Pri dlhšej chôdzi mi z prstenníkov na nohe vystreľuje ostrá pálivá bolesť

fifulik
15. júl 2022

Ahojte, mám taký menší problém, teda skor je to už istý čas. Máte tu niektorá problem ako ja ? Pri dlhšej chôdzi mi z prstenníkov na nohe vystreľuje ostrá pálivá bolesť. Existujú nejaké špecialne vložky do topánok ? Alebo nejaké lieky, mastičky?

katkamatka7
15. júl 2022

Môžeš skúsiť masáž alpou. Intuitívne, rozmasíruj si celé chodidlo, jemnými krúživými pohybmi a jemným tlakom od časti, kde je päta smerom k prstom. Prejdi každý prst, ohybaj. V časti, kde je ,,bruško" pod prstenikom, kde sa vytvára klenba a spája chodidlo so zemou, nájdi bod, ktorý keď stlačíš, pocítia úľavu, postupuje smerom ku prsteniku. Ako ten bod stlačíš, pohyb prstami, otáčaj nohou.
Tu ostrú bolesť môže spôsobovať nervové zacvaknutie medzi malými kosťami, kĺbmi. Alpa ochladí. Krém proti bolesti nájdeš v lekárni, väčšinou krém miesto zohreje, radi Ti poradia.
Stielka do topánok by mohla pomôcť gélová, hľadaj takú, kde je hrubsia/ vyššia.

fifulik
autor
15. júl 2022

@katkamatka7 ďakujem krasne 🙏🏽

nwnw
15. júl 2022

@fifulik to mas vo vsetkej obuvi? Mne napr bolesti sposobovali iba niektore topanky. Od istej doby si kupujem tenisky s gelovou vlozkou a nosim ich stale.

fifulik
autor
15. júl 2022

@nwnw no ono to mam tak, že proste skoro v kazdej ale čo mám air max tenisky, tak v nich to az neskor po velmi dlhšej chôdzi zacne boliet

nwnw
15. júl 2022

@fifulik tak chod k lekarovi, nech ta posle niekde na ortopediu. Toto nie je ok.