Ahojte, mam otázku... Som v 5. mesiaci tehotenstva, očkovaná nie som, nakoľko v čase otehotnenia bolo očkovanie podmienené vekom. Manžel aj všetci v rodine už sú plne zaočkovaní, okrem deti. Ja som na PN. A zaujímalo by ma, či zaočkovaní ľudia prenášajú covid rovnako ako nezaockovani. Resp.ako veľmi som ohrozená, že niekto z rodiny ma nakazí? Viem, že manžel by mal pravdepodobne ľahší priebeh, ale ako je to s prenosom vírusu? Čítala som o tomto kdeco. Nechcem rozprúdit nejaké hádky, prosím len skúsenosti alebo názory. Ďakujem pekne.
Áno môžu preniesť to, že sú očkovaní chráni ich pred horším priebehom.su taká istá hrozba ako neockovani
@kkovacovak áno, lebo môže byť bezpriznakovy narovnako sme písali.
Môj názor je, že plne zaočkovaný nemôže byť prenášačom covidu. Na 80 % by mal byť plne chránený. Aj keď tých 20 % tu ešte stále je, ale pravdepodobnosť je veľmi malá. Kľudne sa môžete dať zaočkovať, myslím, že v 2 trimestri sa to už môže. Poraďte sa s Vašim lekárom. Ale určite Vám to odporučí. Je veľa takých mamičiek čo sa dali zaočkovať a porodili zdravé bábätká. Nemáte sa čoho báť. Aj bábätko bude mať od Vás protilátky na Covid. Prajem príjemné tehotenstvo 🙂
@smajluska je veľa takých? Jeziskriste, to snáď nie...
@kkovacovak určite nie rovnako, nesir konšpirácie. Plne ockovany človek sa v malom % nakazí a vo výnimočnej situácii mizivom % vírus prenesie.
@smajluska prosím ťa, uveď zdroj, ktorý potvrdzuje tvoje tvrdenia
Áno môžeš sa nakaziť, avšak oveľa menšou dávkou ako od neockovaneho. Zbytočne sa, ale nevystavuj riziku, ked nemusíš, lebo nevieš aky by mala na teba aj ta mala dávka vplyv.
Šanca že ťa nakazi zaockovany je menšia, uvádza sa okolo 70 percent. To znamená že ak by desať tvojich príbuzných bolo infekčných tak traja z toho ta môžu nakaziť. Teda šanca je stále ale je oveľa menšia. Ak budeš mať smolu tak ťa nakazi aj jeden infekčný z 1000 zdravých ľudí. Ak sa nechces očkovať tak by som sa snažila aspoň trochu izolovať ale teda šanca že sa nakazis bude vždy.
@danim nie je nakazenie ako nakazenie. Môžeš byť nakazená ale netušíš o tom. Lebo si očkovaná a nijako sa to neprejaví. To ale neznamená že to zo seba nemôžeš posunúť ďalej. O tomto prípade píšem. Čo je na tom konšpirácia?
Hej. A uplne najviac ma vytaca ze ockovani uz ani ruska nenosia,ved naco by to robili ze?! Asi prestanem platit dane tomuto statu lebo si pripadam ako podclovek kedze nie som ockovana. A tato j.bnuta vlada len prilieva olej do ohna
@sandri tak určite taký ľudia su, ale nie je správne zovšeobecnovat. Ja zas poznám človeka čo mal príznaky, nevedel ale že je to covid(negatívny test), bol asi s desiatimi ľuďmi bez ruska dlho v interiéri a nenakazil nikoho, takže by som mohla tvrdiť že covid vôbec nie je nákazlivý a samozrejme je to blbosť.
@zuzanockamt Stačí si prečítať o MRNA vakcínach Pfizer a Moderna, že chránia pred nakazením sa Covidom na viac ako 80 % Takže percento je vysoké. A takisto sú účinné aj proti Delta variantu, ktorý je oveľa infekčnejši ako iné varianty.
Ďakujem veľmi pekne za vsetky príspevky. Uvažovala som nad očkovaním, avšak ani gynekolog, ani moja obvodná lekárka mi ho neodporúčajú - pričom nemám ani rizikové tehotenstvo, aj sama som zdravá, ale tak mam obavy ísť do toho napriek ich nesúhlasu... A čítala som mnohé články na tému očkovanie v tehotenstve, viem, že je odporúčané, ale nejako sa zdraham... Každopádne ešte raz vďaka ❤️
Dávať si pozor nič není zaručené veriť že vás to obejde ....
