Ako dlho musí trvať operácia aby sa cievkovalo a môžem to odmietnuť ak to nechcem?
Očividne si na operácii ešte nebola lebo tam sa rieši úplne niečo iné ako taká nepodstatná vec ako je cievkovanie, keď si to situácia vyžaduje tak to asi treba 🤦🏼♂️ pokiaľ sa nepostavis z postele tak logicky na wc chodiť nebudeš
Pri kazdej vacsej operacii, ale mne to robili to cievkovanie v narkoze, lebo som sa s tym iba zobudila.
Ciievkovanie môžeš odmietnuť vždy. Aj keď budeš po operácii ležať.
Na vycikanie ti potom prinesú misu a vycikas sa na posteli
Tým cievkovanim si personal často uľahčuje prácu
Je to individualne velmi,aj od operacie aj od pracoviska
Pri beznych malych operaciach SA necievkuje.
Cievkuje sa pri dlhych operaciach, pri operaciach ked bude treba vediet, kolko si vymocila a pri operaciach, kedy Bude retencia mocu.
V ziadnom pripade sa necievkuje, aby si personal ulahcil pracu.
Mňa cievkovali aj pri jednodňovej laparke, kedy som večer išla sama domov. Nebolelo to a nemala som problémy z toho.
Mňa aj po pôrode ( prirodzenom) cievkovali🤣 lebo mi nešlo vycikať sa. A to som mala 10 minutovy pôrod. Takže neviem
Tak ti poviem, ešte budeš rada, keď budeš zacievkovana …pri napr nejakej väčšej brušnej operácii boli že každý pohyb naviac.
Napr.v gynekológii sa pri operáciách cievkuje aj preto, aby si operatér odsledoval, či moč ide číry, či nezachytil nástrojom mechúr.
@autumm podobne. Prva bola sekcia tak tam. A pri dalsom mi neslo vycikat tak ma cievkovali.
Pri dalsich dvoch som im uz povedala nech ma cievkuju.
Pri poslednom porode som vypila viac ako pol litra vody. A ani 2 hodiny po porode mi neslo vycikat. A ako ma zacievkovala tak vsetko von.
Kamoska si tak myslela ze cika a necikala. Mala v sebe viac ako 2litre moču….
Mňa cievkovali pri operácie nohy...lebo ani za toho som sa nevedela predtým vycikat(asi blok)... mne to potom aj vyhovovalo
Nedavno na gyn opetacii ma cievkovali, robili to az v narkoze, po prebudeni som bola ospalaani by som sa nezdvihla, cievku mi vybrali na druhy den a nahodou to bolo super, ziadny stres z cikania na posteli
@janetinka27 možno trochu od veci ale čakala si dlho na termín gyn. operácie?
@lanelly kvoli diagnoze musela byt co najskor, dostala som ho za 18 dni.
Ono je to asi individuálne, mňa to napríklad vôbec nebolelo, ani to nebolo nejaké extra nepríjemne. A po operácii som bola vďačná za to, že som zacievkovaná a nemám plný mechúr alebo vstať a ísť v bolestiach na záchod. Po vybratí tiež žiadny problém
To neboli nejak, na dalsi den to pojde von ta cievka. Mne to hned okolo 9:00 vybrala sestricka s tymi ze ked uz prejdem na wc, tak to nemusim mat. Ako boli cely clovek, toto som ani neriesila.
Cievkuje sa aj pred bežným pôrodom čiže ťažko povedať, zistíš v danej chvíli 😊
Teba naozaj trápi cievkovanie z celej operácie?
Mám za sebou dve sekcie. Jednu s cievkou, druhú bez 🤷🏻♀️ plus jedno MMT s laparoskopickou operáciou a tam som tiež mala cievku. Dcéra (17) bola nedávno operovaná (cca hodinu a pol v narkóze), aj manžel a obaja bez cievky.
Cievkuje sa pri takych pri ktorych sa predpoklada,ze nebudes hned mobilna. Mna 2x cievkovali pri cisarskom a 1x pri laparoskopii mimomaternicoveho tehotenstva. Nejde o to ako dlho trva operacia ale ci ty nebudes musiet lezat po nej dlhsie. Vo vsetkych pripadoch ma stavali po 24h kedy mi aj cievku vybrali