Prestaňme fajčiť spolu

laura42779329
11. máj 2017

Ahoj baby, nebolo to tak dávno, keď som tu na modrom koníku riešila dilemu, ako prestať fajčiť.Vtedy som práve bola na 8 dni prestávania a po radách a motivácii aj tu na modrom koníkovi som vydržala presne 25 dní.Žiaľ som, ale zlyhala.Asi aj týždeň som stále plakala strašne ma to mrzelo, doslova som sa preto nenávidela.A tak je to aj teraz, strašne som na seba nahnevaná keď si predstavím že už som mohla byť za vodou.Aj som sa tak už pomaly začínala cítiť, ale stačil jeden skrat a všetko som zahodila.Ale nechcem písať o tom.Napadla ma taká myšlienka, či by sme sa tu nemohli dať na "odvikačku", viaceré 😊 Sama podľa seba viem, že by mi velmi pomohlo keby som vedela, že na to nie som sama.Mohli by sme sa tiež každý deň podeliť o to ako to zvládame a poradiť si navzájom čo komu pomáha.Mozno sa to niekomu bude zdať smiešne, ale pre mňa by to určite bolo len pozitívum.Ak by ste sa niektoré chceli somnou odhodlať, napíšte dohodneme sa kedy a pustíme sa spolu do toho 😊 Ak by sa aj náhodou nejaká taká našla, ja som prestala prvý krát hlavne vďaka knihe Allan Carr, Ľahká cesta ako prestať fajčiť.(ospravedlňujem sa, ak som meno napísala nesprávne).Je to ale výborná pomôcka, žiaľ funguje to na človeka len prvý krát.Skusala som ju čítať aj znovu, ale taká presvedčivá mi už na druhý krát neprioadala 😊.A ešte ku tej knihe, ja som si ju stiahla.Tak sa teším na vaše reakcie 😊

karinka1995
12. máj 2017

No to by bolo super keby aj ja prestanem s muzom 😂 chcela by som aj nechcela 😂 a chcela kvoli tomu ze velaaaa peniazkov na to ide :(

sopka10
12. máj 2017

Napodobne , tiez by som rada prestala... skusam to s naplastami Nicorette 21Mg , a funguje to ..akurat ze len okial mam naplast a den po nej... inac tie naplaste su drahsie ako cigatery alebo tabak 😅 no a potom pride chvilka ked sa nudim , no a tak si zase aplaim a vsetka moja snaha, a peniaze idu do certa 😅

magmolatus
12. máj 2017

@sopka10 Náplaste nie sú riešenie, len odkladanie problemu, má pomoct zbaviť sa len tiku dávania cigarety do úst. závislosť na nikotínu ostáva.

sopka10
12. máj 2017

Mozno mas pravdu, ale tak skusam... lepsie ako neskusat.. ci ? ale tam ide opevnu volu a ja ju nejak nemam

candii
12. máj 2017

Ja som nefajcila od kedy som zistila ze som tehu.. a ani popri kojeni som nefajcila co bolo vyse 2r a zacala som znova 😢 ale len vdaka mojim kamoskam fajciarkam, muz nefajci. Ja viem zlyhala som a uz som bola taaaak daleko. Ale planujem znova prestat .. hned ako dofajcim tuto krabicku co mam doma 😀

magmolatus
12. máj 2017

@sopka10 Ja som prestal, drzal som sa 2 mesiace, ale zacal som znovu a v podstate nebol ani problem v tom ze by som z nejakého dovodu "musel" zacat fajcit. Len bola hlúpost, to skusiť či mi to bude chutiť. Je to dobrá sprostosť, ale takto som si vysvetlil môj nový začiatok.

Na to aby si prestala fajčiť neni treba moc silná vôla, ja ju tiež nemám, skor o to aby si mala nejaké dni voľno, nebola v práci, kde sa človek stresuje, aspoň u mna je to tak. A človek sa musí "dobre zobudiť" + mať dobrý program aby sa človek zamestnal.

A asi najpodstatnejšia vec nevraveť si že chceš prestať fajčiť, ale že si zapáliš neskôr. Mozok je dosť poddajný a lepšie znáša výraz potom ako nikdy.

Keď som prestával som mal vždy cigarety u seba. A šlo to.

magmolatus
12. máj 2017

@candii A ak by už doma neboli, tak v obchode zaiste ešte majú 🙂 takto som už prestal asi milion krat a rano som bol v obchode medzi prvými.

