Ahojte. Chcela by som nejakú radu lebo už som naozaj zúfalá a neviem čo mám robiť. Už pár mesiacov mam bolesti v podbrušku,v oblasti vaječníkov a bolia ma kríže. Začalo to ako taký pocit pred menštruáciou. Navštívila som gynekológa a ten mi predpísal lieky na zápal močových ciest. Vysetril ma, na Usg bolo všetko v poriadku a vysledky CRP tiež v norme(brali mi krv niekoľko krát a stále boli výsledky vporiadku) takže vylúčil že je to niečo gynekológického pôvodu. Predpísal mi jednorazový prášok, potom to prestalo tak na mesiac a opäť sa to vrátilo. Lenže ja som absolútne nemala pocit ze sa to týka močových ciest, proste to bola bolesť podobná ako pred menštruáciou ,ale pretrvávala. (A ešte k menštruácií , tú mám nepravidelnú kvôli nízkym estrogénom, ale hormóny sa mi zlepšili za poslednú dobu) No, neviem či to bolo tým práškom alebo som len prestala pociťovať bolesť a nejaký zápal tam stále bol. Tak som tam prišla niekoľko krát, predpísal mi asi 2 krát ten istý prášok. Potom mi predpísal ATB na niekoľko dní s tým že zas tvrdil že je to urologickeho pôvodu. (ATB na zápal.mocovych ciest, zápaly pohlavných orgánov u dospelych)( nie som ešte dospelá takže neviem či by mi ATB zabrali aj keď dospelá nie som)
Prišla som tam túto stredu a poslal ma preč s tým že nech idem za všeobecným lekárom. Tam zas povedali nech idem na gastro a ortopediu. Lenže ako som už povedala, viem ako ma to bolí a kde. A vôbec si nemyslím že to ma spoločné niečo s ortopediou a gastrom. Je to podobná bolesť ako pred menštruáciou a posledné dni sa pridalo občas aj pálenie tam dole. Ja už som zúfalá a neviem čo mám robiť. Keby mi niekto vedel dať nejakú radu čo by mi mohlo pomôcť, o čo by mohlo ísť alebo ako ďalej pokračovať, bola by som veľmi rada:(
Ja sa pridám, nakoľko mám obdobné ťažkosti, bolesť podbruška, bolesť v krížovej oblasti ako menštruačné bolesti, plus ja mám pocit na zvracanie a zimnice / triašky
gynekologické vyšetrenie (sono) - všetko ok, vyšetrenie u všeobecného - zobral krv - všetko ok, zobral moč - v moči bola krv a moč na kultiváciu (bola tam e coli, preliečili sme ATB), lekárka ma poslala na FBRL kvôli rehabilitáciám, nakoľko si myslela, že bolesti imitujú menštruačné bolesti a problém je v krížoch v pohybovom aparáte. Poslala ma na sono brucha - všetko ok. Ak sa to vráti, chce ma poslať na kolonoskopiu.
Mne sa to po preliečení vrátilo a mávam tieto bolesti už od septembra, kríže, podburško vľavo, zimnice.. nemám bolesti pri močení, neviem či e coli bola zhoda okolností, nakoľko dodržiavam všetky hygienické zásady tak ako treba a dávam si na to pozor, keďže som mávala infekcie močových ciest už posledných 4-5 rokov, ale bolo to v norme max 1x ročne a po preliečení ATB sa to nevrátilo hneď po mesiaci.
Ani ja neviem čo mám robiť ale rozmýšľala som nad návševou iného gynekológa ako môjho obvodného, nakoľko mávam aj veľké bolesti pri menzese, silné krvácanie, zvracanie. Pokiaľ by ma zobral iný gynekológ na vyšetrenie ako samoplatcu.
Prípadne ti poradím, skús navštíviť Dr. Bielika (BB alebo MT - ak si z okolia), pokiaľ by to bola endo, on rieši tieto problémy.
Som zvedavá, kto tu má obdobné problémy, čo to bolo a ako sa prebojoval k výsledku, lebo toto býva nadlho a cítiš sa ako hypochonder, ale reálne zdr. problémy sa opakovane vracajú a nikto nevie, čo ti je.
Kľudne môže ísť o diverkulitídu alebo dráždivé črevo, to tak bolí v podbrušku. Vyšetrenie u gastroentrológa.
@petula239 ahoj, absolutne nic mi nikto nezistil, neviem ani s cim to malo alebo nemalo suvis..po par mesiacoch som otehotnela, porodila a odvtedy som to asi nezaznamenala, aspon si nespominam, aktualne este nemam menzes, cize mozno to suviselo s cyklom, pripadne s tou hematuriou (tu som mala vzdy, aj neskor pocas tehotenstva a isto ju mam aj teraz a nezmizla, len som nebola na ziadnom vysetreni uz), v tehotenstve som sa dopracovala este k hydronefroze (ale to byva bezne vtedy, asi to nema ziaden suvis s tou hematuriou), takze som ti neporadila, prepac. :-/
@petula239 v pohode, neotravujes, netrap sa 🙂 aktualne nemam bolesti, pred otehotnenim spominala dr ze to moze byt ovulacia..
Zatial bolesti nemam, ale nemam aktualne este po porode menzes, tak uvidime, ci ma potom nejake bolesti neprekvapia. Celkovo neviem co mam potom cakat..zn.prvorodicka :D :D
Pre mna to znie ako ucebnicova endometrioza, ale tak som laik. Len viem, ze na sone to nie je vzdy vidno, opakuju sa bolesti ako kebny zapaly a tahanie podbruska, silna MS, bolavy a naladovy mechur... Diagnosticka laparoskopia by bolo to, co by bol pre mna dalsi krok...