Ahoj.Chcem sa spytat,ze ci tehotna zena musi ist 2x na zubnu preventivku?Minuly rok som bola tehu a bola som raz a teraz mi v poistovni povedala,ze tam nemam zapisanu ziadnu preventivku a u zubara mi povedali,ze ta jedna neplati,ze som mala ist este raz.Teraz mam problem zo zubom a ja nemam tolko penazi dat za zub bez poistovne.
@marfka3 ahoj ja som tiez nevedela ze treba ist k zubarovi dva krat, ale nastastie mam takú milú zubarku, ze mi to sama povedala, jednu preventivku som uz mala a na druhu mi uz tiez dala termin.. Dokonca to je este aj nejako stanovene v ktorom mesiaci mas prist na tu druhu prehliadku, lebo sestrička mi to tam ratala predtým nez mi ten termín určila
2x som bola tehotná a chodím vždy len 1x ročne na prehliadku, nikto odo mňa nevyžadoval počas tehotenstiev chodiť 2x, je to len odporúčanie a nie nariadenie.
Neviem o tom ze by to bolo povinne...ale nemohlo to byt nahodou tak, ze si bola na preventivke skor ako po 12tich mesiacoch tak ti to dali ako preventivku v tehotenstve a cakali ze prides este na klasicku? Ci tam neplati ze to musi byt az po roku? 🙂 len haaadam 🙂
Ja som tehotna a teda nikto neriesi ci som bola u zubara alebo nie a ked som sa nato pytala tak ze to nema nikoho zaujimat..je len v mojom zaujme jeden krat do roka absolvovat preventivku u zubara aby som dalsi rok neplatila za zuby nehorazne peniaze 🙂 cize ja chodim kazdy rok jeden krat ako mi pipne v unione ze mam ist na preventivku a nic navyse nechodim 🙂 to som este ani nepocula ze v tehotenstve chodi niekto dvakrat az tu :-O
Ja som tiež bola v tehotenstve raz a keď mi povedala ze môžem ísť ešte raz tak to idem využiť. A som vo VSZP
Ahoj ja som tiež bola len raz. A po pôrode som mala tiež problem so zubom. A zubárka mi vôbec nič také nespomínal, že nemám druhu prehliadku. Musí to byť nejaká blbosť.
Druhá preventívna prehliadka je bonus nie povinnosť.
Volala som dnes do mojej poistovne Dovery a povedala mi,ze to nie je povinnost a ze mi ma platit ta jedna preventivka.Tak nechapem co mi na recepcii ta zena tvrdila opak,musim tam znova ist...
@marfka3 to je dobrá blbosť, ja mám Union, počas tehu som ani nebola u zubára. V ten rok ako som otehotnela ale ešte pár týždňov predtým som bola na klasickej preventivke a potom normálne až na ďalší rok a to som už bola po pôrode. U zubárky som platila ako obvykle, nič navyše. Takze to bude asi volaky vymysel tvojej zubárky ako z teba vytĺcť viac peňazí. Neviem kam sa máš s týmto obrátiť, jedine trvať na tom aby ti dala aspon na výstupny papier že tu preventivku jednu máš a ísť sa s tým zaregistrovat normálnej zubárke u ktorej si predtym over či jej stačí jedna preventivka v tehu. No a do poisťovne to tiež dodatočne doložiť že si ju absolvavala min.rok. ja som to takto dodatočne na vystúpnom papiery pri zmene zubára a poisťovne priniesla a stačilo im to.