Ahojte,
chcela by som sa opýtať, či neviete, či Dôvera v rámci tohto benefitu prepláca aj bielu plombu na zadné zuby? Na webstránke majú napísané toto:
V01 až V03 plomby / jedna plôška, dve plôšky tri plôšky na zadné zuby (jedná sa o amalgámové =čierne plomby, ale poisťovni nezáleží na typoch výplni (plomby). Musí však súhlasiť počet plôšok a lokalita /zadné zuby/. Tento výkon sa môže vykazovať na mliečne aj na trvalé zuby /od 1.9.2018 výkon V12 sa môže vykazovať aj u dospelých pacientov, ale bez doplatku – plná úhrada zdravotnou poisťovňou -dovtedy to bolo obmedzene do 18 roku veku poistenca
Ale nerozumiem tomu dobre, či by teda preplatili aj bielu plombu na zadné zuby alebo, či iba amalgámovú. Rozmýšľam, že by som sa prehodila budúci rok do Dôvery kvôli tomuto benefitu, ale nakoľko mám problémy iba zo zadnými zubami a keď si ich dávam opravovať, tak vždy iba bielou plombou, tak či mi neviete nikto povedať, či preplácajú aj bielu plombu na zadné zuby týmto benefitom? Máte niekto skúsenosti?
Nie nepreplatili dcere su to hazli ze jedine tak ked doktorka napíše ze dala čierne a klame aj svokra mi to potvrdila ze jej zubár jej to vzdy napíše tak aby preplatili čiže su to podvodnici jedni. Čiže zubár musí napisat do správy ze dal čiernu hoci dal bielu
@4katarinakralova5 ako to ze ti preplatili, mne dve žiadosti zamietli ako dôvod ze nepoužili amalgamovu plombu
@4katarinakralova5 Preplatili vam aj bielu plombu na zadnych zuboch ci iba na prednych?
Mne tiez vzdy preplatili
no neviem ako to je ale odomňa moja zubárka nikdy nepýta peniaze a to mi minulého roku robila 2 zuby z bielymi.. len kukla že som v dôvere a nič nepýtala :D :D vlastne ani nepamätám kedy som pri zubárke platila
@katulienkax
@katulienkax
@qwerty2 som zdr. sestra na zubnom takže ako hovorím amalgan je u nás už zakázany. Keď pacient u nás pýta doklad, tak mu ho normálne vystavíme... A na hociktorý zub, žiadne klamstvá že sme tam dali akože amalgan... Ešte sa nám nevrátil pacient žeby im to nepreplatila poisťovňa
@4katarinakralova5 Neviem, možno vo vašej ambulancii zubár už nepoužíva amalgan, ale napr. moja zubárka stále používa, taktiež si viete nájsť aj na internete cenníky rôznych stomatológov, kde stále ponúkajú amalganove plomby.
@qwerty2 to už je na nich...ale nemali by sa no... Ale tak napr. aj na našom cenníku co mame na dverách je stále napísané cena za amalganove plombu... ale nepoužívame 😉
@qwerty2 ahoj
@4katarinakralova5 ahoj prosím ťa čo ti uviedla na bločku a čo v systéme?mojej dcére robila skloionomernu výplň na zadných.a do systému dala výkon V12 (poistovna jej to preplatila zubarke )a na bločku fotokompozit čo som v hotovosti platila ja 30 eur. Dôvera mi to nepreplatila údajne nemala zadať kód V12 ale kód V01..V07 .prosim help odborníci....
Mne vždy zatiaľ dávali plomby len na zadné zuby a vždy len biele a vždy mi to dôvera preplatila
@qwerty2 Preplatili mi normálne biele plomby, mala som tri. Dala som si žiadosť , že idem na "zákrok" a od zubárky som odniesla potvrdenie o zaplatení a poslali mi na účet peniaze, myslím, že o mesiac.
@guz tak to ti neporadím, zas až tak sa v tych výkonoch nevyznám, či to môže tak lekárka napísať...
@qwerty2 od roku 2019 je podľa noriem EU zakázané používať amalganove plomby, takže mali by sa používať už iba biele. Moja zubárka používa biele a vždy mi dôvera v pohode preplatila peniaze,ale samozrejme ze do výšky 25e. Keď budete mat sumu napr. 30e tak vám vrátia iba tých 25e. Snáď som pomohla 😉