Presilená pravá ruka

salemia
19. okt 2014

Ahojte dievčatá, mám problém s ktorým by som potrebovala poradiť. Mám 6 mesačné bábo a mám bolesti v pravej ruke pod lakťou, stisk mám slabý, je to nepríjemná bolesť, ktorú cítim aj v kľude, viem mala by som ju mať v kľude, ale dá sa to vôbec ak máte bábo o ktoré sa treba postarať?, ako by som sa z toho vysekala, ďakujem za každú radu

werka_t
19. okt 2014

@salemia chod k ortopedovi, predpise ti ortezu na ruku. mne to pomohlo

siska53
20. okt 2014

@salemia presne,daj si spravit ortezu..ja ju sice nosim len na noc prip.ked bol maly maly.tak aj cez den,ked hajala a povedala som.si,ze si oddychnem aj ja.. Ale mne pomohlo aj to nosenie ortezy v noci.

ichbinich
20. okt 2014

@salemia:
Prva pomoc: elasticky obvaz plus nejaka mast/gel z lekarne. Ak kojis, tak Traumeel homeopaticku, ak nekojis, hocico: voltaren a spol.
Druha pomoc: orteza, ako pisu predo mnou.
Tretia pomoc: najdi si niekoho, kto ti s babom pomoze, aspon na chvilu, kym sa ruka ukludni.
Viem, o com to je. Mala som to pri synovi, a aj v lekarni mi magistra povedala: to urcite nepocujete rada, ale menej ho noste 😉 Teraz pri dcere som si nahnala tenisovy laket... To som si kupila orzetu na laket, ta mi super pomohla, to som si musela davat ten krem coraz menej, a potom som prestala nosit aj tu ortezu. Ale ked pojdem teraz niekedy k lekarovi s chrbticou, otrcim mu ja ruky 😉 😀
Ak nemas nosic, tak si zorganizuj, to ti pomoze. Ja viem, nepomoze na to naustale vyberat-nosit-polozit, ale na "dlhsie trasy" a ked potrebujes napriklad varit a pod., tak to je super.
Vsetko dobre!