Pretrvavájuce ústne afty

adelsa
4. júl 2014

potrbujem poradit lebo uz neviem na koho sa s tymto obratit. mam 2 mesiace v kuse afty a nie sa ich zbavit.bola som uz aj u lekara ale tam sa zatial nic nepotvrdilo iba znizeny hemoglobin. je tu niekto kto tymto trpel a co na to najlepsie zabera. ja som uz vyskusala pyridoxin, b- komplex a vseliake vodicky ale nic nepomohlo stale sa mi robia nove.

ejuska79
4. júl 2014

@adelsa moj syn to casto mava.. je to svinstvo, chudacik ani neje, nepije, vysoke teploty...mal mundisal, kamistad, gencianovu vodicku, potom aj anitivirotika, nespomeniem si nazor... avsak jedna starsia pani mi poradila, kedze vravela, ze jej deti to mavaju, ze este za mlada jej poradil akysi stary primar, obycajne maslo,na micke kusky nakrajat, take hobliky akoby a dat zarazit a potom si to davat do rust, vraj im to zaberalo..ja som skusala, ale ani za svet som to do neho nedostala...

adelsa
autor
4. júl 2014

@ejuska79 a tie antivirotika to je na recept? ja som sa svojej obvodnej uz pytala na nejake lieky ale nic mi nedala. ja to mam vraj z oslabenej imunity a este cakam na vysledky na celiakiu co ma byt az o tri tyzdne. to je este dost dovtedy sa asi od bolesti zblaznim.

stefka33
4. júl 2014

@adelsa Môj syn to tiež mával, teraz už našťastie nie. Dávala som B-komplex ako aj ty, ale najlepšie zaberali vysoké dávky vitamínu C. Nemusíš sa báť predávkovania, lebo nadbytok vitamínu C sa vylučuje močom. Robili aj testy na ľuďoch ktorým dlhodobo dávali X-násobné množstvá ODD vitamínu C a všetko OK. Takže veľa ovocia, pridaj celaskon - aj dvojnásobok dennej dávky, alebo tie s postupným uvoľňovaním. Daj pozor aby nepil z cudzieho pohára, nechaj ho aby si hoc aj 10x denne zobral čistý pohár. Žiadne fľašky so sosáčikom od džúsov, slamky a podobne. Ešte pomáha často papať cesnak - surový na hrianke alebo nejako tak. Neviem aké staré máš dieťa či cesnak toleruje tak voľačo z toho vyskúšaj.

elienka
4. júl 2014

@adelsa manžel máva často afty, nič mu nezaberalo, ale v lekárni nám lekárnička poradila, že ona má ten istý problém - poradila nám probiotiká ale na cmúlanie - vtedy nám predala lactocand. neverili sme tomu, ale zabralo.

adelsa
autor
4. júl 2014

@stefka33 to ja trpim aftami.

adelsa
autor
4. júl 2014

@elienka aha tak vyskusam aj to asi vsetko co sa da 🙂 a neni to drahe, lebo probiotikia su drahe.

elienka
4. júl 2014

@adelsa no nepamätám si presne ale isto to bolo aj 6e, probiotiká sú naozaj drahé. naozaj sme neverili, ale stálo to za vyskúšanie.

stefka33
4. júl 2014

@adelsa Už som zmagorená z tých detských chorôb. 😀 Tak nie že budeš piť džúsik na slamku a papaj cesnačik. 🙂

adelsa
autor
4. júl 2014

@elienka ano to aj doktorka mi vravela ze si mam kupit probiotika, ale neverila som ze by prave to zabralo.no vyskusam.

adelsa
autor
4. júl 2014

myslite ze pomoze aj echynacea?

simca06022011
4. júl 2014

@adelsa cmulacie probiotika kup...

