Preventívka u zubára počas korony

danieladeley
5. aug 2020

neviete mi niekto povedat na 100% ci sa to odsuhlasilo alebo nie, ze tohto roku nie su "povinne" preventivky u zubara, tie raz za rok? dakujem

monro
5. aug 2020

myslím, ze je to tak, ze aj keď tento rok prehliadku neabsolvuješ, má sa vo vzťahu k poisťovni, že si ju akože absolvovala.

ukulela
5. aug 2020

@danieladeley naša zubárka preventívky normálne robí. A deťom dvakrát do roka, tak ako majú byť. Predsa len je to lepšie keď tie zuby vidi.

mogaa
5. aug 2020

@danieladeley veď zavolaj svojmu zubárovi či ich robí...budúci rok sa nemá prihliadať na to či si v tomto roku absolvovala preventívku alebo nie, ale pre teba je lepšie ak ju absolvuješ😉

adula12
5. aug 2020

bezne zubari funguju. my sme boli cela rodina uz. pokial to matovic zas nestopne ako tie prve dva mesiace, tak normalne vsetko funguje.

hettinka
5. aug 2020

Aj ja som už bola. Dokonca vŕtať boľavý zub počas pandemie.

elenka74
5. aug 2020

My sme s mužom boli na preventívke niekedy začiatkom júna.

bibka26
5. aug 2020

nikde som nepočula aby tato povinnost ludom odpadala, ja som bola na preventivke aj na dentalnej normalne samozrejme s tym ze musis vypisat tie formulare ze si si vedoma ze nezatajujes nejake priznaky alebo prichod z rizikovej krajiny atd a ak by sa u teba nieco vyskytlo si povinna im to oznamit ale inak robili bezne

thoughtfulweirdo
5. aug 2020

Ženy, nie každý zubár robí normálne. Môj napríklad z neviem akého dôvodu stále pracuje v riadne obmedzenom režime, jeden pacient za hodinu, zrejme po každom všetko dezinfikujú, nemajú ani čakáreň otvorenú, aj bolestivé stavy sa musia objednať, ja som napríklad dostala termín na vŕtanie až o týždeň 🤷 keď som sedela v kresle, zrovna niekto volal sestričke a na preventívku dostal termín na november. Takže je kľudne možné, že niekto v tomto roku preventívku nestihne, aj keď by chcel.

bibina32
5. aug 2020

@danieladeley mne moja zubárka povedala, že nie sú tento rok povinné, ale ak chcem tak mi ju urobia. Skús si zavolať k svojmu zubárovi.

ivanka0603
5. aug 2020

@danieladeley mne naša zubárka posielala mail, že keďže som ešte neabsolvovala preventívku, mala by som sa objednať, pretože to, čo vravel minister zdravotníctva, že preventívku u zubára netreba absolvovať, nie je pravda. Že to vláda neschválila. A tým pádom, keď ju neabsolvuje tento rok, budúci budem platiť za každý zákrok.

mpg
5. aug 2020

Mne nedávno prišla SMS-ka z Dôvery, že mám nárok ísť na preventívnu zubnú prehliadku, tak som bola, lebo som mala aj iný problém, s ktorým som chcela ísť k zubárke.

unicornlady
5. aug 2020

Môj zubár mal dokonca aj ruku zlomenú, takže sa mu všetko poposúvalo ešte ďalej. Ale tiež má zmenu, že mával pacienta jedného na 15 minút (čo sa dosť často poposúvalo). Teraz dal 1 pacienta na pol hodinu, ale tiež v pohode objednáva na preventívky, aj zákroky atd... (ale on má bežne čakaciu dobu aj 2 mesiace)

marca12
5. aug 2020

Tento rok nie su povinne

zuzi56
5. aug 2020

@marca12 a nevieš či to bude platiť aj keď chodím ku súkromnému zubárovi a tento rok nebudem mat prehliadku, ale v januári chcem ísť do Poľska , lebo sa to už nedá všetko utiahnuť, ale chcem si potom nechat niečo preplatiť v mojej poisťovni a podmienka je mat preventívnu, a nechcem platiť 50€ za preventívnu plus tlačivo čo budem od súkromníka potrebovať 30€, to je moc už aj na vola.
Plus ešte deti 😂

janka54321
6. aug 2020

Ešte na začiatku minister zdravotníctva uviedol, že preventivne prehliadky u zubára sa na nasledujúci rok budú brať ako absolvovane, ak bol človek rok predtým na preventívne (2019), ...bezne zubné ambulancie nestíhajú robiť preventívny, nakoľko mame všeobecne malo zubarov...a keď boli takto dlho mimo normálny režim, tak není sanca, aby to stihli ...moja zubárka je napríklad tehotna, vôbec nie vo vysokom štádiu a nepracuje, tak už druhý mesiac ju každý deň zastupuje niekto iný a aj to len bolestivé prípady,...takže keď sa teraz nedostanem na preventívnu, čo je nereálne, kedze tam není, tak tak ľahko sa už s práce neuvolnim..ak nebudem mať problem, tak zubarke tento rok nejdem....ale s dcérou sa podarilo dostať, dokonca sme boli aj na vŕtanie, ale aby som dostala termín tak som sa každý týždeň telefonicky pripomínala, chodim s ňou do súkromnej ambulancie k nezazmluvnenej, čiže platíme plnú sumu a bol problém sa tam dostať, lebo v čase najhoršej korony robili obmezdene a ešte to bude všetko poposuvane,....rovno sa objednaj teraz na nasledujúci rok...aj ja to spravím, ak dajú za moju zubarku stabilné zastupujucu osobu