ahojte maminy, 8.4.2011 sa nam narodila dcerka Zuzana. Aj ked ma dnes len 4 kg strasne ma zacalo boliet lave zapastie. Niekedy to nie je az take zle, no niekedy je to neskutocna bolest, ani rukou nemozem poriadne hybat... ☹ Mali ste nieco podobne? Ako ste to riesili? Musim k ortopedovi? Dakujem za odpovede
skuste nezaťažovať - nosiť babatko v nosiči..a ked to neprejde potom lekarovi..žiadny liek nepomoze,pokial sa neodstrani pricina bolesti - cize pretazovanie,lieky od bolesti len zakryju varovny signal tela,ze nieco nie je ok a moze sa to eate zhorsit..
@katuuska mala som veru že pri staršom tak...treba čo najmenej zaťažovať a natierať fastumgelom a previazať elastickým obväzom...inak treba dať pozor,lebo ja som mala zapálené väzy
@katuuska Mna velmi bolelo zapastie, ked som nosila dceru na rukach, ona vyzadovala byt opreta o mna chrbtom a pozerat von. Bola to dost velka bolest, nemohla som sa poriadne opriet o ruku. Kupila som si klokanku, v ktorej mohla byt dcera otocena tvarou von (v ziadnom inom nosici nechcela byt) a po pol roku ma zapastie prestalo boliet.
Mozno ho mas len pretazene. Skus ten nosic, ako ti radili predo mnou.
dakujem za rady 🙂 dnes sa to ale zhorsilo az natolko ze som musela k lekarovi- predpisal bandaz a gel na natieranie tak uvidime, dufam skoro pomoze. Dal mi aj tabletky Voltaren ale mam obavy ci to predsa len neprejde do mlieka- teda prejde urcite ale nakolko to ovplyvni malu, ci jej z toho nebude zle...co myslite?
ja som mala presilene zapastia strasne :( dost som to nechapala, lebo som bola zvyknuta na zataz spred tehu, vo fitku som bezne posilovala s cinkami. mala ma teraz necelych 7 mesiacov a zapastia ma na dotyk obcas bolia, ale uz je to celkom dobre. pouzivala som bandaz, taku co sa da bezne kupit 🙂 u dr som s tym nebola, lebo evidentne som to mala zo zdvihania malej. odkedy ju nemusim dvihat s podopretim hlavicky, tak je to lepsie 🙂 najnovsie mam presilene skor cele ruky, bud z nosenia malej vonku alebo z plavania, kde je stale na rukach. ale aspon uz chapem preco mavaju aj stihle maminy take natrenovane ruky 🙂
@katuuska no proste prejst to musi, kto by nam tie nase zazraky nosil na rukach potom? 😀 no ale co ti budem hovorit, ja som si vytkla clenok, strasne bolesti som mala akoby som si nieco aj zlomila a dalsi den som rano este skakala okolo malej na jednej nohe a vecer uz som ako-tak chodila 🙂 mama musi zvladnut vsetko :D
tiez mam pretazene lave z nosenia. bola som u ortopeda a zaver: bud budem dojcit, alebo sa liecit. tak sme zvolili bandaz a pri pretrvavajucom probleme mam prist opät.
tiez ma to neskutocne boli, po spanku vstavam s chromou rukou. v teho som mala karpalny tunel, ten mi bud presiel (uz mi netrpnu prsty), alebo sa prevtelil do bolestiveho zapästia. mam tam i taky maly akoby vyrastok, ale na rengene sa neobjavil. ach jaj, stale nieco...
@katuuska tie lieky skonzultuj v laktacnej poradni, po nickom strapco13 je doktorka. ked nieco potrebujem ohladne liekov, tak vzdy poradi - ale ved ju asi aj poznas. ja zvazujem opätovnu navstevu ortopeda a to som bola prvy x az 5.6., rapidne sa mi to zhorsuje a este mam 2 rocneho syna, takze s tym sa tiez dost nataham - obdobie valania sa po zemi atd... 😲
inac sranda, moj maly je narodeny 29.3, takze je o kusok starsi od tvojej malej 😀
@maca_p dakujem za tip na tu doktorku 🙂 zatial som ich nebrala- pre istotu- uz sa to lepsi ale este stale to nie je ono, ked urobim nejaky pohyb, ktory este nezvlada tak to dost boli...sranda je, ze ma zacina pobolievat aj druha ruka 😀 no budem chodit obandazovana ze az 😀 no teda ty sa riadne namakas pri dvoch babuliakoch 😉 😉 tak nech sa ti to rychlo lepsi 🙂 a maly teraz papa dobre? lebo nas tie horucavy zabijaju a mala odmieta...tak bojujeme
ahoj katuuska, sestre mala tiež podobné problémy,. Do liečby na odporúčanie lekára zahrnula aj wobenzym, lebo je vraj veľmi dobrý práve pri liečbe zápalov šliach a svalov.. Ale ona bola bezdetná, takže skutočne neviem povedať, či sa to môže brať aj pri malých drobcoch. To by som sa určite opýtala lekára. 😉
Ahojte, tiež ma bolí ľavé zápästie, už 5 mesiacov. pred 2 mesiacmi som bola u ortopeda- negat. Ukrutne to bolí a dnes som si spozorovala z vnútornej strany, zo strany palca- ako keby zväčšenú kostičku, bolestivú aj na dotyk, viditeľne väčšiu, ako vpravo...stále dojčím- myslíte, žeby som zas mala ísť k ortopedovi? 😨
@poisonblu ako vidim, z bolesti nemozes ani spat 😉
hej. presla mi ta bolest, stacil mi jeden obstrek. ten nas ortoped je genius. tiez som tam mala akoby kost, ale na rtg sa neobjavila ako nejaky patologicky vyrastok. potom som asi 2 tyzdne bandazovala, a bolo to ok. takze netrp, vybehni. male bejby nalozis do kocika a hotovka.
