icon

Pri kloktaní slanej vody počas angíny ma z toho naťahuje a vraciam z toho

beatrixx123
29. nov 2020
karhu
29. nov 2020

ak nie si tehotna, pi salviovy caj

janage
29. nov 2020

Skús zázvorový čaj z čerstvého zázvoru s medom a citrónom. Ja neznášam zázvor, ale keď treba tak sa premôžem - mne už ani tá soľ nepomáhala.

simoncik
29. nov 2020

No hlavne lieky. Tak kazu kloktat solou. Mala som ju pred mesiacom. Neskutocna bolest mne pomohol jox. Pekne umrtvil

tina4931
29. nov 2020

@beatrixx123 No ak je to streptok. angína jedine atb penic. radu.

janage
29. nov 2020

@tina4931 tak sú aj iné atb. Ja mám na penicilínové alergiu napr. nemôžem ich absolútne.

janage
29. nov 2020

@beatrixx123 mne ten zázvor pomohol v kombinácii s imunoglukanom, výborný je orofar sprej ci pastilky - má lidokain 🙂 Mne už nezaberá ani tantum verde, ani glimbax, ani jox, ani salvia, ani nič. Ak je angína vírusová atb. nezaberú- mne z výterov naposledy napr. nepotvrdili žiadnu baktériu. A aj teploty boli aj ostatné príznaky. Fakt by som neverila, že ten zázvor mi tak pomôže.
Ak výter potvrdí bakteriálnu nákazu tak antb. sú na mieste.

tina4931
29. nov 2020

@janage Potom môžu byť cefalospor. , makrolidy....Ale napr. pri betahemol. str. to bez atb nejde, resp. problémy do budúcna, ktoré môžu nastať.

janage
29. nov 2020

@tina4931 veď ja viem, že sú aj iné - reagovala som na to, že jedine penicilínové nemusia byť

tina4931
29. nov 2020

@janage Ja som nemyslela jedine penicilíny, ale jedine atb.ako také.

magdalenahorvath
29. nov 2020

@beatrixx123 Keď si otvorená prírodnej ceste - kloktať mladý jačmeň, piť mladý zelený jačmeň a jesť chlorellu. Ja jem tieto zelené potraviny už rok, každý deň - tú najlepšiu kvalitu a chorá nie som, ani môj muž, ani moja dcérka - už ani nepamätáme 🙂
poradím, pomôžem

martinals
29. nov 2020

Skús šalviový čaj, mne dosť pomohol aj doritricin, ak sa ti stav nezlepší radšej zajdi k Dr pre ATB.

magdalenahorvath
29. nov 2020

antibiotiká -ako aj ostatné lieky - iba potláčajú príznaky, treba riešiť príčinu 🙂

beatrixx123
autor
30. nov 2020

@beatrixx123 som tehotná takze vraj žiadne lieky ani v lekárni mi nic nedali a na pohotovosti tiež, lenže mna boli tak práva mandla že ledva prehltam a boli má až ucho a skúšala som kloktat tu soľ lenže s toho má nadrapuje na vracanie

nevenka
30. nov 2020

@beatrixx123 no mne gynekolog povedal, ze cokolvek cmulacie mozem, ze tie lokalne veci su vzdy lepsie ako potom riesit celkove ATB. Zas som si nedavala nic brutalne, kym sa dal kupit Septilen, ten mi pomohol, ked uz nie, tak som si striekala JOX. Ani to sa neodporuca, ale kamoska doktorka mi vravi, ze tym nemozem nic pokazit. Ale ak je to angina, bude treba ATB. Treba ist na vyter. A podla toho sa uvidi.

viestta
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
janage
30. nov 2020

@beatrixx123 smer doktor, ak nie obvodna tak ORL. Presne ziletky v krku poznam. A este aj s virusovou verziou (teda bez atb). Nech Ti urobia vytery a ORL doktor Ti poradi urcite.

lubmar
30. nov 2020

Skus kloktat vlaznym repikom, doktorka mi poradila, mne pomohol velmi, stahuje zapal a nenapina z neho. Sama som nechcela verit. Tiez ak znesies, daj si na palicku cajovnikoveho oleja a vytri si nim hrdlo. Je to sice brutal, ale pomaha to.

zuzi56
30. nov 2020

@beatrixx123 daj si vodu a peroxid vodíka 3%, kukni na nete.