dosť tesno 😅 zúžený priestor na dýchanie, takže sa nečudujem chrápaniu. Okrem toho môže byť problémom aj koreň jazyka, ktorý to môže spôsobovať, ale to ani veľmi u nás na SK nerobia. Je to trochu lotéria a boj s chrápaním, už každý čo je schopný a ochotný podstúpiť pre zmiernenie.

jamimo
14. jan 2024

@regsy jasné, rozumiem 😉

tenerifka
15. jan 2024

Moj manzel bol celozivotny brutal chrapac, az ked som ho dokopala na vsetky vysetrenia.... Sice sme mali vzdy 2 spalne, ale on uz bol cez deñ z toho zleho spanku tak unaveny, ze som naozaj mala strach, ze ho niekde vystrie. Od septembra ma na spanie kyslikovu masku, uplne prestal chrapat, a rano je vyspany a oddychnuty.

jana005
15. jan 2024

@princezpuss ahoj, môj manžel má tú masku už asi rok a je to úplne super.
Vôbec nechrápe a hlavne nie je ráno unavený.
Predtým aj keď spal sedem hodín, tak sa cítil nevyspaty.
Niekedy mu cez tú masku prefukuje vzduch, keď spí a sa mu to posunie, to už len do neho štuchnem a opraví si to. Len to začalo až po dlhšom používaní, je to už asi trochu rozťahane.
Keď nemal manžel masku, bežne som ho poslala spať na gauč, lebo sa to nedalo vydržať.
A teraz už spíme pekne pri sebe, nedám na ňu dopustiť

20erika07
15. jan 2024

Sice neporadim, ale mne napr vadi pusteny tv a pri tych hlasoch nezaspim, no zase ked mi manzel chrape do ucha, s tym nemam ziadny problem 🤔 take čudné u mna. Mozno som vycvicena odmala jak som so starkou spavala a tá drevo pilila celu noc 🙂
Inak posledne co som si vsimla, odkedy berie lieky na vysoky tlak a cholesterol, spi ovela lepsie aj dlhsie a chrapanie je menej hlasné