dobry vecer.chcem sa opytat preplaca zdravotna poistovna v nejakych pripadoch operaciu oci?pretoze mam dioptrie +4,5 plus mam astigmatizmus.mozno mate s tym niektora skusenosti pretoze niektore ceny su nekrestanske drahe ak by som si mala hradit sama
@janinah urcite laser operaciu by som chcela.aj v rodine mam znameho ten si moc chvali operaciu ale dokopy dal 2400 eur co je teda hooodne ☹ urcite sa pojdem popytat len momentalne pracujem dost takze mam menej casu lietat
@kikushka2386 ja poznam viacerych ludi, ktori si dali operovat oci laserom, a kazdy si to platil sam
@liz_lemon fajne tak si mozem pripravit fajny balik
@kikushka2386 ja mam tiez astigmatizmus a tiez uvazujem nad operaciou. Nasla som jednu kliniku v ba a uvazujem nad konzultáciou, nakolko v mladosti mi vzdy vraveli, ze sa operovat nedá. V prípade astigmatizmu vsak nejde o laserovu operaciu, ale vnutroocnu chirurgiu. cena od 1400 do 2200 a neviem o tom, ze by to poistovna preplacala.
No ja som bola na operacii a ked som sa isla opytat do poistovne tak mi povedali ze je to kozmeticka uprava oci a ze to nepreplacaju
Uhradza, avsak su tam presne stanovene podmienky za akych okolnosti. Myslim, ze rozdiel dioptrii musi byt vyssi ako 3,5, alebo je dioptria myslim aspon 7,5, operacia nie je z kozmetickych dovodov, je to na zaklade indikacie od lekara a zaroven je urobena v zariadeni, ktore ma zmluvu so ZP. Pre podrobnosti je este dobre obratit sa na tvoju ZP. Pozor vsak na poplatky za operaciu, ak ma zariadenie v cenniku doplatok, je treba ho uhradit bez ohladu na to, ze uz to ma zariadenie uhradene ZP.
@kikushka2386 preplaca ak mas rozdiel medzi očami viac ako 3,70 viktorie.cca 315 eur.
Preklep píšem cez mobil píše čo chce ;) malo tam by dioptrie ;)
A ešte niečo ja mám astigmatizmus.v stredu idem na operaciu laserom lasek.chcela som lasik ísť ale po vyšetrení mi bola odporucena lasek
A keby bola operácia potrebná zo zdravotných dôvodov, ani vtedy poisťovňa nepreplatí?
myslíš asi laser operáciu? pýtaj sa vo svojej poisťovni,ale na 99% nepreplatí,zrejme to považujú za nadštandard...a ešte poznámka-nie každé oko je vhodné na laser a ak sa už rozhodneš,tak nie podľa ceny ,ale podľa recenzií na pracovisko a lekára,neber pracovisko,ktoré existuje pol roka.....