ejuska79
4. júl 2014

@adelsa ano, na predpis, len uz uz bol vtedy v takom stave, ze dva tyzdne nejedol, keby ho nekojim, tak je v spitali, aj to zo zaciatku nechcel, lebo to muselo boliet, cele dni a noci som ho nosila na rukach, co plakal... v ustach take pampuchy, aj na jazyku..hroza...

fuvola
4. júl 2014

Ahoj, ja tiez casto trpim aftami. Citala som, ze je to zo stresu, pred menzesom, z poranenia napr. tvrdou chlebovou korkou. Je to hnusna pliaga, mne na to nic nezabera, len domaca slivovica. Tou si ich natieram viackrat za den, stipe to jak slak, ale za dva dni mam pokoj. Inak trpim aj tyzden. Tuto fintu som citala niekde na porade, vraj slivovica vyzerie epicentrum, a tym uz nema co boliet a nastane vyliecenie afty, zial len docasne.

slimstar
4. júl 2014

Treba zarobit sodu bikarbonu s vodou a afty zmiznu. 😉

adelsa
autor
4. júl 2014

@fuvola ano moze to byt aj stresom pri tych dvoch mojich malých detoch. ale uz je to na nervy lebo mam to uz 2 mesiace a ani den pokoja a lekarka na to nic.len po lekaroch ma posiela ale nic poriadne na to neni.

klincek
4. júl 2014

@adelsa ja natieram afty roztokom Herbadent. je to mala flasticka (asi 20 ml), hnedy roztok s hnusnou chutou, v podstate alkoholovy vyluh z bylin plus asi nieco navyse..neviem, ale funguje, na deti aj na dospelych. ale strasne farbi, tak ho nikde nevylej, lebo to nevycistis.

adelsa
autor
4. júl 2014

@klincek prave ten som pouzivala uz 2 mesiace sice pomaha ale uz ho mam dost, teraz mi dala pre zmenu tinkturu.

klincek
4. júl 2014

@adelsa aha, tak potom netusim, co by pomohlo. ale mozno tie probiotika by som skusila. inak je to hnus, ja mam jednu raz za cas a boli to poriadne ☹

ivanka46
4. júl 2014

@adelsa tento problem som mala aj ja, nomohla som sa ich zbavit...Corsodil je na to ako stvoreny o 3 dni bolo po aftach...

ushuaia
4. júl 2014

@adelsa afty mozu byt aj sprievodnym znakom ineho ochorenia, dalej stres, kolisajuca hladina hormonov, nedostatok vitaminu B2, kyseliny listovej a zeleza, taktiez autoimunne ochorenie...je tu cela skala, tiez poranenie zubnou kefkou, niektore potraviny...navstivila si zubara...? Ten ti urcite lepsie poradi...

xlucia
4. júl 2014

@adelsa na afty treba vysoke davky b komplexu forte, zinok, probiotika, vsetko vela a dlhodobo. je to z vycerpania organizmu

lucikaa
4. júl 2014

ja som tym tiez trpela a casto, afty boli rozsiahle a bolestive Vyskusala som hadam vsetko mozne. Ak nieco zabralo po prvykrat, druhykrat uz nie. ☹ Bola som s tym u koznej, vseobecnej, alergologa, zubara, nikde nevedeli pricinu. A potom som vysadila antikoncepciu a afty zmizli. Odvtedy nic, akoby utal. V pribalovom letaku som citala, ze antikoncepcia znizuje hladinu vitaminu B, alebo nieco take. Aj ked som sa s nim dopovala pocas jej brania, nepomahalo. Az jej vysadenie a odvtedy mam pokoj. 🙂

nikawero12
4. júl 2014

@adelsa ja som jeden čas mávala tiež pravidelne afty. Moja zubárka mi poradila kúpiť si v lekárni peroxid vodíka, doma som ho zriedila s vodou v pomere 1:1 a týmto som kloktala niekoľko krát denne. Mne to zabralo pomerne rýchlo.

zuwa78
8. júl 2023

@ejuska79 tak to urcite vyskušam