Ahojte už asi od februára mi veľmi často preskakuje srdce vtedy bol mesiac taký že denne nonstop obvodná mi dala egilok chodím na kardiológiu od malička pre šelest a mierne nedomykavu chlopnu regurtgitacia prvého stupňa na jeseň som mala holtera všetko bolo ok aj keď vtedy mi to nerobilo. Volala som im a len mi povedali že si to nemám všímať čo sa aj snažím ale vysadila som egilok mala som si ho dávať len pri buseni a teda upravilo sa to prestalo to cca na mesiac potom z ničoho nič a to som bola úplne v kľude mi začal vynechávať každý tretí úder išla som na pohotovosť vystrašilo má to ale doma som dala egilok čiže kým som prišla to bolo lepšie nerobili ani EKG len mi dali vasocardin. Ale robí mi to stále. A teda čo je podstata pre mňa že mi to robí najviac pri sexe. A je to strašné nepríjemné aj keď na to nemyslím robí mi to nonstop ja už neviem čo s tým môže to byť nebezpečné?
Nemôžeš mať stres? Stresovité obdobie? Aj mne sa stáva, sú to extrasystoly, neškodné, ale lepšie ak máš vyšetrenie, ak je to ním vylúčené, môže byť stres, chrbtica alebo blokáda v nej, tetánia... Stres si niekedy nemusíš tak uvedomovať, pozor na to. Najlepšie je to nesledovať a zakašlať ak príde preskakovanie, väčšinou to prejde, mne to pomáha 🙂 a určite kvalitné magnézium a vit. B,D
ty si tu uz viac krat pisala ze ? ak sa ti to deje pri sexe a si z toho nekludna tak proste nesexuj
@veronisu neviem nemyslím síce dve malé deti a hrozne manželstvo ale ja už som na to nejako zvyknutá... Mne ani láskanie nepomáhalo nič vtedy pred cca mesiacom išlo to nonstop každý tretí úder vynechany trvalo to polhodinu kým tabletka zabrala a bolo to hrozne. Nepomáhalo nič. Mne ani to láskanie nepomáha a pri styku to je tiež nonstop ako keby keď sa mi pulzy zvýšia neviem už :( chodila som pichať béčka aj skrz chrbticu a neprestalo to. Tetaniu nemám ale mám posunuté platničky čo viem v krížoch z toho to nebude ale chrbtica má bolí aj vyššie. No akardio idem vlastne až o rok skôr ma vziať nechce vraj mám vysadiť antikoncepciu a nevšímať si to ale ono je to tak často že to sa ani nedá nevšímať už pijem aj bezkofeinovu kávu ale aj tak
@mamina7070 skvelá rada 🙂 veď ja skoro ani nesexujem ale mne sa to deje aj v kľude keď napríklad niečo sorobim a ľahnem si prípadnému si sadnem
nebezpecne to nie je mala si vysetrenia a mas to ok potrebujes este poriesit psychiku tak skus nejake terapie nech poriesis pricinu
Ja to isté presne
@mamina7070 vyšetrenia ale boli v podstate predtým ešte minule leto a na jeseň holter a mne to začalo až tento rok február ale hádam sa to tak rapídne nezhorsilo
Aj ja to tak mam, je to neprijemne a vzdy ma to nuti zakaslat ked to udrie v hrudi.
Posledné tri týždne to robí aj mne a tiež som z toho viac nervóznejšia ako inokedy. Mám proplaps myt.chlopni x rokov no vedia byť dni kedy mi to ide na nervy. Aj keď som "naučená " s tým žiť, aj tak zvažujem ablaciu. Žijem v zahraničí takže je to náročnejšie po finančnej stránke a mrzí ma že som si to nedala urobiť kým som žila doma,ale zdravie máme len jedno. Mamina má tiež ablaciu, starká tiež a sú totálne v pohode bez "preskakovania " .... Neboj sa 🤗 a sexuj viac 😅 srdce je sval- ono musí byť precvičované 😁
Je to normalne. Fyzicka aktivita zvysuje mnozstvo extrasystol. Avsak tvoj strach/stres/zlaknutie ich este zvysi. Uz som to tu pisala zoparkrat, mam od jedneho farmaceuta “navod” co s tym, mam to v maili ak chcete dajte mi mail do spravy a poslem vam to. Ide hlavne o doplnenie mineralov a vitaminov. Za tie roky skusenosti (presne 8), vam viem o tom co to povedat 🙈. Co pomaha:
1. Denne magnezium vyssie davky
2. Kvalitna strava, cim menej sladkeho
3. Extrasystoly zhorsuje aj jedlo, napr sladke, alebo aj ak maju ludia intolerancie, to taktiez. Takze dodrzovat dietu.
4. Pohyb. Jedna z najdolezitejsich veci. Denne. Nech sa srdce nauci kedy ma busit a kedy nie.
5. Dostatok spanku
6. Cim menej stresu
7. Dostatok tekutin
8. Dobre vztahy.
Mne napr zvykne viac busit v lahu nalavo alebo na chrbte ked si citam s vyvysenym vankusom. Zmena polohy pomaha. Skuste sa rozcvicit, zmenit polohu, prejst sa, dat si magnezko…
Treba sa naucit, ze je to sucast zivota a clovek to prestane tak vnimat. Ale zisti to az po x navstevach urgentu, doktora atd.. zopar holterov a podobne 😁ja som brala dlhodobejsie vasocardin a potom egilok. Nie len vtedy, ked extrasystoly boli, ale pravidelne. Teraz uz beriem iny liek, ale ja som ich mala tisice denne. Vraj do 300 je to uplne bezne a su ludia, ktori si to vraj ani nevsimnu. Tak tym gratulujem 😁
@lia1988 mne zabera Rytmomorm. Z 18 tisic denne nenasli na holteri ani jednu. Ale nie je to tak kazdy den. Ablacia sa vraj robi pri cca 20000 extrasystolach denne
Znie to ako extrasystoly. To mavam ja. Je to neprijemne, ale nie nebezpecne. Riesia to az ked prides na cisla 20 000 / den. Z holtra musis mat vysledky kolko ich mavas denne.
@liv1 ja beriem 20r každé ráno pól tabletky Lokren ale ako vravím posledné tri týždne ako sme prišli z dovolenky si to všímam na dennej báze opakovane krátke skoky za sebou alebo proste "len " preskakovanie a vôbec to neviem priradiť že čo tak zrazu...možno sa mi to zdá a len sa tomu viac venujem ako obyčajne. Tiež som mala holter priam ukážkový, srdce mám v poriadku (kontrola tu u Dr) ale dala mi možnosť objednať sa na kardio kliniku na konzultáciu,keď to mám tak dlho že je možnosť "strihnúť " to. Žiadne hodnoty nemusia byť, keď človek chce- urobia. Všade inak či ako 🙊 a áno arytmie sú aj také ktoré niekto má ale nevie o nich.
@lia1988 ahoj, kde ti dali moznost “strihnut to”. Na akej klinike ?
@lenuska9999 ahoj, vo Švajčiarsku kde žijem.
Inak mám aj reflux a laktozovu intoleranciu a problémy s chrbticou čítala som že aj to môže mať súvis..mked mi to začalo aspoň obvodná a robila sa mi zdá v Tom februári EKG a bolo v poriadku