Ahojte, uz niekoľko dní ma strasne točí celé dni, diagnostikovali mi vertigo a však lieky mi nedali žiadne lebo som tehotná. Takze ani CT ani nič.. z krčnej chrbtice to tiež nemám, nemám s nou problémy ani ma neboli. Vraj príčina môže byt aj z psychiky co by sedelo. Lekár mi povedal ze orgán rovnováhy sa mi posunul na jednu stranu a musím len vydržať vraj sa to vráti naspäť. Mate s tým niekto skúsenosť ze sa to naozaj po pár dňoch napravilo samé?
Ďakujem.
@zuzka649 ale hlava sa Ti točí len teraz, počas tehotenstva? Ja mam trojmesačnu dcérku a v 6.mesiaci mi lekar nariadil kludovy režim na lôžku. A po mesiaci lezania som v ľahu dostala také závraty, až som zvracala. A odvtedy som mohla ležať len na ľavej strane, zakaždým, keď som dala hlavu na vankúš, sa so mnou zatocil svet. A tiež žiadne vyšetrenia, akurát na krcnom som bola, ale u mňa sa nepotvrdil problém so strednym uchom (rovnováhou)...
@zuzka649 tiez som mala v tehotenstve zavraty, na prelome 1. A 2.trimestra som dokonca lezala na neurologii kvôli tomu, ale nebolo to vertigo, uz neviem ako sa to presne volalo. Raz sa mi doma na posteli pri prudkom pohybe hlavy brutalne zatocila hlava a asi hodinu som potom vracala.. Potom ma v urcitych polohách (na chrbte, ked som dala hlavu napríklad dolava alebo dopredu) tocilo.. Nakoniec som sa toho zbavila tak, ze som postupne davala hlavu do tych problemovych poloh, vydrzala kym to točenie prejde a nakoniec sa uz nevratilo.. Trvalo to asi dva tyzdne..dost neprijemne, drz sa
@zuzka649 ahoj ,nepreslo bez liekov, skoncila som v nemocke, mala som rotacne vertigo, zvracanie ,to vsetko zo stredneho ucha. Ale davnejsie bola kolegyna na neuro prehliadke a tam spomenula ze ma taky problem a tá dr jej porobila dake veci hmaty ,neviem ako sa to odborne vola, ale tiez problem s rovnovahou, vertigo z ucha a ona jej to nejak upravila a odvtedy ma zatial pokoj.
Magnezko beriem. Mam to len teraz v tehotenstve ale nie cely cas len posledne dni ale je to na nevydržanie, nejde o žiadne občasné zavraty ale celodenne točenie vo všetkých polohách spojené s vracanim..určil mi to neurológ na základe nejakých klasickych neurologických vyšetrení...mňa totiž ťahá do jednej strany...proste mi povedal ze mam t3n orgán rovnováhy posunutý na pravú stranu keďže ma tam ťahá a musí sa to len samé napraviť...a však neviem koľko takto este vydržím...
@20erika07 ucho ta prosím ta aj bolelo? Mňa neboli totiž nič..
@zuzka649 ja som mavala dlho zalahnute v usiach ale nie nonstop a dva dni predtym ako som dostala to rotacne vertigo ma zacalo ucho pobolievat ,ale nic hrozné, no take vertigo som dostala pri umývaní okien ze ma polozilo a prisla pre mna len zachranka, ja som myslela ze som porazku dostala ,nemohla som sa zdvihnut ani hlavou pohnut, museli aj dvere vykopnut 🙈 to bol extrem ale ked co mal otec aj kolegyna tam len proste centrum rovnovahy bolo narušené a ich nebolelo nic, len mali nieco posunute , ja som mala este lavu tepnu zuzenu zo zapalu a zle prekrvenie
@zuzka649 ahoj aktuálne riešim niečo podobné len s rozdielom, bze nie som tehotná. Mam pocit nerovnováhy , závrate.... cca od septembra 2021.neurolog mi nasadiť liek urutal a uzavrel to ako problém s krcnou chrbticou. Rehabilitujem už od novembra avšak s minimálnym efektom. Pani z rehabilitácie mi povedala, že uz za ten čas by som mala cítiť úľavu. Brala som aj antidepresiva bez efektu. Ešte ma čaká MR mozgu a miechy. Želam všetko dobre je to veľmi nepríjemný stav.