@sopka10 Este aby som to doplnil, U mňa platilo aj to že som mal sparingpartnera, keď mi bolo tazko a mal som chut, tak som mu napisal.

candii
12. máj 2017

@magmolatus hej to je pravda vcera som tak naklusala 😀 ale znova fajcit som zacala len pred nedavnom, jooj hlupa som. Ale snad sa mi to podari

sopka10
12. máj 2017

@magmolatus J sa skusam oklamat niekedy vravim si ze este doupratujem izbu a tk si zapalim , a ked uz som pri konci tak este jednu a uz potom si fakt zapalim... alebo si spravim program tak aby som bola napr. v meste , idem do obchodu tak ale skocim uz do 10 tich pretoze tam sa fajcit nemoze.... tiez bezim na bus tak rychloaby so stihla ten co uz je pristaveny aby som nemala cas len tak postavat a zapalit si ,, ale aj ked fto dobre fnguje.. pride vecer ked som doma nemam uz nic robit, mala spi..no a aja musim dobehnut co somcez den zameskala samozrejme

magmolatus
12. máj 2017

@candii @sopka10 @laura42779329

Ja by som chcel prestať od zajtra, ale potrebujem sparingpartnera.

Aspoň popíšem čo pomáhalo mne a ako som to mal zariadené.

Príprava deň predtým:

Neprekrmovať sa večer predtým.
- Výsledok je lepšie sa vyspať

Vcelku mi pomohlo si dať trochu fernetu alebo iného alkoholu na večer, trošku pocuckať, aby to bolo cítiť, ze človek v sebe čosi má a ísť tak spať.
- síce alkohol ovplyvňuje kvalitu rem spanku, ale ak sa pije v miere človek je ráno kludnejší a šanca že siahne hneď pocigarete ako rozdrapí oči je menšia. U mňa to funguje.

Ďeň D.

Ranná káva, ak ste na nej závislý, spravte si ju len z polovičnej dávky. To platí nonstop počas prestávania.

Všeobecne platí že sa treba vyhýbat zafajceným priestorom, povzbudzujúcim látkam ako je káva, gurarana, energetické nápoje, mätové čaje, a samozrejme sýtené nápoje a vody všeobecne bez ohladu na to či majú alebo nemajú obsah kofeínu. A samozrejme ziaden alkohol.

Ideál je ak človek nie je v práci. Proste menej stresu. Aspon 2 dni.

Treba si vedieť spraviť program a zamestnať sa. Sedenie pri počítači sa nepočíta a telka tiež nie.

Čaje odporúčam medovku, ovocné, puškvorcový koreň, ale ten treba opatrne, zmierňuje bolesť a trochu aj chuť na cigaretu. Základ je voda.

Jesť treba normálne, ale obmedziť mastné jedlá, skor sa stravovať lahsie, jogurty, ovocie, zelenina, nie je problém ani maso, ale netreba sa navalat ako prasiatko.

Ide o to aby v tazsej chvíli sa dokazal clovek zamestnat napr aj jedenim a neroztrho ho. Prílis velka zataz na zaludok automaticky vyvola chut na cigaretu.

Sparingpartner, je pre niekoho dolezity, pre mna tiez. Je dobre niekomu zavolat, napisat, niekomu kto reaguje ked ho potrebujete aby na chvilku odvratil vasu mysel od myslienky na cigaretu.

Dychové cvicenia, dá sa nimi trochu ukludnit.

Hydroterapia ako taká či už je to dostatok tekutín či už z vonka, tak aj zvnútra.
Ak je trochu tažsie ak si hodíte na chvílu sprchu trochu to uvolní.

Nezaoberat sa tým že chcete prestať fajčiť, ale si hovoriť že si zapálite o chvílu keď urobíte toto alebo tamto, alebo ked prejdete z bodu A k bodu B. Mozok lahsie príjme potom ako uz nikdy.
Treba si vraviet ze si zapalim napr ked doumývam riad, ked ho vsak umyjem, uz ma napr najvacsia chut prejde a idem dalej a toto robim dokola ked ma to lapne + sparingpartner v prípade velkej núdze.

Ideálne je ist na nejaku prechadzku, lahkú túru, trochu do prírody, aspon ten prvý deň.
Ale netreba sa pretažovať.

Pomoct može aj si cez den na chvilu lahnut, popripade si krátko pospať.

