Preventívna prehliadka u súkromného zubára

26. nov 2019

Ak mám súkromného zubára, musím aj u neho absolvovcať raz ročne preventívnu prehliadku? Nemyslím teraz z pohľadu na moje zdravie, to je mi jasné, že apson raz ročne by to bolo fajn, ale skôr mi ide o to, keďže u súkromného si všetky úkony aj tak hradím sama, zrejme to, či mám alebo nemám absolvovanú preventívku platbu za úkony neovplyvní, že?

janinka007
26. nov 2019

presne ako píšeš...neovplyvní 😉

deti95060810
26. nov 2019

a nie sú zubári všetci súkromní? lebo podľa toho čo platím pri jeho návštevách a to deti majú iných zubárov ako my...😉
počula som že poisť . hradí max 30 perc. - ale pri platení mám pocit že ani to nie...😢

kolieskova232
26. nov 2019

ak si aj preventivne prehliadky vsetky uhradzas, tak to neovplyvni. no niektori zubari to maju tak, ze maju zmluvu s poistovnov a ked clovek chodi raz rocne na preventivky, tak tie ma hradene z poistovne.

fokuska
26. nov 2019

Zalezi na tom, ci ma zubar zmluvu s poistovnou alebo nie. Mne sa tiez zda, ze sukromni su vsetci. Takze rozhoduje ci ma zmluvu alebo nie. Ak ma zmluvu s tvojou poistovnou, tak ta ti hradi preventivku raz rocne a ciastocne hradi niektore ukony. Zvysok doplacas.
Moj ma vyveseny cennik, kde presne vidim za ktory ukon kolko uhradi poistovna a kolko je moj doplatok. Ak by som preventivku neabsolvovala, tak hradim plnu sumu ja.

siska53
26. nov 2019

U cisteho súkromníka ti to ano, moze byt jedno..ale tu ide jedine o tvoje zdravie, aby si zbytocne neriesila velku dieru v zube, ked sa to dalo zachytit skor..

janage
26. nov 2019

@fokuska presne tak

eliska13
26. nov 2019

Ja mám súkromného, ale má zmluvu s poisťovňou a časť sa prepláca.Ale si myslím, že to je jedno, lebo podľa mňa nikto nevie za čo vlastne platí.Raz biela plomba 35, raz 50, lebo bola jednoplôsková, potom dvojploskova a nik nevie či to je pravda😂aj, keď cenník vidím nikdy neviem koľko a za čo platim

janinka007
26. nov 2019

Ja platim u zubara vsetko ako zakladatelka temy, kedze nema zmluvy s poistovnami, takze ci idem alebo nejdem na prehliadku, je to uplne jedno. Cvakam rovnako.

autor
26. nov 2019

bola som predtym u statneho, u ktoreho to funguje tak, ako pisete (ak mate preventivku, poistovna ciastocne alebo uplne hradi niektore ukony), ten vsak v polovici roka skoncil - sestricka mi povedala, ze mozem pockat, ci niekto neprevezme pacientov, alebo si mam najst ineho
bohuzial v nasom meste najst statneho (alebo teda takeho, co ma zmluvu s poistovnou), ktory by este bral pacientov, je cista utopia, tak com pockala - a teda pacientov prevzal dalsi zubar, ale cisty sukromnik, kde zaplatite vsetko pomaly od otvorenia dveri 🙈 tento rok preventivku este nemam (nestihla som u povodneho) a neviem, ci stihnem u tohto noveho (u ktoreho aj tak ostat nechcem, nasla som si ineho sukromneho s lepsimi cenami), preto ma zaujimala ta preventivka 🙂

janage
26. nov 2019

Ved si pozri cennik na stranke. Ako uz pisali ak ma zmluvu s tvojou poistovnou neplatis celu sumu osetrenia aj ked mozes platit vela. Podmienkou ucasti poistovne je preventivka. Ja mam tiez sukromnika. Zmluvy ma so vsetkymi poistovnami a normalne ma dva cenniky. S preventivkou a bez preventivky. Statnych lekarov najdes len v statnych zdrav. zariadeniach ako napr. nemocnice.
Ved zavolaj do tvojej zdravotnej poistovne a tam si over ci ma dr. s nou zmluvu. Union a Dovera dokonca preplacaju cast nakladov na zuby do 100e tusim.

janage
26. nov 2019

Podstatné je akú máš poisťovňu a či má s touto poisťovňou tvoj zubár uzatvorenú zmluvu.
Ak chceš platiť menej tak si zavolaj do poisťovne a nech ti povedia ku ktorému zubárovi sa môžeš prihlásiť. Niekedy aj zubári mali svoje povinné rajóny ako obvodní lekári.

lenka2710
26. nov 2019

A nie sú už všetci súkromní??? Mne sa zdá,že štátni zubári už nie sú, aspoň čo viem u nás v okolí sú všetko súkromné ambulancie

janage
26. nov 2019

Ano je to tak, zubári majú obvody, teda na stránke vašej VUC-ky si nájdeš ku komu podľa obvodu patríš a malo by tam byť hneď uvedené s akými poisťovňami má zmluvu

eliska13
26. nov 2019

@janage ano je tak, ale moze ju odpisat, ze ma plno aj, ked patri do rajonu.A tiez som si dala preplatit ten prispevok od Dovery aspon nieco

janage
26. nov 2019

@eliska13 nie ak patríš do rajónu nemôže ťa odmietnuť, v tom je zmysel rajonizácie. Ak ťa odmietol môžeš sa sťažovať na VUCke.

lucyluv
26. nov 2019

Moj nema zmluvu s poistovnou, nemusis chodit na preventivku. Ale ja aj tak chodim,dokonca aj 2x do roka, preventivka ma stoji 30€, teda minule mi ju dala zadarmo, lebo ma uz poznala, kedze som u nej za pol roka nechala 800€, asi sa uz zlutovala :D