@zuzka649 kedykolvek pocas dna. Dokonca rano som sla do prace, komplet nachystana, vsetko v rukach, stlacila som klucku na dverach a taky zavrat, ze mi skoro vsetko popadalo a nevedela som sa ani udrzat na nohach, vsetko sa mi krutilo.
Prvy raz som sa toho strasne zlakla, lebo som komplet zdrava a zrazu toto. No par dni som vzala dovolenku a musela doma oddychovat a von som sla len s manzelom. Po cca 2 tyzdnoch to preslo a kazdym dnom mi to ustupovalo az do stratena.
@rena28 moze to byt vestibularna paroxyzmia, alebo neurovaskularny konflikt( cieva a nerv)
@adulienka11111 ahoj a to ti zistili na MR mozgu? Mne robili pred 5 rokmi MR mozgu bez kontrastnej látky a tam bolo všetko v poriadku. Uzavreli to ako problém s krcnou chrbticou. Pred dvomi rokmi ma zobrala záchranka lebo som sa jedno ráno nevedela postaviť z postele, ťahalo ma to na jednu stranu a stratila som rovnováhu. Tam mi robili cť mozgu a ciev nič nenašli a poslali domov.avsak neurologicka na pohotovosti mi dala pred tými 2 rokmi odporucanie aby sa mi spravila MR mozgu a miechy s kontrastnou látkou. Avsak prišla korona a riešila som to začala az minulý rok októbri. Od septembra mam tieto stavy nerovnováhy, hlavu ako vo zveraku, no akoby som bola úplne mimo. Tak uvidím co ukáže MR. A vám sa to ako prejavuje neurovaskularny konflikt?.?napríklad dnes som chvíľu cvičila doma cviky na krnu chrbticu a po cca pol hodine opäť stavy na nevydrzanie. Potom som musela ísť pre syna do školy a myslela som, že ani neodsoferujem tak som sa točila 😔uff je to fakt niečo tak nepríjemné....
@rena28 ja sa trapim 4roky, mam za sebou snad bsetky mozne vysetrenia...a az teraz som sa dostala konecne k lekarovi ktory ma vypocul a poslal na MR s konkretnym problemom, lebo hned vedel o co ide, a MR kom si to chxel potvrdit. A teda aj sa to potvrdilo- obojstranny neurovaskularny konflikt. Dva tyzdne som teraz lezala v posteli, ledva dosla na wcko
@rena28 mne robili bez kontrastnej latky MR. Predtym som mala Ct mozgu, chrbtice, atd atd... A kazdy neutolog ma posielal na psychiatriu ked ma videl... Vobec ma proste nepocuvali co im rozpravam, ako sa citim..rovno psychiatria. Mne sa to prejavuje nesrabilitou pri chodzy, taha ma do dtrany, odpadavam..
@adulienka11111 a je nato liečba? aj ja mam ten pocit nestability pri chôdzi cítim sa stále ako opitá a ťahá ma do strany😔
@adulienka11111 presne mna to tak ťahalo do strany hlavne rano keď som vstal z postele. Skús to prečistenie slimákov cvikmi. Keď ti príde pri väčšej zmene polohy hlavy aspoň v jednej z osí veľmi zle od žalúdka tak je to ono
@rena28 ak je to konflikt cieva a VIII nerv tak sa to riesi chirurgicky
@slovakboy zalezi z coho su tie zavraty. To musi zistit lekar. Ak su to krystaliky v uchu tak sa robi epleyho manever, aby sa krystaliky dostali na spravne miesto. Ak je to neurovaskularny konflikt cievy a VIII nervu, tak sa to riesi chirurgicky. Ja mam ten neurovadkularny konflikt, takze polohovanie hlavy mi nepomoze, nakolko cirva a nerv *skratuju* tym, ze sa dotykaju a vtedy je zle
@slovakboy polohovanie hlavy mi skusal neurolog a nebolo mi zle vobec, takze umna je problem ten NV konflikt.. ale dakujem za radu🙏
@20erika07 brala si niečo?
@janula2511 v nemocnici atb a doma potom emperin na zavraty ,tusim sa to volalo a cavinton tusim , na prekrvenie
Ako ti na to, prosim, prisli, pri akom vysetreni? Mne sa obcas hlava tocievala, mam nizky tlak. ALe pocas posledneho covidu to bolo nieco nenormalne - napr. som v klude sedela, nic nerobila, nehovorila a tocil sa so mnou cely svet. A teraz, uz asi mesiac po covide, sa mi tiez hocikedy hlava toci.