Zdravim mam 26 som skoro tri mesiace po druhom pôrode svoje dni nemám plno kojím. A problém je, že pri sexe som stále suchá. Normáne to nebýval môj problém hlavne počas plodných dní to boli plné veselé dva týždne a takto sucha som bývala len pár dni po Ms. Dosť mi to vadí lebo to potom bolí proste sex bez prirodzenej ženskej vlhkosti je nanič samozrejme že robíme aj iné metódy, ale nie je nad dobrý sex. Mal niekdo podobné probĺémy ja cítim, že to súvisi s hormonálnym procesom v tele, že to proste ešte nie som ja- a moje telo je ešte nenastavené a možno to robí kojenie. Máte nejaké rady ako to zvládnuť okrem lubrykantov mne to pomáha le krátko, dik za každu skúsenosť
silvia
ok.diky myslela som si skoda, že to nefunguje rýchlejšie. Kedy by to malo začať fungovať? Po prvom Th som dostala moje dni keď mal syn okolo 3 mesiacov neviem ale teraz nejak cítim, že to bude trvať dlhšie. Od čoho je to závysle ak teraz nebudem mat dlhsie... Inak aký je váš názor na prerušovaný sex? Ja teda cítim, že tehotná momentálen byť nemôžem že nemám ovu. a neskôr tiež nechcem brat Hk lebo nemôžem.... Tretir dieťa fúha pri rozdiele dva roky medzi mojimi chalanmi nechcem, ale viem si predstaviť neskôr o 4 roky možno....
presne tak. čítala som dakde, že tým že sa teraz vo velkom posobí prolaktín na tvorbu mlieka, je znížená tvorba estrogénu, ktorý vlastne sposobuje tu vlhkosť. neviem ako u iných, ale u mna po prvom porode sa to upravilo až ked som dostala prvy menzes (6 mesiacov po porode), ked som vlastne prestala kojiť. teraz som 3 mesiace po porode a mam ten problem zas. nielenže žiadna vlhkosť, ale ani žiadna chuť ☹ som zvedavá, kedy sa to upraví tentoraz.
ja som nekojila kocenky a takyto problem som mala tiez. tak som si pomahala lubrikantmi a navyse teraz su v lekarni pripravky, zatial som si to len vsimla na letaku, ale skuste: http://www.gynofit.sk/vaginalny_gel_such.html to je na suchost v posve. mne to potom preslo do roka od pporodu same od seba. gyn mi hovoril, ze je to aj pporodom a aj vekom. ale upravilo sa to.
Elisadavinci presne tak aj ja som teraz tri mesiace po pôrode a je to ako spojená nádoba nie si vlhká nemáš až takú chuť to je prirodzene lebo to tvojmu telu to nerobí dobre./Preto milujem plodné dni/
Ja už aj tú chuť mám len čo s tým keď to niejde a mawka diky za typ kuknem na nete aj ked neviem ci to budu mat v Nemecku. Tak všetkým s podobným problémom držím palce aby sme si už konečne dobre zašpásovali. Inak ja som kojila do 8mesiacov a Ms som dostala už keď mal malý 3Mesiace ale nepravidelnu a slabú potom sa to postuplne upravovalo, tak čaute pa
A to preco?
do kelu ja ze to praveze prospieva preco si po pôrodoch suchšia všeobecne? Všk mam len 26. Ale inak nieco na tom bude lebo ja som naozaj brutal vlhka cez plodnbe dni a inak tiez ale musim mat fakt chut
a vas nazor na prerusovany....hmmmm
mas nejaky typ...ktory je dobry
ja som mala nejaky bio special
....a čo tak poriadne nasliniť....alebo potrieť bravčovou masťou?
ja som s tym problem nemala,skor by som sa s tymto obratila na gynekologicku ona sa v tom vyzna asi najviac.o tom ze kojenie to ovplivnuje som este nepocula a ani nezazila
Ahojte, ja mam podobný problem, všetko je ok až na to že niekedy mam pocit ako by som sa mala roztrhnuť po jazve čo mi po pôrode zašili. A ešte mám problem s vrcholom, pri sexe som ho ešte nemala, niekedy sa to už blíži ale prejde. Neviete dačo na to poradiť?
Ok tak sa opytam gynekologicky ale ja to citim ze to ma nieco spolocne s hormonalnym procesom v tele po tehotenstve a po pôrode
kveta diky za radu dobry napad
akurat dnes sa svokra sťažovala, že vypiekli 200 litrov masti bravčovej, že čo s tolkou masťou urobí 😀 😀 😀 žeby som pomaličky mihula ako lubrikant? 😀 😀 😀
@elisadavinci ak nepotrebuje svokra 😀 😀 😀 vypýtaj si 😀 😀 😀
fuj že bravčová masť 😝 😀
môžeš skúsiť aj kokosový olej namiesto klasického lubrikantu...ten sa tiež používa 🙂 alebo olivový...
@macamac nielen ten s bravčovou masťou je divný, ale aj zakladateľka tejto témy je divná, hlavne to vyjadrovanie a mudrovanie okolo toho.... vlhka...😒
Přijde tlustá ženská ke gynekologovi a říká mu:
Pane doktore vážím 150 kg, manžel 180 kg.
Nemohl byste mi přešít vagínu někam jinam?
My se k sobě ani nedostaneme!"
Doktor se otočí na sestru a soucitně si poklepe na čelo.
Žena vykřikne:
"Tam ne! To by mi manžel rozbil koulema brejle!"
@sylwi je to presne kvoli hormonom a kojeniu. pomoct hlavne kym kojis sa da iba pomocou lubrikantu. nijako inak