Priateľ si zarezal strojčekom do znamienka

miskacharly
11. nov 2014

Priatel si zarezal strojcekom do vycnievajuceho znamienka.asi si ho aj odrezal,kusok mu tam trci.odmieta ist na pohotovost.moze mat s toho do rana nieco?a moze mat vseobecne z toho nieco?trochu mu to krvacalo a stipalo.som sa vystrasila... dakujem za odpovede.mali ste aj vy podobny problem?

liz_lemon
11. nov 2014

nech ide urcite na kozne, taketo veci su nebezpecne

mammaroma
11. nov 2014

@miskacharly
Na pohotovosť netreba ísť, ale zajtra určite vyhľadať lekára. Poranené znamienko treba potom vybrať. Ja som si poranila znamienko na ramene, vôbec netuším kedy a ako, na druhý deň som bola na chirurgii a vybrali ho. Prebehlo to úplne v pohode. Samozrejme sa po vybratí posiela aj na vyšetrenie na histológiu.

miskacharly
autor
11. nov 2014

@liz_lemon
@mammaroma dakujem,hned rano ho poslem.lebo fakt som sa vystrasila.

5katarina7
11. nov 2014

@miskacharly ja som si na nohe pri holení odrezala komplet celé znamienko,išla som ku kožnej a ona že to ani pozrieť nevie,nič som tam nemala,musela som vyčkať až vyrástlo a vtedy sa mi na to mrkla,ale nemuselo sa to vybrať.

janinah
11. nov 2014

vydezinfikovať a dať to skontrolovať,pohotovosť netreba

veriiii
11. nov 2014

@miskacharly to sa stalo aj mojmu, osetrite to a dajte skontrolovat dermatologom (samozrejme nie je to na pohotovost z tejto stranky),aby vlucil ci islo o zhubne,vtedy odporuci vybrat tak ci tak.nie kazdy a nie vsetky znamnienak su tie potencialne zhubne, cize u tych normalnych zarezanim do nich alebo podrazdenym je akurat komplikaciou diskomfort.

miskacharly
autor
12. nov 2014

@veriiii
@janinah
@5katarina7 ďakujem za ukludnenie 🙂