Ak chce niekto prestat so mnou som pre.

sopka10
12. máj 2017

@magmolatus za mna , mozme skusit, napr, ze ,,vikendova vyzva,, no a uvidime co a ako ko dopadol v pondelok :D

laura42779329
autor
12. máj 2017

Ja plánujem zajtra dofajcit posledné cigarety čo mám a znovu si skočiť do posilky to je pre mňa asi najväčšia motivácia, že tam pachtim ako krava.Vtedy som už po mesiaci cítila rozdiel v dýchaní

emilia25
13. máj 2017

Ja ked som chodila do prace pred x rokmi tam sme fajcit nemohli ani cez prestavku tak som ju celu prejedla.musim povedat ze som sa tam ani nezastavila celych 8 10 ci 16hodin.a rychlo mi to uslo ale ako sme skoncili bola som ako prva vonku a hned cigarera tak ako pred pracou.je fakt ked chce clovek prestat musi makat.po novom roku som chcela prestat a tak som akoze fajcila ale prazdnu dutinku az 4hod som vydrzala cela pysna ze ako si odrbavam mozog a ruky a pluca no nevydrzala som.

jojo76
13. máj 2017

Ahojte, tu je moj pribeh 🙂 :
Skusal som prestat viackrat - na novy rok, na narodky, na 30-tku, po svadbe.... Vzdy som sa k fajceniu vratil.
Fajcil som uz chvilami niekedy aj 40 denne!!! Ranny kasel bol na dennom poriadku a este horsi bol ten nocny. Kedze sme mali v tej dobe niekolkomesacneho drobca, ktory spaval vedla nas v postielke. Dost ho to vyrusovalo. Casto krat som sa v noci zobudil na to ako kaslem a nedalo sa to zastavit.

Raz som sa tiez takto zobudil cely spoteny zadychany rozkaslany a vylakany.
Snivalo sa mi totiz ze na mne sedi Zubatá a svojimi kostnatymi prstami ma škrti a chce ma zadusit. Vstal som, nieco mi zvieralo hrdlo. Chodil som po kuchyni hladal som strepsils alebo nieco na utisenie kasla, bolesti hrdla. Mozno po 10-tich minutach, ked ma tonapeti trochu preslo, som sa siel oplachnut do kupelne. Na moje obrovske prekvapenie a zdesenie som v zrkadle zbadal ze mam na krku skutocne akoby nejake otlacky po prstoch...
V tej chvili som vedel ze uz si nikdy nezapalim cigaretu.

Znie to neuveritelne a mozno az mysticky, avsak toto je moj skutocny pribeh ako som skoncil s fajcenim. Bolo to v obycajny den, ziadny sviatok ani vyrocie. 24.10.2010. Ziadne nalepky ani elektronicka cigareta. Chodil som s plnymi vreckami cukrikov. Boli chvile ze by som zozral aj klince. Nevedel som co z rukami ako sa tvarit a kam ich dat.... Za 3 mesiace som pribral 14 kg. To bola moja dan za 15 rokov hulenia.
Ked mi po nieco vyse roku na vianoce dala manzelka velku drevenu vyrezavanu fajku z nasim drobcom malym na rukach a zo slovami " tata nefajči uz", rozreval som sa ako male decko a slubil som im to.

Tak ja takto 😎

PS: Vsetkym vam drzim prsty a nevzdavajte sa po prvom neuspechu, stoji to za to zacat aj po 10.krat...

emilia25
13. máj 2017

@jojo76 a uz nekasles?

jojo76
13. máj 2017

Fajciarsky kasel (alebo tzv. Kutnohorsky smiech) ma presiel cca po mesiaci. 🙂

bambulka026
13. máj 2017

Fuu, tak ja som asi divná. Ja nemám problém skončiť s fajčením. Posledne som fajčila keď som sa vrátila po RD do práce, bol tam strašný stres. Tak keď som prišla domov väčšinou som si zapálila. No ja som fajčila tak max.3 denne, dakedy ani to nie. Teraz som zas nefajčiar, došli cigarety a som si povedala dosť. Nevravím že by som si sem tam nezapalila, hlavne keď vidim kamosku s cigatetou, no zatiaľ sa držím. 😁 Ono je to asi aj o pevnej vôli a snažiť sa vyplniť čas nech na to človek nemyslí. Mna to väčšinou napadne keď nič nerobim...

sihaj
13. máj 2017

Nefajčím mesiac, obcas mi to chýba. Stali sa dve veci, ktoré mi pomohli .

mnamko
13. máj 2017

Kazdy vecer si hovorim zajtra ziadna ciga a prve co spravim rano kava a ciga neviem ako prestat

zuzana1710
13. máj 2017

Hned ako som otehotnela,tak sa mi cigarety sprotivili.9rokov nemôžem ani cítiť cigaretu a keď cítim ľudí okolo seba ako smrdia od cigariet,tak ma napne a búcham si hlavu ako som mohla fajčiť a takto smrdieť nefajciarom.
až sa hanbím,že som takto smrdela.uz ťa pokožka,oblečenie všetko pachne jak hnoj.a už len kvôli tomuto už nikdy fajčiť nezacnem.

evanuska
14. máj 2017

Ja som intenzívne fajčila asi 12 rokov, jedného dňa v práci na silvestra som zahasila svoju poslednú cigaretu....je to už 9 rokov príde na mňa občas chuť 2x ročne tak si jednu slimku dám, to len posledný rok 🙂 nechcem sa k tomu vrátiť, smrdí to, ide do peňazí a je to zlý príklad deťom ale...