@tun1ska
@poisonblu
baby co sa trapite, dajte si pichnut obstrek a hotovka. ja som tiez vtedy dojcila a je to bezpecne. obsahuje to iba kortikoid. po obstreku som mala bandaz este asi 3-4 tyzzdne a bolest odznela aj ten akoby vyrastok.
inac mozno vam to pomoze http://wildyogi.info/en/issue/yoga-therapy-wris...
ja som zacala potom cvicit powerjogu a zapästia mi zosilneli. nemusite tie posledne pozicie, ale tie cviky urcite vyskusajte. mne to pomohlo aj na karpalne tunely co som mala z tehotka. tie mi zostali, ale nie su az tak zle, ako pred 2 rokmi.
@maca_p mozes mi prosim popisat ako ta boleli tie ruky z karpalneho tunela?
boleli ta aj klby na rukach a lakte, alebo si mala len strpnutie a bolesti v rukach a v zapasti? mala si aj pocas dna problememy - nevedela si poriadne drzat veci? tak tie cviky ti pomohli a uz ti je lepsie?
@dana_l ahoj ak môžem moja mamka tým trpí.....bolesť neznesiteľná hlavne v noci....ruky má strpnuté až po lakte.....cez deň nemá silu v dlaniach ako mala......treba to čím skôr riešiť......predtým to riešili obstrekmi a liekmi no je to dočasné...väčšinou je to z rovnakej práce alebo z činnosti napr. počítač, umývanie riadu.....je veľa žien čo absolvovali operáciu karpálneho tunela a pochvaľujú si zákrok no určite sa nájdu ženy čo im to nepomohlo pretože boli už s tým spojené i iné diagnózy alebo sa išlo neskoro 😉
@sendy182 no u mna to je ze spim s detmi a vlastne ich rukami pridrziavam pri mne aby nespadli. a po roku takeho to spania sa to zacina prejavovat na tych rukach.
mne vraveli tiez ze nejake injekcie alebo operacia ale ta nemusi byt vzdy uspesna.
budem musiet si dat urobit ten test na urcenie v akom stadiu to mam.
@dana_l áno radšej nech ťa vyšetria a budeš mať istotu..........ohľadom toho spania nebolo by jednoduchšie jednu stranu postele dať k stene a ty by si spala na voľnom kraji jedno dieťa v strede a druhé pri stene...........ty si tie ruky namáhaš.... 😒.....aspoň v noci by si si mala odddýchnuť..........skúšala si bandáš na zápästie? http://www.protetika.sk/index.php?sk&page=produ...
Ahojte dievčatá.
Môžem vám len poradiť jedno. Magnézium a horčík, najlepšie si kúpiť "STOP KŔČOM". 🙂 🙂 🙂
Všetky tieto problémy som si odžila aj ja a nič mi nepomáhalo. Mala som 2 mesiace ruku v dlahe, bandáže, Flector, Fastungel a pod.... Riešila som to s ortopédom... Žiadny lekár mi však neporadil jednoduchý fakt: že to súvisí s nedostatkom minerálov, hlavne pri kojení (u mňa to bolo po 1/2 roku kojenia). Súvisí to so zvýšenou spotrebou Ca - vápnika, ktorý potrebuje magnézium a horčík (aby bolo dostatok mlieka) Tiež som si najprv myslela že je to preťažená ruka - pravá. Ono aj bola, lebo sa to prejavilo zápalom karpálneho tunela. Tiež mi všetko vypadávalo z ruky, bolelo jak fras, vystrelovala bolesť do lopatky... vypadávalo dieťa v noci - ach bože... Prsty som nemohla pohnuť pri držaní bradavky počas kojenia (len pri veľkej bolesti, aj slzy mi pritom padali) Keby som mala dostatok magnézia a horčíka kĺb na zápästí by si s tým poradil sam. Ako náhle som si nasadila Stop kŕčom začala so to lepšiť. Síce postupne ale konečne. cca. 2 týždne) Nervy sa mi začali revitalizovať a to nielen na ruke ale aj v hlave 😀 . Naozaj odporúčam.
@katuuska pekny vecer, zajdite k ortopedovi, moze sa jednat aj o karpalny tunel. alebo si len kupte nejaky gel na to... alebo napiste @latvia poradi x;o)