Ahojte, včera, keď prišla dcéra zo školy, tak sa zle cítila, urobila som jej školský AG test, vyšiel slabo pozitívne. Odizolovali sme ju a dostali sme na dnes termín na pcr test 30km od nášho bydliska. Odviezť ju pôjde manžel, len sa tak zamýšľam ako to čo najlepšie spraviť aby sa cestou aj on nenakazil. Máte nejaké tipy?
Nezapinajte klímu v aute.pre taký prípad pozitivita v rodine mám v zálohe respirator FFP3 nie 2
@janinah nevieš prosím akú dlho ešte po pozitívnom PCR teste je človek infekcny? Čiže môže nakaziť iných? Dcéra bola v utorok môžem ju vypustiť medzi členov rodiny či ešte môže byť nosičom? Vďaka a nete som sa nedocitala tam len stále o karanténe do školy by vraj mohla v stredu našťastie sú prázdniny tak bude doma.
@daren1 dovtedy, kým kycha, kašle..
@tramtada31 nekychala, nekaslala, len teplotovala jeden deň tak to asi nebude smerodajne ale vďaka za odpovef
@salome123 už aj tak musí byť v karanténe, tak už je jedno, keď sa aj nakazí, no nie? Neber to v zlom, ja hovorím len podľa seba, čím skôr si tým všetci prejdeme, tým lepšie, aj tak to asi nikoho neobíde. Aj tak ste spolu doma, je malá šanca, že sa nenakazíte aj vy. Samozrejme, neplatí to, ak má manžel nejaké vážnejšie ochorenie, ktoré by mu mohlo skomplikovať priebeh, vtedy sa treba chrániť.
@salome123 respirator aj muž, aj dcéra a muž aj okuliare. Ale stále je tam šanca, že sa nakazí. Bohužiaľ pri Covide je to s tým veľmi nevyspytateľné. Poznám prípady, kde žili v jednej domácnosti spolu, neizolovali sa a niektorí členovia sa nenakazili. A zase poznám aj takých, ktorí boli s pozitívnym človekom chvíľku a s rúškom a nakazili sa.
Je to dosť aj o tom, akú imunitu má manžel a dcéra. Ak má dcéra silnú imunitu dokáže vírus rýchlo spracovať a nemusí tak roznášať chorobu. Ale to nikto negarantuje.