Prestala som fajčiť a stále som hladná, mám nepravidelnú stolu

12. aug 2020

Prestala som fajčiť ...nechýba mi vôbec cigareta len ako si pozorujem že som neustale hladná,nepravidelná stolica, a nervy doslova mi vadi keď niekto si kychne..
Môže to byt tym ze som prestala fajčiť zo dna na deň?

sara07
12. aug 2020

ano , abstinenčné priznaky, to časom prejde len to treba pretrpiet cca 3 roky to môže aj trvat, niekto menej aj dva mesiace to tažko povedat
ono sa to nezdá ale nikontin je neskutočne navykovy a vie zamavat
prejde to a upraví sa to len treba vydržat, pripadne si najst fyzicku aktivitu aby si bola zamestnana

tvoja_ric
12. aug 2020

Ja som sprestal kuric od zpešky... a fajne mi

eliska13
12. aug 2020

Koľko si fajčila denne?Určite si z toho nervózna chýba dopamín🙈ale pekný úspech si mi vzor👍

brita7777
13. aug 2020

kup si zuvacky, alebo niecim to nahrat, niecim zdravim oriesky alebo susene ovocie (nie tie lacne). odmen sa, min tie peniaze na nieco kup si kavu do ruky, zmrzku, alebo daky dobry smoothie. drzim palce

gabrm
13. aug 2020

Ja budem mať teraz 14.augusta pol roka čo som prestal s fajčením. A prestal som po cca 25rokov a cca 25cigariet denne jedno pekné poobedie. A keďže som si nevedel predstaviť pivo bez cigarety a cigaretu bez piva,tak som prestal aj s tým,tiež po zhruba 20rokoch a min jedno pivo denne. No ale stále mám abstinenčné príznaky,ako tras,nepokoj, dýchavičnosť,závraty,mdloby, tŕpnutie rúk a hlavy,bolesti na hrudníku, úzkosť až depresie,a už viac krát som premýšľal že navštívim lekára lebo mám pocit že som hodný na psychiatriu. Len keď teraz neviem čomu to pripísať,či tomu pivu alebo cigaretám. Najskôr v tom február som schudol cca 12kg,ale už som to nabral aj naspäť,teda resp pribral som min 15kg. Jem sladkosti čo som nikdy nejedol a som výbušný až agresívny. Ono možno ani tak nejde o ten nikotín,ako to ostatné svinstvo čo sa do tých cigariet dáva.

gabrm
13. aug 2020

A skúšal som aj užívať magnesium+B komplex,no len už tým že som prestal piť a fajčiť sa mi znížil tlak a to magnesium mi ho znižovalo ešte viac,až mi to robilo zle.

eliska13
13. aug 2020

@gabrm tak ty si to zobral hopom😆a čo Ťa k tomu nakoplo? Moj muž si jedného dňa povedal, že nebude fajčiť a odvtedy nefajčí.Ja vydržím pol dňa a poobede si idem kúpiť asi to ešte nemyslím vazne.

gabrm
13. aug 2020

@eliska13 Nič ma k tomu neprinutilo,ani zdrav.stav ani nič. To sa musí asi niečo v hlave prepnúť. Len mi tak v robote napadlo že by už bolo aj načase s tým skoncovať po toľkých rokoch. A ja som tie prvé mesiace dobre znášal,toto sa začalo možno až po troch mesiacoch,tieto postabstinenčné príznaky. Pravdupovediac pokiaľ som pil a fajčil ako mi bolo dobre. 🙂

lamar11
13. aug 2020

@gabrm 😂

marcelamlyn
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marcelamlyn
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monmj
20. apr 2021

Ahojte, ja som prestala v marci a zo dna na den, prve dva tyzdne som mala nervy ale potom uz uplna pohodicka..az sa mi verit nechcelo.
Ale potom to prislo zhruba po pol roku uplne depresie a uzkosti az zachvaty placu a bolo mi asi vsetko, u lekarov som bola castejsie ako v robote...
Az mi raz povedala doktorka ze moje telo bolo naucene zvladat stres pomocou nikotinu a teraz to nevie spracovat.
Tak som si zapalila a vsetko pominulo... sem tam este taka uzkost pride ale slabucka... akoby to pomali odznievalo...
Ale chcem prestat, no musim asi postupne 🤷🏻‍♀️

denda007
20. apr 2021

Je to normálne, prejde to časom akurát s pár kg naviac 🙂

saska2208
8. dec 2022

@monmj ahoj, mozem sa spytat,ze ked si prestala fajcit, neobjavili sa ti na tvári vyrážky? Ja nefajcim druhy mesiac ale plet mam v katastrofalnom stave, jedine comu to pripisujem je to prestanie s fajcenim. Dakujem za odpoveď🙂

monmj
16. apr 2023

@saska2208 pravdepodobne sa ti precistuje telo. To odide…

saska2208
16. apr 2023

@monmj bol to helikobakter a ten mi spôsobil rosaceu. Našťastie už mám za tým a všetko je (klop,klop, klop) v poriadku. 🙂

monmj
17. apr 2023

@saska2208 manzel mal helikobaktera ale jemu atb nezaberali. Tak sme googlili a nasli sme Naturopat kde plazmovym generatorom nicia bakterie a virusy a do par dni bol vylieceny.
To len tak do buducna… ja uz miesto atb ak mam nieco virusove alebo bakterialne radsej na plazmovy generator
Nieje to absolutne skodlive ako atb napr.