Prepad konečníka / maternice po pôrode

17. nov 2019

Ahojte, mate / mali ste niektora tento problem po porode? Pomohli niektorej z vas kegelove cviky? Ja som z tohto stavu dost nestastna, chcela som po 3 mesiacoch zacat cvicit a dat sa dokopy, ale citala som, ze nemozem ani behat, skakat, dvohat tazke predmety... samozrejme to nie je leb o cviceni, cele to je dost deprimujuce

andyka321
17. nov 2019

Ja mam tiez taky problem, sice nie som po porode, mala som 3 deti a teraz po prechode som musela riesit prolaps maternice hysterektomiou. Som po operacii 5 rokov a stav sa mi zhorsil tym, ze sa mi do posvy vyklenula cast konecnika. Je to velmi neprijemne a bojim sa ist na gynekologiu, lebo by ma urcite poslali na plastiku. Citala som komentare zien, ktore to podstupili a nie je to nic potesujuce. Asi pockam, kym sa este da fungovat ako-tak. Cvicim na posilnenie panvoveho dna uz asi 3 tyzdne, ale pixitivne vysledky nevidim. Nastastie nemam problemy s mocenim, ani so stolicou. Som z toho tiez nestastna, lebo som mala uz niekolko operacii roznych doteraz a uz by som chcela mat od doktorov pokoj.
Ty si este mlada, takze u teba je to ovela neprijemnejsie.
Bola by som rada, keby sa ozvali zeny s tymto problemom a napisali, ako to oni riesili.

andyka321
17. nov 2019

@andyka321 pozitivne vysledky😀

autor
18. nov 2019

no je to velmi neprijemne. tiez by som bola rada ak by sa vedel niekto podelit o skusenosti

sofia1410
5. jan 2020

@andyka321 prosim ta ake si mala priznaky ked sa ti to dalo do konecnika dakujem

lanelly
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lanelly
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lanelly
11. okt 2024

Autorka, ako si na tom teraz? Pomohli ti tie cviky?

autor
11. okt 2024

@lanelly Ahoj. Neviem ci to bolo cvikmi, alebo celkovo sa organizmus dak dokopy, ale uz je to ako ma byt. Ale teda, po porode som uz 5 rokov a vela som cvicila panvove dno a rozne ine cviky od fyzio.

lanelly
11. okt 2024

Ďakujem ti za odpoveď, želám, nech ti to tak aj zostane😊