Dobrý večer mám 20 rokov a pred malou chvíľou mi preskakovalo srdce :( a trvalo to asi 5 sekúnd akože z ničoho nič cítim preskakovanie srdca a veľmi rýchle bytie niečo také asin5 sekúnd a potom zase bilo normálne no proste ako keby preskakovanie srdca a mám niekedy stresové obdobie aj psychicke :/ a niekedy sa mi veľmi ťažko dýcha no skoro stále :/ prosím vás máte stim niekto skúsenosťi? Viete mi poradiť? Ďakujem
Alebo extrasystoly
@miro1616 mávam to... dosť často, niekedy aj viac než 1x denne. dcéra to má tiež, ale keďže to mala v minulosti brutálne (4 hodiny sústavne), je nastavená na liečbu a je to podstatne lepšie. moja matka s tým žije už cca 50 rokov, takže neboj sa, nemalo by ťa to zabiť. samozrejme, namieste sú určite vyšetrenia u kardiológa, ak by sa ti to opakovalo alebo sa intenzita zvyšovala a intervaly skracovali. pre istotu...
@panelacikova tak ja som dosť stresovu človek 🙂 keďže ja trpim strsmi už skoro rok aj pol a psychikou :/ a terás mám veľmi strach doktorov proste príliš namna keď niečo príde už mám strach stres a myslím NATO ci sa to vráti a či nepôjdem do nemocníc adt proste ako teras prišlo. To preskakovanie srdca a trvalou to asi 5 sekúnd a cítil som aj ako mi veľmi bije srdce a potom normálne bolo späť a poton už stresy aj čo adt 😐
@miro1616 no veru, stres je poriadny vyvolávač :( tak si nájdi na to čas, zájdi k OL, aj ten ti vie vypísať žiadanku ku kardiológovi na holter napríklad. aspoň môj to bez problémov robí. keď mám "obdobie", že mám toho viac, on mi napíše žiadanku, ja sa objednám a kardiologička mi v daný deň už len nasadí holter. potom ho vyhodnotí a ak je to OK, odnášam OL. ak by tam boli problémy, tak by ma riešili ďalej. taký postup je u nás. skús pokecať s tvojím OL, čo sa s tým dá robiť v rámci vyšetrení a radšej to daj pozrieť. radšej zbytočne, než neskoro. to ťa nechcem strašiť, nemyslím si, že ide o závažnú vec, ale istota je istota 🙂
@panelacikova ďakujem pekne
Možno to máš všetko len psychického pôvodu....tetania....skús užívať magnezium.
@miro1616 mam tento problem 20 rokov. Podla krvi som mala malo draslika, mam take obdobia horsie lepsie. Mala som 2xholter 24hodinovy nic nezistili ze , bola som na ekg a echo sdrca vsetko ok. Niekedy je to take ze mam pocit ze koncim...doporucujem doplnit draslik, banan, zavarane marhule , mango.... pripadne figi susene...skus jest aspon tyzden nieco z toho nie vsetko naraz
@zabka79 ďakujem ale mne to robí občas iba ale fcera to trvalo trodka ako keby 5 sekúnd v kuse ako z ničoho nič preskakovanie a akurát som si chytal srdce a cítil som ako rýchlo bije a nemal som strach nič proste a potom zase bilo normálne a potom už strach stress aj čo a myslím na to si dnes a dnes 2 krát sa mi to stalo lebo stále n to myslím :/ ja keď sa niečo zlaknem tak myslím na to celý deň ja som už taký mi psychika :/
@miro1616 môže to byť aritmia. Moja babka to má už cca 60 rokov.