Prepúšťacia správa z nemocnice

30. apr 2022

Ahojte. Dieťa bolo hosp. v nemocnici. Škola od nás pýta prepúšťaciu správu. Má nato škola právo? Nie je to zdr, tajomstvo? inak so školou máme nie moc dobré vzťahy, hádže nám polená pod nohy kde len môže. Dieťa má diagnózu autizmus.

mogaa
30. apr 2022

a na základe čoho mu má škola ospravedlniť vynechané hodiny? veď stačí prefotiť prepúšťaciu správu, diagnózu, prípadne to čo nechcete aby videli zatrite.....možno školská psychologička potrebuje vidieť záver ako s dieťaťom pracovať, teda ak hospitalizácia súvisí s autizmom.....ono problém už je len ten, že školu vnímate ako nepriateľa....ak škola nespolupracuje s rodičom, treba ju zmeniť, inak svojmu dieťaťu nepomôžete.....

janage
30. apr 2022

Ako škola vysvetlila potrebu správy? Zrejme je tam vážnejší problém a správu potrebujú pre ďalšiu prácu s dieťaťom.
Nie vždy škola môže za zle zvládnutú integráciu dieťaťa.

stanulienkat
30. apr 2022

Nemaju na to pravo. Su to osobne zdravotne zaznamy. Mozu chciet len potvrdenie, ze bolo hospitalizovane dieta.

pieksamaki
30. apr 2022

Poinformujte sa na urade nad zdravotnou starostlivostou

mima172
30. apr 2022

Podľa mňa nato právo nemajú, vlastne žiadajú info o zdravotnom stave. Kvôli ospravedlneniu hodín by som im ju prefotila, no začiernila by som komplet údaje o diagnóze, liečbe. Nech je viditeľné len meno, hlavička nemocnice, dátumy, pečiatka.

joesvk
30. apr 2022

Nemajú na to právo.Ale podľa mňa je v tvojom záujme aj v záujme dieťaťa, aby čo najpresnejšie vedela škola ako s ním pracovať. Či uvažovať, že mu priradia asistenta na niektoré úlohy... Atď.

autor
30. apr 2022

@joesvk je to správa o zdr. stave dieťaťa.... lieky a pod. žiadny záver o asistentoch pod.

autor
30. apr 2022

@mima172 ospr. aj ja, dieťa nebolo v škole 1 deň...

autor
30. apr 2022

@mogaa pár dní môže ospr. aj rodič..

sojorez
30. apr 2022

Dcera bola hospitalizovana v nemocnici pocas skolskeho roka, detska lekarka napisala potvrdenie. Ziadna prepustacia sprava. Ak je tam nejaky suhrn, co by dieta malo uzivat (podavanie liekov v skole...),opat by som to riesila cez pediatru.

54tinka54
30. apr 2022

No ak hospitalizácia nesúvisí s autizmom, tak to školu nemá čo zaujímať.
A dupľom teda ak dieťa vynechalo len jeden deň.. nepoviem ak by to boli týždne.. aj dali dôvod, prečo tú správu chcú?

andrejka1974
30. apr 2022

Ja som nedávala ale ak to súvisí s jej diagnózou tak musia byť informovaný hlavne ak bude musieť brať lieky počas dňa v škole ak by sa niečo udialo ja mám dcéru v DSS a tam jej dávajú lieky takže správu od lekára majú keby sa niečo udialo

pieksamaki
30. apr 2022

Chodite do CPPP? To skor oni by ziadali prepustaciu spravu....lebo oni nadstavuju moznosti progresu dietata vo vzdelavani v skole...ale to sa uz iba domnievam.....toto nemusi byt tak ako pisem

tykat
30. apr 2022

Tam bude nejaky iny problem. K ospravedlneniu z vyucovania skola nic take nepotrebuje, staci od detskej dr pripadne od rodica. A aka je to skola ked je dieta autista? Specialna alebo bezna ZS?
Kazdopadne narok na udaje o zdrav.stave nemaju, my este aj v EDUPAGE mame pri ospravedlnenkach napisane ze nemame zadavat ziadne udaje o zdravotnom stave.

autor
30. apr 2022

@pieksamaki nie nechodíme...

autor
30. apr 2022

@andrejka1974 lieky berie len ráno a večer.... škola lieky nedáva a nikdy ani nedávala

autor
30. apr 2022

@54tinka54 aby nás mohli zas a znova oklamať... jednoducho povedia že dieťa má také diagnózy a môžu jej skrátiť vyučovanie... písala som že vzťahy sú dosť naštrbené...

autor
30. apr 2022

@tykat ďakujem...

carmenuska
30. apr 2022

Nemá právo žiadať prepúšťaciu správu ,ale podľa tohto,ako sa zdrahas odpovede prečo ju žiada a že nenavstevujete CPPPaP je problém asi taký ,že v tej správe je niečo , na základe čoho ,by dieťaťu skrátili týždenný počet hodín.A ako potom vieš,že je autista? Buď napíš aj A a potom B ,alebo sa nepýtaj.Pretoze správu by si nežiadali iba tak. Som spec.ped. čiže ti viem poradiť ,ale musíš napísať celý problém.

heleninamama
30. apr 2022

Neverím, že v škole Ti robia problémy len tak a bránia dieťaťu bezdôvodne vo vzdelávaní. Zrejme bude dieťa ťažko zvladnuteľné a Ty mi prídeš ako typický nespolupracujúci rodič. Vidíš len svoje práva, chceš mať dieťa v škole aj napriek problémom, ktoré tam zrejme má a ostatných berieš ako nepriateľov. Kým nenapíšeš jasne, v čom je problém, nikto Ti neporadí.

ukulela
30. apr 2022

Zjavne u vas zlyhava vztah aj komunikacia rodic-skola. A asi na oboch stranach. Ako vas moze skola oklamat? Ved ulavy, resp take veci si vies dohladat, opytat sa .... dieta ma autizmus, je to bezna skola? Nemate asistenta? Ak sa mu v skole adekvatne nevenuju, riesila by som alternativu, inu skolu.