prosím vie mi niekto odpovedať- v decembri som volala k zubárovi že sa chcem obj na preventivku a sestrička hneď že nemusím chodiť že mi ju píše, tak ok. teraz som jej volala lebo ju stále nemám nahodenú v aplikácii tak júl ja ju nemám zapísanú tak mi ju píše teraz. už sa to však berie že za minulý rok nemám preventívku teda si hradím všetko sama? som obj na budúci týždeň na prehliadku, min čistenie kanálika možno trhanie zuba, som aj tehotná takže mám nárok na 2 prehliadky navyše. len teraz ako s platením?
Ahoj, toto sa stalo aj mojej kamarátke, urobili jej preventívnu pred ošetrením zuba a doktor jej povedal, že sa to takto bežne robí. Neplatila plnú sumu, ale zrejme to závisí od zubára, že ako sa k tomu postaví. Preventívka je pre teba, je lepšie ju aj naozaj absolvovať.
Ešte veľmi skoro pozeráš. Možno doktor ešte ani neposlal výkazy do poistovne .
A nabudúce si nenechávaj prehliadku na posledný mesiac v roku. Lekár ťa potom nemusí stihnúť zobrať. A zbytočne máš potom stres.
Neviem ako to maju zubari ale my posielame posledny den v mesiaci
Ak by mne sestricka povedala ze nemusim chodit, ze mi preventivku pise, tak:
1. Zubar ju hned vyhodi ze co si to dovoluje
2. Ja by som hned povedala ze co si to dovoluje, ze prehliadku absolvovat aj realne chcem
@nafka0483 Lenže to je dobrá vôľa tej sestričky /skôr lekára-keďže sestra sama o tomto nerozhoduje/Lebo pravdepodobne sa autorka neskoro spamätala a oni nestihnú do.konca roka to reálne spraviť
Takže sa to zapíše ešte v decembri a reálne príde pacient prvý možný termín v ďalších mesiacoch.
@taktotedanie ja som sa pýtala sestričky že vlastne teraz ako s platením a ona že veď poisťovne aj tak nemajú žiadne benefity či čo.. ale zjavne jej budem musieť zajtra znova zavolat že čo vlastne teraz
@nafka0483 no o tejto konkrétne sa tiež čudujem že ešte tam je je veľmi nezodpovedná hrozne je tam sa dovolať čiže ja kvôli nej reálne chcem zmeniť zubára síce je dobrý aj cenovo dobrý ale sestrička je hrozná
@joesvk skôr to tak majú zaužívané. ja som sa už raz davnejsie (niekoľko rokov dozadu) a nbolo to na konci roka sla objednať že chcem preventivku a ona že nech nechodím že mi ju píše-lenže v tom čase som aj reálne mala problém čiže som ju musela stopnúť že aj tak potrebujem prísť.
Majú to tak zaužívané. Nechcú sa asi zdržiavať preventívkami, keď pacient nemá problém, tak to asi berú tak,že napíšu. Ale určite nie je nápad sestry. Robí tak,ako ju usmernil lekár.
Moj zubar ma zverejneny cennik s a bez ucasti poistovne
Je to priblizne polovica
Plomba 30€ bez poistovne 60
@joesvk ako toto neriešim tak fungujú ok ja len že čo teraz proste
@taktotedanie cenník som u nich v čakárni nevidela a stránku nemajú. či sa dá vyžiadať či ako?
Mali by mat v ambulancii , teda musia mat a ked nie musi ti ho ukazat
Určite ti prehliadku napísala,keď sľubila,len sleduj aplikáciu. Kým to celé nabehne .
@joesvk nenapisala lebo som jej vcera volala a mi povedala že ju zapísanú nemám tak ju píše “dnes” teda 8.1
Tak to je fakt blbé, keď to sľúbila.
Ja ju ešte tiež nemám z decembra nahodenú v appke, pritom som reálne na preventívke bola a zapisovala ju. Tak isto ani gynekológa z decembra a tiež som tam bola
Záleží, či doktor už odosielal dávky do poisťovne za mesiac december. Posiela sa to do 10.v mesiaci, ak to ešte neodoslal, vedia to tam doplniť.
A sestricka vam povedala že to zabudli nahodiť v decembri? Pretože ak vam ju pisali v decembri, v aplikácii vam to aj tak ukáže najskôr na konci januára