Preventívná prehliadka - krv

r2d2d2r2
30. okt 2023

Ahojťe baby bola som na preventívke u svojho obvoďáka
A na druhý den som mu vovala či sú výsledky on že áno,ale že mám troška hustú krv ináč všetko ok pýtala som sa ho že to ako vidí že to je husté? Že sú troška zvýšene červené krvynky( Erytrocyty) a aj hemoglobín ale že to preto lebo aj červené sú zvýšené.. Hoviril aby som vela pila vodu že tým sa zrieduje krv a že tie výsledky sú ešte v pohode. Ale neviem troška som sa vystrašila lebo na interneťe píšú všeličo…..😔 Mali sťe už niéktorá stýmto skúsenosť? A ešte tolko že od januára do júna som chodila na hematologiu kvôli krčovej žily mala som zápal ale tam som mala krv vždy v poriadku.

majamat
30. okt 2023

@r2d2d2r2 ked je to len trosku, nemusi to nci znamenat. ja mavam cele roky hemoglobin a cervene krvinky na hornej hranici, v chlapskych hodnotach. ci dost pijem, ci nie. u teba to moze byt aj tym, ze si menej pila, teda ak si menej pila.

pokial by to bolo velmi vysoke, potom by to bol problem.

a mne tieto hodnoty celkom pomahaju, mnohe tehulky musia uzivat zelezo, ja som nemusela. po porode som skoro vykrvacala, 2x transfuzka. keby mam nizsie hodnoty, asi by bolo so mnou viac zle.
ňteraz som po operacii, zrejme tam bolo aj nejake to krvacanie, elbo hdnoty mi celkom dost klesla, ale stale som len v hranicnych cislach.

naposledy som nemala vela hemoglobinu. toto je moja bezna najnizsia hdodnota - 147. krv bola odoberana oprostred ms. prve 2 dni viac krvacam. no bezne mavam nad 160, aj 165. ejak to kolise, neviem od coho to zavisi.

stanulienkat
30. okt 2023

Doveruj lekarovi a negoogli.

taktotedanie
30. okt 2023

@r2d2d2r2 tak pi vodu