@mey8 však to všetci vieme, dôležitá je tá pravdepodobnosť. Žiadne očkovanie nechráni na 100 percent. Len mi nebolo jasné že ako toto poznanie rozšíril ten článok, keďže je na nejakej jednej oblasti kde netušíme aká je zaockovanost, koľko bolo pozitívnych a koľko z nich je v nemocnici ani proste nič čo by mňa nejak informačne obohatilo, ale chápem, chcela si len skonštatovat že očkovanie nie je na 100 percent, pre mňa to bol fakt ktorý viem od základnej školy tak som to nejak nepochopila.
V tom tehotenstve je to ťažké veru, a máš deti v kolektíve? U mňa toto najviac zavážilo, že zo škôlky mi to dcéra donesie aj keby nechcem. Ale chápem že bez podpory doktorov je to nafigu rozhodovanie.
@smajluska áno, teoretické články, zaujímajú ma dáta
Ckovany sa môže nakaziť a môže chorobu preniesť, ale nie “rovnako ako neockovany”. Ta šanca tam je mnohonásobne nižšia. Rádovo pod 5% oproti tomu, keby bol neockovany.
Ak niekto z ockovanych má aj drobne príznaky, aj ken nádchu, nemal by k tebe tehotnej ist blízko a je jedno, čím by ta nakazil. A aj ockovany by mal dodržiavať ROR všade.
@ajka0207 (vopred upozorňujem, neber túto správu, nijak útočne) možno ty nevieš, ako je na tom Izrael, ale na doplnenie tvojich osobných informácií Izrael ma najväčšiu zaočkovanosť vôbec (presne číslo si nepamätám, ale ľahko to dohľadáš) a ak ťa informačne neobohatil údaj, že zo všetkých hospitalizovaných bolo 58% plne zaočkovaných 3% zaočkovaných 1 davkou a zvyšok nezaočkovaných... Tak potom už neviem čo ťa informatívne obohacuje... Matematicky je to 61% voči 36%.... Pre mňa jasný ukazovateľ že vakcína je len dobrý biznis... 👎🏻
@kkovacovak konspir som označila to, že si to napísala akoby zaockovany bol rovnaký šíriteľ vírusu ako nezaockovany. Čo nie je pravda.
Celé očkovanie je práve o tom, aby sa ta choroba dostala do stavu bezpriznak Resp ako nádcha a pod čo poznáme. Aby sa neplnili nemocnice, lebo potom sa odkladajú operácie ( lebo tých anesteziológov nemáme nekonecno ) a ina zdrav starostlivosť. Zatvárajú sa školy, prevádzky Atd ma to vplyv na vzdelanie deti ekonomiku Atd Atd.. čiže čo najviac to utlmiť aby sa dalo existovať bez obmedzení. O tom to celom je. Čo asi tiež Vies. Cely svet sa s tým trapi, držme sa v zdraví. Všetko dobre prajem.
Odporúčam skupinu na FB, možno sa dozvieš niečo nové.
Očkovanie Covid-19 - tehotné, dojčiace & snažiace sa otehotnieť
Nechcem sa ale s nikým naťahovať či ockovat/ neockovat. Držte sa.
@mey8 percenta sú krásne v tom, že sa dajú manipulovať tak, ako sa komu hodi. Zaujímavejšie by bolo porovnanie, koľko % zo zaočkovaných ochorelo, v porovnani s % neockovanych. A tiež porovnanie úmrtí v rámci tých hospitalizácii.
Lebo ak zo 100 ľudí bude 70 ockovanych a 30 neockovanych a do nemocnice prídu 3 ockovani a 2 neockovani, podľa tvojej logiky sú na tom ockovani horšie. V reálnych číslach ale oveľa lepšie.
Áno môžeš sa nakaziť od nich rovnako ako od neočkovaného. Dokonca v tvojom prípade aj jednoduchšie keďže očkovanému sa to, že má na sebe vírus nemusí prejaviť a tým pádom si myslí že je zdravý a ohrozuje ťa dlhšie. Očkovanie zabraňuje LEN ťažšiemu priebehu. Už mnoho ľudí sa nakazilo aj keď boli očkovaní a sama takého človeka poznám v mojom okolí. Takže chránená nie si nijako, dokonca je to možno horšie.