Priateľ kýcha a fúka si nos

zanetakovacsova
4. jún 2021

Ahojte žienky. Idem si po radu. Priateľa už pár dní trápi niečo ako alergia ale neviem si predstaviť čo je to. Chorý nie je. Iba si večne fúka nos a kýcha. Lieky na alergiu sme už skúšali a nič. Dnes sa pridali už aj oči. Proste príznaky alergie ale lieky na alergiu nezaberajú. Ku alergologičke nechce🙄je tvrdohlavý radšej trpí. Nemali ste niečo podobné? Nejaký domáci liek? Ďakujem 🙏áno viem najlepšie by povedal lekár ale tam ho nedostanem ☹️

sissy27
4. jún 2021

@zanetakovacsova ja by som ho nechala "trpieť" a nech mi ani neskúša doma fňukať. Je dospelý, svojprávny, keď to nechce riešiť tak nech nerieši.
Ono to s najväčšou pravdepodobnosťou alergia bude, len je otázne na čo a podľa toho treba aj riešiť liečbu. Voľnopredajné antihistaminiká nezaberajú každému na všetko. Takisto môže mať z niečoho podráždenú sliznicu v nose a preto kýcha a soplí.

mima1
4. jún 2021

@zanetakovacsova lieky ste skusali ake? Niektore nezaberaju hned a treba ich uzivat dlhsie aby sa alergia zmiernila

bagre
4. jún 2021

nuž tak to nechaj naňho keď je mu takto lepšie...
alergológa treba určite, najprv nech zistí na čo je alergický a potom sa môže riešiť liečba

zanetakovacsova
autor
4. jún 2021

@sissy27 áno kúpila som mu ten clarithine lebo mne ten pomáhal keď som potrebovala 🙂 aj ho užíval ale iba na chvíľu bolo dobre :/

zanetakovacsova
autor
4. jún 2021

Ďakujem za odpovede🙏

petulda333
4. jún 2021

Mne claritine absolutne nezaberal ani zenaro. Jedine zodac a aj to musis brat dlhsie

0silvia0
4. jún 2021

@zanetakovacsova ja by som ho tiež nechala trpieť. Neznášam takýchto poserkaných chlapov, ktorí si urobili z lekára bubáka.

bagre
4. jún 2021

@zanetakovacsova aj môj odolával pár rokov ešte pri miernych problémoch - s tým, že on predsa alergiu nikdy nemal... No a keď už teda konečne išiel - čuduj sa svete alergia na pele tráv, takže je minimálne pol roka na liekoch a niekedy je lepšie, niekedy horšie. On musí vedieť koľko vydrží. Hlavne nech sa tebe nesťažuje ako mu je na figu. Ono domáce fígle na to nebudú žiadne, jednoznačne treba lieky a poznať príčinu. Až potom sa môže pomôcť úpravou domáceho prostredia alebo návykov

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nevenka
4. jún 2021

@zanetakovacsova no ja mam doma alergika a astmatika a ani liecba od doktora nie je 100%, proste kycha a sopli a svrbia ho oci aj tak. Ale samozrejme, ze to zmiernuje. Bez liekov a sprejov by nemohol fungovat vobec...

paulinkaa2
4. jún 2021

@zanetakovacsova bez liekov a sprejov mu to samé neprejde. Teraz kvitne jedno, odkvitne a v zapati ide ďalšie. Jedine smer alergolog.
Ja mam dasseltu uz týždeň ju užívam ale ze by bolo lepšie nie. Musím ísť predpísať spreje a kvapky do očí.

miskaska
4. jún 2021

Mne nikdy nezabrali samotne antihistaminika - tabletky, ani lokalne do nosa. VZDY musim cez sezonu uzivat kortikoidny sprej do nosa. Inak umieram 😀 . Takze uzivam antihistaminika v tabletkach a sprej do nosa - kortikoidny. Len ten sprej, nezabera hned, ako spreje pri nadche..treba vydrzat a PRAVIDELNE ho striekat aspon tyzden. Potom je to super, skoro uplne zmiznu priznaky. Oci ma sialene svrbia, ale to davam aj bez kvapiek, len si ich nesmiem zacat skriabat.

bagre
4. jún 2021

@zanetakovacsova inak ak by sa konečne vybral k lekárovi a bude mu robiť testy tak treba aby bol zo 10 dní bez antihistaminík. Nepredpokladám síce že by dostal tak rýchlo termín, ale pre istotu píšem 😉

lenadka
4. jún 2021

@viestta 😂 ty sa mi strašne páčiš! Čo komentár to perla a ešte aj k veci 😘👏🌻

simsalabim
4. jún 2021

@zanetakovacsova pri silnejsej alergii tabletky nestacia. Ja v plnej sezone mam okrem nich kvapky do oci, sprej do nosa aj na priedusky. Aj to niekedy nestaci.

