potrbujem poradit lebo uz neviem na koho sa s tymto obratit. mam 2 mesiace v kuse afty a nie sa ich zbavit.bola som uz aj u lekara ale tam sa zatial nic nepotvrdilo iba znizeny hemoglobin. je tu niekto kto tymto trpel a co na to najlepsie zabera. ja som uz vyskusala pyridoxin, b- komplex a vseliake vodicky ale nic nepomohlo stale sa mi robia nove.
@adelsa Môj syn to tiež mával, teraz už našťastie nie. Dávala som B-komplex ako aj ty, ale najlepšie zaberali vysoké dávky vitamínu C. Nemusíš sa báť predávkovania, lebo nadbytok vitamínu C sa vylučuje močom. Robili aj testy na ľuďoch ktorým dlhodobo dávali X-násobné množstvá ODD vitamínu C a všetko OK. Takže veľa ovocia, pridaj celaskon - aj dvojnásobok dennej dávky, alebo tie s postupným uvoľňovaním. Daj pozor aby nepil z cudzieho pohára, nechaj ho aby si hoc aj 10x denne zobral čistý pohár. Žiadne fľašky so sosáčikom od džúsov, slamky a podobne. Ešte pomáha často papať cesnak - surový na hrianke alebo nejako tak. Neviem aké staré máš dieťa či cesnak toleruje tak voľačo z toho vyskúšaj.
myslite ze pomoze aj echynacea?
@adelsa cmulacie probiotika kup...
Ahoj, ja tiez casto trpim aftami. Citala som, ze je to zo stresu, pred menzesom, z poranenia napr. tvrdou chlebovou korkou. Je to hnusna pliaga, mne na to nic nezabera, len domaca slivovica. Tou si ich natieram viackrat za den, stipe to jak slak, ale za dva dni mam pokoj. Inak trpim aj tyzden. Tuto fintu som citala niekde na porade, vraj slivovica vyzerie epicentrum, a tym uz nema co boliet a nastane vyliecenie afty, zial len docasne.
Treba zarobit sodu bikarbonu s vodou a afty zmiznu. 😉
@adelsa afty mozu byt aj sprievodnym znakom ineho ochorenia, dalej stres, kolisajuca hladina hormonov, nedostatok vitaminu B2, kyseliny listovej a zeleza, taktiez autoimunne ochorenie...je tu cela skala, tiez poranenie zubnou kefkou, niektore potraviny...navstivila si zubara...? Ten ti urcite lepsie poradi...
ja som tym tiez trpela a casto, afty boli rozsiahle a bolestive Vyskusala som hadam vsetko mozne. Ak nieco zabralo po prvykrat, druhykrat uz nie. ☹ Bola som s tym u koznej, vseobecnej, alergologa, zubara, nikde nevedeli pricinu. A potom som vysadila antikoncepciu a afty zmizli. Odvtedy nic, akoby utal. V pribalovom letaku som citala, ze antikoncepcia znizuje hladinu vitaminu B, alebo nieco take. Aj ked som sa s nim dopovala pocas jej brania, nepomahalo. Az jej vysadenie a odvtedy mam pokoj. 🙂
@adelsa ja som jeden čas mávala tiež pravidelne afty. Moja zubárka mi poradila kúpiť si v lekárni peroxid vodíka, doma som ho zriedila s vodou v pomere 1:1 a týmto som kloktala niekoľko krát denne. Mne to zabralo pomerne rýchlo.
@adelsa moj syn to casto mava.. je to svinstvo, chudacik ani neje, nepije, vysoke teploty...mal mundisal, kamistad, gencianovu vodicku, potom aj anitivirotika, nespomeniem si nazor... avsak jedna starsia pani mi poradila, kedze vravela, ze jej deti to mavaju, ze este za mlada jej poradil akysi stary primar, obycajne maslo,na micke kusky nakrajat, take hobliky akoby a dat zarazit a potom si to davat do rust, vraj im to zaberalo..ja som skusala, ale ani za svet som to do neho nedostala...