Ak mám súkromného zubára, musím aj u neho absolvovcať raz ročne preventívnu prehliadku? Nemyslím teraz z pohľadu na moje zdravie, to je mi jasné, že apson raz ročne by to bolo fajn, ale skôr mi ide o to, keďže u súkromného si všetky úkony aj tak hradím sama, zrejme to, či mám alebo nemám absolvovanú preventívku platbu za úkony neovplyvní, že?
a nie sú zubári všetci súkromní? lebo podľa toho čo platím pri jeho návštevách a to deti majú iných zubárov ako my...😉
počula som že poisť . hradí max 30 perc. - ale pri platení mám pocit že ani to nie...😢
ak si aj preventivne prehliadky vsetky uhradzas, tak to neovplyvni. no niektori zubari to maju tak, ze maju zmluvu s poistovnov a ked clovek chodi raz rocne na preventivky, tak tie ma hradene z poistovne.
Zalezi na tom, ci ma zubar zmluvu s poistovnou alebo nie. Mne sa tiez zda, ze sukromni su vsetci. Takze rozhoduje ci ma zmluvu alebo nie. Ak ma zmluvu s tvojou poistovnou, tak ta ti hradi preventivku raz rocne a ciastocne hradi niektore ukony. Zvysok doplacas.
Moj ma vyveseny cennik, kde presne vidim za ktory ukon kolko uhradi poistovna a kolko je moj doplatok. Ak by som preventivku neabsolvovala, tak hradim plnu sumu ja.
U cisteho súkromníka ti to ano, moze byt jedno..ale tu ide jedine o tvoje zdravie, aby si zbytocne neriesila velku dieru v zube, ked sa to dalo zachytit skor..
Ja mám súkromného, ale má zmluvu s poisťovňou a časť sa prepláca.Ale si myslím, že to je jedno, lebo podľa mňa nikto nevie za čo vlastne platí.Raz biela plomba 35, raz 50, lebo bola jednoplôsková, potom dvojploskova a nik nevie či to je pravda😂aj, keď cenník vidím nikdy neviem koľko a za čo platim
Ja platim u zubara vsetko ako zakladatelka temy, kedze nema zmluvy s poistovnami, takze ci idem alebo nejdem na prehliadku, je to uplne jedno. Cvakam rovnako.
bola som predtym u statneho, u ktoreho to funguje tak, ako pisete (ak mate preventivku, poistovna ciastocne alebo uplne hradi niektore ukony), ten vsak v polovici roka skoncil - sestricka mi povedala, ze mozem pockat, ci niekto neprevezme pacientov, alebo si mam najst ineho
bohuzial v nasom meste najst statneho (alebo teda takeho, co ma zmluvu s poistovnou), ktory by este bral pacientov, je cista utopia, tak com pockala - a teda pacientov prevzal dalsi zubar, ale cisty sukromnik, kde zaplatite vsetko pomaly od otvorenia dveri 🙈 tento rok preventivku este nemam (nestihla som u povodneho) a neviem, ci stihnem u tohto noveho (u ktoreho aj tak ostat nechcem, nasla som si ineho sukromneho s lepsimi cenami), preto ma zaujimala ta preventivka 🙂
Ved si pozri cennik na stranke. Ako uz pisali ak ma zmluvu s tvojou poistovnou neplatis celu sumu osetrenia aj ked mozes platit vela. Podmienkou ucasti poistovne je preventivka. Ja mam tiez sukromnika. Zmluvy ma so vsetkymi poistovnami a normalne ma dva cenniky. S preventivkou a bez preventivky. Statnych lekarov najdes len v statnych zdrav. zariadeniach ako napr. nemocnice.
Ved zavolaj do tvojej zdravotnej poistovne a tam si over ci ma dr. s nou zmluvu. Union a Dovera dokonca preplacaju cast nakladov na zuby do 100e tusim.
Podstatné je akú máš poisťovňu a či má s touto poisťovňou tvoj zubár uzatvorenú zmluvu.
Ak chceš platiť menej tak si zavolaj do poisťovne a nech ti povedia ku ktorému zubárovi sa môžeš prihlásiť. Niekedy aj zubári mali svoje povinné rajóny ako obvodní lekári.
A nie sú už všetci súkromní??? Mne sa zdá,že štátni zubári už nie sú, aspoň čo viem u nás v okolí sú všetko súkromné ambulancie
Ano je to tak, zubári majú obvody, teda na stránke vašej VUC-ky si nájdeš ku komu podľa obvodu patríš a malo by tam byť hneď uvedené s akými poisťovňami má zmluvu
priklad pre kosice https://web.vucke.sk/sk/kompetencie/zdravotnict...
Moj nema zmluvu s poistovnou, nemusis chodit na preventivku. Ale ja aj tak chodim,dokonca aj 2x do roka, preventivka ma stoji 30€, teda minule mi ju dala zadarmo, lebo ma uz poznala, kedze som u nej za pol roka nechala 800€, asi sa uz zlutovala :D
presne ako píšeš...neovplyvní 😉