Priatela nechaj trpiet, ked je sprosty.

zanetakovacsova
autor
4. jún 2021

Ďakujem za všetky odpovede 😇vážim si to.

ivkazba
4. jún 2021

Asi bude moja reakcia príliš, ale podebatila by som s ním o zodpovednosti. Raz budete chcieť mať aj rodinu? Ak hej, tak to takto nezodpovedný bude voči žene a deťom? Lebo áno, ak s niekým žijem, tak k lekárovi nejdem len kvôli sebe ale aj preto, že mám nejakú zodpovednosť voči svojej rodine.

janinah
4. jún 2021

Bez kvalitnej liečby sa ľahko dopracuje k astmatickemu záchvatu a to už bude iný level.Tiez sa čudujem.ze partnerky riešia zdrav.problemy dospelých mužov.Odstahovala by som sa zo spoločnej postele a kychaj si veselo aj do vianoc.

bagre
4. jún 2021

@janinah som si predstavila veselé kýchanie...

dadis
4. jún 2021

Ja som si tiez myslela, z dcera zacala mat alergicku nadchu, bolo mi to divne, lebo "jej" sezona je az v auguste, aj som jej do skoly niesla kortikoidny sprej a aerius. Druhy vecer mala teplotu. Bola to nadcha obycajna (bolapre istotu aj na pcr)...dostala som ju aj ja 😀

danielahamar
4. jún 2021

@bagre my máme tiež také doma 🤭😬 chováme slona, čo sa týka kychania a fukania🤣, jedna sa o 18r., vždy ideme do kolien, či už vypustili zoo🤣

bagre
4. jún 2021

@danielahamar tak syn je na roztoče, viem aké to je keď 10x po sebe kýchne ale nikdy nevyzeral veselo a keď dofúka a má pokoj je celý šťastný 😅 už som ho naučila sa odkloniť od stola lebo sa x krát stalo že ako kýchal - tak pri treťom raze si už nabil hlavu o stôl

mamutka
4. jún 2021

Ja sa ani nečudujem, že sa mu nechce k alergologovi, možno už niekde počul ten známy fakt, že keď sa dnes niekam dovola, dostane termín o tri mesiace, možno aj viac. Takže si pekne postupne začne vopred riešit budúcoročnu sezónu. A môže dúfať, že nenatrafi na takého debila ako môj manžel, tomu Dr povedal, že ma možno alergiu na mňa, hahaha. Proste vtipný Dr co nikomu nepomôže.
Ja si dávam Zyrtec, ale teda najlepšia je jedine cielená liečba po vyšetrení.
A preplach nosa, musí si ho čistiť, nech sa mu tam nedrží to ma co zle reaguje.
Vlasy si umývať každý a pod, jo, mam extrémne pomohla tzv práčka vzduchu
Na noc som to zapla v spálni a konečne som spala ako človek

bmuller
4. jún 2021

@zanetakovacsova Neviem, co kvitne prave v tejto dobe, ale je to dost agresivne aj cez lieky. S kolegynou sme obe alergicky, berieme od zaciatku jari antihistaminika, a aj tak nas v tejto dobe cca posledny tyzden-dva drazdi na kychanie a soplenie... ☹ Ale mozno je to specificke pre tento rok, kedze tato jar nebola typicka ako posledne roky, takze sa nejakym rastlinam mohlo posunut vypelenie alebo co :-/

sszuzu8
4. jún 2021

@petulda333 mne zodac zaberá tak ze keď vezmem zajtra ráno na 2-3 dní mam pokoj ale. Musím vziať zasa aby sa mi alergia neprejavila. Nemusím užívať každý deň a držím sa v pohode. Horšie keď ne vezmem pár dní tak sa z toho dostávam dlhšie

jeennyv
5. jún 2021

@zanetakovacsova ja beriem aerius a mesiac som ho brala aj nie, kym pomohol