Pretrvávajúca neznesiteľná bolesť hlavy

5. sep 2024

Dobry večer.
Je to už pár rokov čo tatinovi 24 hodín hučí v hlave.
Keď nespí neustále sa sťažuje na bolesti,aj v hlave aj na dotyk..
Za tých pár rokov pochodil( niektoré aj 2-3 krát) ORL, vyšetrené ma uši,oči,hrdlo,zuby
Neurológ MR hlavy,chrbtice
Gastrovysetrenie žalúdka(hadicka), kadejaké soná všetkých možných orgánov
Test na histaminovú intoleranciu. Všetky vyšetrenia boli vyhodnotené v podstate bez nejakého nálezu, ktorý by tu neustálu bolesť spôsoboval. Akurát bol tatinovi neurologom diagnostikovaný tinitus ( ale podľa všetkého tam ide skôr na precitlivenosť na zvuky a pískanie v ušiach - dáva si aj štuple do uší keď ide spat, ale okrem toho celý deň ťa bolest)
Nevieme ako ďalej postupovať na koho sa ešte obrátiť.. lieky mu nepomahaju na tu bolesť .
Máme oňho strach keďže viditeľné z tej bolesti chradne, nič ho už nebaví , väčšinu dňa prespí a stále hovorí že už tu ani nechce byť:(
Ma 70+
Prosím poraďte, veľmi by sme mu chceli pomôcť:(

danyelia
5. sep 2024

Ahoj, obyčajnú masáž chrbta u maséra alebo fyzioterapeuta ste neskúšali? Mňa isté obdobie strašne bolela hlava, tiež dlhší čas, nevedela som nič robiť, na vyšetreniach nič nezistili...Až pokiaľ som nezašla na bežnú masáž, masérka mi rozmasírovala jeden ,,bod,, na chrbte, mala som tam niečo zablokované. Ešte v ten večer ma hlava bolieť prestala a bolesť sa už nikdy nevrátila. Držím palce, nech je to skoro v poriadku.

autor
5. sep 2024

@danyelia ďakujem, hovorím mu už dlhšie, že v podstate chrbát nie je úplne vylúčený, keďže na masáži nebol.. že by to mal skúsiť.. avšak ako hovorím opúšťa sa.. tvrdí že bolesť hlavy moze byť zo skoro 300 príčin a pochybuje že toto by mohlo pomôcť:( možno vaša odpoveď ho presvedčí ❤️❤️❤️ dakujem

autor
5. sep 2024

Stále prosím ak má aj niekto iný skúsenosti aby sa vyjadril. Ďakujem ❤️

danyelia
5. sep 2024

Určite nech tu masáž vyskúša, tiež som neverila, že tá bolesť hlavy je z chrbta, no masérka mi to potvrdila, že som to mala určite z toho...Nech sa ocko nevzdáva 💖

anjelicek26
5. sep 2024

Kolegyna fajcila a fajci lekarsku marihuanu a priiznaky vymizli... stacia jej uz 2 cigarety do tyzdna... mala strasny tinitus a bolesti hlavy, neunosne, zacinali jej uz aj tiky... konecne zije ako clovek...

bolarazjedna
5. sep 2024

Nemôže to byť psychogenne? Možno by stálo za to skúsiť antidepresiva (aj tie sa používajú na liečbu bolesti), aj keď efekt vznikne nie hneď. Bolo by fajn poradiť sa ešte raz s neurológom. Možno dohodnúť hospitalizáciu, nech sa ešte raz komplexne prešetrí.

autor
6. sep 2024

@anjelicek26 ďakujem, skúsim pogooglit🙂

vsicka036
6. sep 2024

Fyzio a masaz. Ja ako chodim, tak mi bolesti hlavy ustupili az o 90%.

autor
6. sep 2024

@vsicka036 a tiež vás bolela 24/7? :(

vsicka036
6. sep 2024

Nie az tak extremne, ale naozaj obrovska ulava, mna bolela tak mozno kazdy druhy den. A teraz uz som mozno aj mesiac bez.

autor
6. sep 2024

@bolarazjedna nemyslím si.. zvládal to kým to bolo každý deň ale nie celý ale teraz sa ešte aj v noci budí na tu bolesť hlavy tak je jasné, že psychicky mu to nepridáva a začína sa opúšťať:(. Obávam sa, že lieky už do neho nedostaneme žiadne, keďže 1 čo mu predpísali a užíval mu začalo byť ešte horšie a potom čítal v pribal letaku, že vedľajšie účinky bolesť hlavy . A z druhých mu nastúpila kožná reakcia na nohách . Myslím, že lekárom už prestal veriť .. skúsime to fyzio a uvidíme. Ďakujem ale pekne za ochotu a komentár🙂

autor
6. sep 2024

@vsicka036 vyskúšam ho presvedčiť.. to je to, ozaj sme sa ešte nestretli stým, že by dakoho každý deň celý deň tak bolelo:( . Som rada, že vám to pomohlo, držím palce nech sa vám to už nevráti❤️❤️❤️

autor
6. sep 2024

@danyelia ďakujem za povzbudenie ❤️❤️ dnes sa snim o Tom porozprávam a prečítam mu čo ste mi radila🙂

lucka_ke
6. sep 2024

môj ocko to mal tiež, ide o postupnú stratu sluchu a s tým spojené zmeny v tej časti mozgu, ktorá je zodpovedná za sluch... veľa sa s tým robiť nedá, skúste pogoogliť MindEar, je to apka slúžiaca na potlačenie tých nepríjemných zvukov

mijo53
6. sep 2024

nemá vysoký tlak?

autor
6. sep 2024

@lucka_ke to mi je ľúto...:(
No ale tá bolesť hlavy trvá už pár rokov až teraz posledný rok a pol sa pridružili uši a tinitus:(

autor
6. sep 2024

@mijo53 práveže tlak ma raz taký raz taký:( posledné mesiace extrémne nízky až ma zavrate a zanasa ho:(

autor
6. sep 2024

Voľakedy mal vyšší bral lieky na vysoky ale teraz nízky velmi

autor
6. sep 2024

@lucka_ke píše mi že aplikácia cez Google play nie je v mojom regióne k dispozícii:(

hiuna18
6. sep 2024

Mne od bolesti hlavy pomohla kraniosakralna terapia. Hlava ma bolela 24/7 ja som si skoro nevedela zvyknúť, že má už nebolí 🙈

janinka84
6. sep 2024

Fyzioterapeut chiropraktik. Mne chiropraktik veľmi pomohol, ale musi byť kvalifikovaný, kvalitný s dobrými recenziami a skusenostami

nikaszan
6. sep 2024

A na CT už bola?či nemá nádor alebo krvnú zrazeninu v hlave?

rutyruth
6. sep 2024

Ja sa tiež prikláňam ze je to psychosomaticke. A zhoršenie psychiky zhoršuje bolesti hlavy aj tinitus. Ak bude myslieť negatívne, nemusí sa mu polepšiť

autor
6. sep 2024

@nikaszan áno aj CT aj mri:(

autor
6. sep 2024

@hiuna18 ďakujem, tatina som objednala k fyzio ak nepomôže, vyskúšané túto terapiu vyzerá to sľubne🙂 po koľkých sedeniach sa vám polepšilo?

hiuna18
6. sep 2024

Po štyroch 👌

nika4816
6. sep 2024

Mne pomohla fyzio, tiež som prešla všetky vyšetrenia.

autor
6. sep 2024

@hiuna18 wow super. Držím palce nech sa to už nikdy nevráti🙂