wicka5
14. máj 2017

baby a pribrali ste, ked ste prestali fajcit?

mamamoni
14. máj 2017

Ja som prestala fajčiť,keď sa ma dcérka opýtala,že prečo mi smrdia ruky za dymom.Vtedy som sa nad sebou zamyslela,došlo mi,že takými rukami svoje deti hladkám,keď sa ku mne pritúlia,dýchaju cigaretový smrad....To ma nakoplo...V tej chvíli som okamžite vedela,že končím z fajčením.Nebrala som žiadne lieky,žiadne náplaste,zvládla som to úplne sama,a to som za deň stiahla aj krabičku,a keď zabehli kámošky na vínko,tak rovno dve krabičky.Takže fajčiar som bola dosť silný.Už sú to roky,a nevrátila som sa k tomu...Nepribrala som ani kilo,pretože ja som fajčenie nahradila pohybom.Vonku z deťmi,vždy bolo kam ísť.Do lesa,na kupko,na ihrisko...

magmolatus
14. máj 2017

@sopka10 moja víkendová vyzva skoncila. Cwly den som bol bez cigarery. O 11 večer som si sadol na balkon a dal si poharik ladovo-vychladenej slivky s 3 cigaretami a šiel som spat. Ach som trulo.

@wicka5 ja som pribral. Aspon prvy krat ked som prestal fajcit.
Pribral som nejake kilq a cast som schudol. Ale to samo od seba. Nic som pre to nerobil. Pribratie mi nevadilo lebo som bol tenky.
Dalsie prestavanie myslim ze hodilo par kil.hore ale potom sa to vratilo nazad.

Ale zevraj sa to da regulovať stravou.
Niekde som cital ze fajciari potrebuju omnoho viac energie, hlavne koli odburavaniu svinstva co do tela davame fajcenim. Takze aj ked sa clovek nenapchava ked prestava musí to trochu regulovat.
Moje 1 prestavanie bolo obzerstvo a to druhe uz viac menej v pohode. A asi aj pre to vaha neskakala tak vysoko.

januska11
14. máj 2017

No ja si hlavné myslím,že najneskôr to musíš naozaj chcieť.treba si upratať v hlave. Ja som začala fajčiť pri chlapovi,keď som otehotnela,hneď som prestala,potom som znova začala, potom som otehotnela druhýkrát a znova prestala. No a potom znova začala po kojeni no ale pri dvoch deťoch to boli nervy nájsť si čas na cigu,len som potom bola z tohto viac nervózna... a tak som si jedného rána povedala,že na to kašlem a prestala som. Asi kvôli deťom. Začala som aj behavat. Je dobré nájsť si nejaký šport, nejako sa odraziť a hlavne si povedať, že to robíš pre seba nie kvôli niekomu. Musíš sám seba presvedčiť, že nechceš fajčiť. Keď si to upraces v hlave, už ta to nebude lákať, ani keď v okolí budú fajčiť... to že ta to stále ťahá ku cige znamená, že tvoje podvedomie to stále chce... treba začať hlavou, ja som mala motiváciu detí a šport a teda hlavne to zdravie... skús popozerat nejaké videá na youtube alebo nejako sa treba presvedčiť, že naozaj nechceš patriť k tým čo sami dobrovolne sebe ubližujú... máj sa viacej rád, zasluzis si to... držím palce

januska11
14. máj 2017

@magmolatus no škoda, nabudúce sa radšej vyhni balkonu,alebo si daj radšej nanuk 🙂 tak zajtra druhý 🙂

sopka10
14. máj 2017

@magmolatus moja vyzva skoncila po 3 hodinach nefajcenia a potom ...tak ako stale ...no mne treba asi zasit usta aby som tam tu cigaretu nenapchala 😂 aj ked mi je to skor luto ako na smiech....

magmolatus
15. máj 2017

@sopka10 Vidiš vidiš, keby si mi zavolala, tak ťa od toho odhovorím 🙂

sopka10
15. máj 2017

@magmolatus mozno , ale tak skusim este raz dalsiu vikendovu vyzvu , a ak sa da tak daj email ak nieco tak napisem

emilia25
24. máj 2017

No co kdo uz nefajci.ja som sa rozhodla ze uz fakt prestanem fajcit.radsej zacnem cvicit aj zuby mam z toho zlte tak aj tie obelia hned.tak som sa rozhodla ze si hned z vyplaty odlozim 100eur a pri kazdej chuti sa pozriem na tu stovku a budem sa snad vytesovat ze neni pre fajcena.no drzte mi palce.