Preskakovanie srdca počas dňa

simonabelj
24. mar 2021

Čaute baby 🙂 Neviete, čo to môže byť, keď mi cca 5x za deň preskočí srdce? K tomu mávam vždy vyšší tep (tak do 105) a náhlu pichavú bolesť na ľavej strane hrudníka...bola som u endokrinologa, nič nezistil...som objednaná k internistovi, len musím dlho čakať a dosť ma zaujíma, z čoho to môže byť 😏 Ďakujem za odpovede 🙂

bert22
24. mar 2021

vies co to moze byt aj len tvoj pocit, ze ti tak preskoci. ja som raz takto bola na pohotovosti uplne vyplasena, ze sa nieco deje lebo som mala pocit, ze mi strasne casto preskakuje alebo tak vynechava srdce a tam nic nezistili, robili aj ekg a nic. ale k tomu internosti isto treba ist, ved keby mas fakt pocit, ze je zle tak skoc na pohotovost

michellina29
24. mar 2021

@simonabelj Môžu to byť extrasystoly, a môže to byť zo stresu, skús brať Magnézium kým sa dostaneš ku kardiológovi.

simonabelj
autor
24. mar 2021

@bert22 ono je to len do 5x za deň, že mi takto preskočí 😏 vždy tak nečakane to príde, sa toho až zľaknem...hádam to vydržím do návštevy lekára...ale len pocit to nie je, to som si istá 😏

simonabelj
autor
24. mar 2021

@michellina29 tie extrasystoly by aj sedeli, keď som kukla na googli 🙂 dúfam, že to nie je nebezpečné 😏...zo stresu asi nie, pretože mi preskočí aj keď som v kľude 😏

macka9
24. mar 2021

@simonabelj , manzel ma uz niekolko rokov extrasistoly , je to zo stresu a praveze to pocituje ked je v klude, vtedy sa to prejavuje.Kardiolog tvrdi ,ze to nieje nebespečne ,maval ich aj cele dni. Mal holter, ktory to zaznamenaval. Treba sa vyhnut stresu hlavne .

simonabelj
autor
25. mar 2021

@macka9 Na to sa ani lieky neberú, že by to zmizlo? 😏

macka9
25. mar 2021

@simonabelj , priamo na to lieky niesu , manzelovi pomože len neurol ,teda ukludnit nervovy system.Tak ked lekar nic nezisti a srdce je v poriadku ,extrasystoly bud neriesia alebo Vam predpisu nieco na ukludnenie. MAGNEROT tiez berie kedze to sa moze dlhodobo a ked uz je velmi zle a nezabera da si neurol.

macka9
25. mar 2021

@simonabelj zmiznut to može ked sa vyhnete stresu , všimajte si spuštac, ze to pride po dlhšom stresovom obdobi, kludne nepisete sukromnu spravu , dam vam viac info

simonabelj
autor
25. mar 2021

@macka9 keď ja som taký stresový senzitívny človek celkovo, ťažko sa mi dá odsledovať z čoho to je 😅 ale nasadim magnezko a uvidíme, či pomôže 🙂 ďakujem za rady

llenka014
4. apr 2021

@macka9 aj ja mám tento problém dlhšia doba úzkosť stres s keď som v klude to príde

macka9
5. apr 2021

@llenka014 , ano je to tym ,ze su nervove vlakna dlhsiu dobu zo stresu napäté, nasledne v klude sa uvolnia a kedže srdce je sval je citlivy. Vegetativne ner. vlakna to sposobuju.

llenka014
5. apr 2021

@macka9 a ukľudní sa to niekedy? Keď už budem bez úzkosti stresu

bobricek1979
5. apr 2021

@simonabelj môžete byť v kľude môžte mať vnútorný dlhodobý stres, extrasystoly môžu byť neškodné, ale to musí Dr povedať. Magnézium a malo by to prejsť veľa vody a zvolnit tempo

darinkal
5. apr 2021

@simonabelj ja to mávam tiež. Ale ja som si ale všimla . Že sa mi to stane väčšinou keď sedím zhrbena. Keď sa narovnam. Prejde to. Ja si myslím že to môže byt aj od chrbtice. Ja to neriešim.

macka9
5. apr 2021

@llenka014 ano, treba brat magnezium dlhšie, a snažit sa nestresovat.

reni1512
5. apr 2021

@simonabelj daj si vysetrit zelezo v krvi..moze byt ze ti chyba aj to je pricina vysokeho tepu

simonabelj
autor
5. apr 2021

Ženy, už som bola u internistu 🙂 povedal, že sú to tie extrasystoly...aj mi to tak laicky vysvetlil, že každé srdiečko na udavac krokov a ja mám to srdce také trošku podráždené a vždy si pýta viac o nejaký úder 😃 tiež povedal, že to môže byť aj zo stresu, štítna žľaza atď. ...robili mi aj EKG, mala som rýchlejšiu činnosť...napísal do karty pre moju obvodnu, že mi ma predpísať lieky na arytmiu, že to upravuje aj tieto extrasystoly, ale to budem riešiť až v stredu, vo štvrtok, plus, že odporúča holter pre istotu 🙂

irusa
27. jún 2022

@simonabelj ahoj...ako si dopadla s týmy extrasystolami ???

simonabelj
autor
30. jún 2022

@irusa Ahoj 🙂 nakoniec sa mi to samé upravilo...neviem, či po korone to bol taký stav, alebo mi to robilo tehotenstvo

arcanne2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz