Prevoz na PCR test

salome123
23. okt 2021

Ahojte, včera, keď prišla dcéra zo školy, tak sa zle cítila, urobila som jej školský AG test, vyšiel slabo pozitívne. Odizolovali sme ju a dostali sme na dnes termín na pcr test 30km od nášho bydliska. Odviezť ju pôjde manžel, len sa tak zamýšľam ako to čo najlepšie spraviť aby sa cestou aj on nenakazil. Máte nejaké tipy?

tinka_1807
23. okt 2021

@salome123 respirator aj muž, aj dcéra a muž aj okuliare. Ale stále je tam šanca, že sa nakazí. Bohužiaľ pri Covide je to s tým veľmi nevyspytateľné. Poznám prípady, kde žili v jednej domácnosti spolu, neizolovali sa a niektorí členovia sa nenakazili. A zase poznám aj takých, ktorí boli s pozitívnym človekom chvíľku a s rúškom a nakazili sa.
Je to dosť aj o tom, akú imunitu má manžel a dcéra. Ak má dcéra silnú imunitu dokáže vírus rýchlo spracovať a nemusí tak roznášať chorobu. Ale to nikto negarantuje.

daren1
23. okt 2021

@salome123 respirátory obaja. Momentálne prekonávame dcéra pozitívna ja som sa nakazila manžel a druha dcéra negatívny obmedzili kontakt a respirátor. Ešte ma napadlo pootvorene okná na aute.

janinah
23. okt 2021

Nezapinajte klímu v aute.pre taký prípad pozitivita v rodine mám v zálohe respirator FFP3 nie 2

daren1
23. okt 2021

@janinah nevieš prosím akú dlho ešte po pozitívnom PCR teste je človek infekcny? Čiže môže nakaziť iných? Dcéra bola v utorok môžem ju vypustiť medzi členov rodiny či ešte môže byť nosičom? Vďaka a nete som sa nedocitala tam len stále o karanténe do školy by vraj mohla v stredu našťastie sú prázdniny tak bude doma.

janinah
23. okt 2021

@daren1 ešte by som ju izolovala,neviem kedy presne prestane byť človek infekčný,ale väčšinou sa ani nevie kedy presne sa nakazil

tramtada31
23. okt 2021

@daren1 dovtedy, kým kycha, kašle..

luccija
23. okt 2021

@salome123 je to ťažké už Vás všetkým mohla nakaziť ešte ste to ani nevedeli:(respirator, nechytst si oči, tvár...hlavne kľud nech nemá dcéra z toho ešte väčší stres, že Vás nakazi

daren1
23. okt 2021

@tramtada31 nekychala, nekaslala, len teplotovala jeden deň tak to asi nebude smerodajne ale vďaka za odpovef

daren1
23. okt 2021

@janinah preto si neviem predstaviť ze by som ju v stredu mala pustiť do školy

dejna_
23. okt 2021

@salome123 a otvorené okno aspoň na kúsok

janka1011
23. okt 2021

@salome123 už aj tak musí byť v karanténe, tak už je jedno, keď sa aj nakazí, no nie? Neber to v zlom, ja hovorím len podľa seba, čím skôr si tým všetci prejdeme, tým lepšie, aj tak to asi nikoho neobíde. Aj tak ste spolu doma, je malá šanca, že sa nenakazíte aj vy. Samozrejme, neplatí to, ak má manžel nejaké vážnejšie ochorenie, ktoré by mu mohlo skomplikovať priebeh, vtedy sa treba chrániť.

janinah
23. okt 2021

@daren1 myslím,že musí byť 3 dni bez príznakov,aby človek mohol ísť medzi ľudí

daren1
23. okt 2021

@janinah mal mala príznaky 2dni, ja 3......neviem ale po nasej skusenosti by to mali inak nastavit