Ahojte,rada by som zistil od tych,ktori trpia nejakym autoimunitnym ochorenim,ako im zacalo.Malo nejaky konkretny spustac? Uvedomujete si teraz spatne,ze tomu predchadzali nejake signaly tela,ktore vam teraz davaju zmysel? Pytam sa,pretoze sa mi pred cca tristvrte rokom zacala objavovat psoriaza.Na laktoch,vzdy par dni len maly kusok.Potom to zmizlo.No a v lete som sa z nicoho nic cela vysypala-zihlavkou.Po dvoch tyzdnoch na kortikoidoch to zmizlo.Problem je,ze odvtedy sa mi cca kazdy mesiac na par dni objavuje neprijemne svrbenie celeho tela,plus sa mi zacala psoriaza zhorsovat a objavila sa aj na inych miestach.
Môj príbeh o autominubit je veľmi veľmi dlhý príbeh....Začalo to keď mi v 5 rokoch (zhodou okolností po ostrihani z dlhých vlasov na dĺžku pod uši) vypadali takmer všetky vlasy, tak 90%, aj obočie aj mihalnice....Ja po rokoch by som povedala že to určite spustilo očkovanie! No a celý život kadejaké diagnózy hospitalizácie a tak. Ale v podstate mám plnohodnotný život....2 zdravé deti...
@bubuzu praveze sa mi nezda, ze pocitujem zhorsenie v obdobi stresu, ale ze si tie autoimunitne ochorenia, robia, co chcu. cim viac skusenosti citam v roznych fb skupinach, tym viac sa priklanam k tomu, ze to je nedostatkom roznych vitaminov, mineralov a inych dolezitych latok. mne je velmi zle cely posledny rok. od porodu
@bubuzu geneticka zataz a stres zla imunita, ktora zacne bojovat proti vl.telu.Liecis sa u kozneho?imunologa tam by som zacala.Psoriaza je nevyliecitelna, ale da sa pekne udrziavat.Moj frajer ju dostal, ked od nich v puberte odisla mama nielen, ze dostal psoriazu, ale aj zacal byt chorobne ziarlivy
U mňa to bolo tehotenstvo, pôrod, dojčenie... A bum autoimunitné ochorenie obličiek na svete... Teda zatiaľ to vyzerá, že to úplne neprepuklo ešte, ale prvé náznaky sú a som sledovaná u nefrologa, lieky neberiem....
@ejbyk chvíľku po tom, ako som prestala dojčiť, som sa cítila divne, ako keby na mňa niečo liezlo a na WC zrazu krvavy moč, doslova... Chodila som pol roka k urológovi, tam všetko ok, ale stopy krvi v moči stále... Tak ma obvodná poslala k nefrologovi a ten mi zistil aj bielkovinu v moči... Pri prvom odber u nefrologa mi z krvi zistili aj hraničné protilátky, ktoré by dokonca mohli naznačovať lupus... Ale kontrolný odber bol už ok... Takze teraz som sledovaná dvakrát ročne...
Ja to na sebe nejako nepociťujem, ale keď ma chytí nejaká viroza, tak mam viditeľnu krv v moči... A este teda myslím, že chodím častejšie na wc, každé dve hodky cca....
@bubuzu ja od roku 2012. ale posledny rok od porodu 1/2020 permanentne zle. kazdodenne bolesti hlavy a svalov. crevo posledne 2 mesiace celkom ok. no a babo sa muselo v bruchu vyskladat z prvkov z nasej stravy, ked nebolo, bralo z nasich zasob. rovnako do mlieka sa musi dostat vsetko potrebne a to zenu vycucne este viac. plus ten obrovsky nedostatok spanku je velky stresor. mne velmi pomohlo doplnit zelezo, aj ked krv bola ok plus skusam rozne vitaminy doplnat. a napr. imunoglukan, mi spusta krvacanie v creve, mam ulcer. kolitidu, co je autoimunit. ochorenie. treba davat pozor na podporovanie imunity pri autoimunit. ochoreniach.
Ja mám vysokú sedimentaciu v krvi, zápal v tele zistili mi to možno tri roky dozadu pobrala som kadejakých liekov, bola v nemocnici a nakoniec povedali že to už sa malo podchytiť dávno a teraz s tým už nič nenarobím. Mne sa veľa začalo meniť keď sme zmenili prostredie sťahovali sme sa s mesta na dedinu, vtedy som chytila mononukleózou a podľa mňa to tým začalo. Dokonca zápal dostala cez tehotenstvo aj moja dcéra cez pupočníkovú šnúru ale tej to hneď podchytili antibiotikami. Ja teraz beriem cbd a sú neskutočné rozdiely.
Cize ako citam,spustace boli u vacsiny nejake zapaly,hormonalne zmeny a stres.A mate nejake tipy,kedy sa vam to zlepsuje?
@bubuzu ahoj. Ja poznám kočku, čo sa úplne zbavila psoriázy po 10 rokoch. Je v tom viac vecí, aj stres je jeden z príčin, ďalej strava, nedostatok spánku, vody a podobne. Ale čo je dôležité, je to, že tak ako to prišlo, môže to odísť. Telo je potrebné zvnútra očistiť a tieto problémy zmiznú. Častokrát ľudia majú problém s pečeňou, ak presne to svrbenie je jeden z príznakov. Odstráni sa príčina, odíde problém. To je reálne odskúšané, overené. Kľudne mi píš, ja ti viem poradiť. Aj jej príbeh ti kľudne poviem celý ako to bolo.. Naše telo je schopné neuveriteľnej regenerácie 👍
Môj muž má psoriázu. Spustilo sa mu to keď mal cca 33 a rozvádzal sa. Predtým s tým problem nemal. Teraz má 8 rokov pri mne kľud 😂 ale už mu to nezmizlo...raz je to lepšie, raz horšie.
@elisse247 prosim mozete mi nqpisat presne ake beriete a kolko?
Necitim sa dobre vo svojej kozi a mam pocit,akoby mi pod kozou prebiehali nejake maly zapaly a tie potom svrbia.Trva to vzdy tak cca tyzden.