Prvy krat ma caka preventivna prehliadka u novej lekarky- u vseobecnej pre dospelych. Mam z toho trosku stres, co ma tam caka? Viete mi prosim poradit? Vraj mi urobi najprv odber a par dni po tom mam prist zasa na preventivnu uz. Co bude prebiehat na tej preventivnej potom? Dik
@kvetinka75 no neviem akú máš ty lekárku, ale menila som 4x a všade som mala prísť na odber a až keď som mala výsledky, mi robila ostatné vyšetrenia a pýtala sa na ťažkosti a rodinnú anamnézu.
Nerobila mi očné vyšetrenie, ani mi nemerala obvod pásu. , ...a chcela aj preventívnu od gynekológa. Len jej stačilo že "áno bola som na gynekologii"
@kvetinka75 az tak podrobne? uf....to inak pocujem prvy krat az taketo podrobne vysetrenia....ale dakujem ti 🙂
@tosomja normálnu obvodnú. Takúto preventívku robí každému a viem že aj iné obvoďáčky takto robia. A ak vyšli zlé krvné výsledky, potom poslala na ďalšie vyšetrenia. A áno zabudla som, pýtala sa na gynekologické prehliadky, očné kontroly.
Ešte popočúvala, pokrepala brucho, ladviny, skúšala uzliny či nebolia.
Ja som 2x menila obvodnú a aj tie predchádzajúce robili takto preventívku
Teraz som dostala aj skúmavku na stolicu - ale to už kvôli veku
@tosomja ano, presne to mi povedala moja...ze potom pridem ked budu vysledky a tam urobi rovno preventivku 🙂 len som nevedela, co ma tam caka...
A vysku vahu len diktujes alebo ta vazi ako niekedy detsky lekar?
@kvetinka75
U nás to isté, len až po odbere krvi a moču, keď sú výsledky. Dokonca kontroluje aj lýtka, krčové žily, brucho, chrbticu atď.
@tanyag jáj áno aj lýtka a žily. Veľa je toho, tak ma všetko naraz nenapadne. Viem že ma prehmatala a prezrela od hlavy po päty. U nás to robí naraz, nemusím 2x chodiť. Už len v prípade, ak by niečo vyšlo zlé
@kvetinka75 tak to máš o trocha lepšie ako ja 😁 ja sa ešte 2 hodiny načakám v čakárni a popritom zabudnem, čo všetko som lekárovi chcela povedať 😂
@tanyag tak ja veľa problémov nemám a ona sa ma aj sama pýta či ma hlava nebolieva, chrbát, či veľa nepijem - vody, nadmerný smäd a tak. Ako ozaj je dôsledná. Ja sa ráno vždy odvážim keď k nej idem tak váhu má aktuálnu, len pás som nevedela. Aj keby som vedela, nedokázala by som nahlas vysloviť to číslo, tak sa nechám vždy zmerať 😂
A v podstate vždy ma zoberie na čas, keď som objednaná, tak ani dlho nečakám. Len teraz som asi 20 min. lebo zastupovala aj dovolenkujúcu dr. tak mala viac ľudí.
@kvetinka75 Haha, to ja mám takto s váhou 😂 tých 95 kíl z mojích úst ide ťažko 😂😂😂😂
@tanyag no ťažko sa niektoré veci vyslovujú 😂
Len diktujem, ale keď sa jej nezdá, tak ma odváži 😃
@tosomja si uberáš? 😅
nevidím dôvod chodiť tam 2x, Ráno prinesieš moč, odoberie krv - zanesie do labáku. Zmeria tlak, výška, váha, obvod pásu, prečítaš písmenká na tabuli, vyšetrí farbosleposť, spýta sa ťa na problémy aké máš, príp. ochorenia v rodine, prácu akú máš, stresy, Príp. spraví ekg ak má na ambulancii alebo ťa pošle na rtg pľúc. Skontroluje očkovania. Kvôli výsledkom si môžeš o 1-2 dni zavolať.