Preliečenie manžela - streptokok

6. aug 2023

Ahojte. V tehotenstve som mala stále streptokoka, stafylokoka, kandidu,... Že už nám napadlo že aj manžel by sa mal preliečiť. Občas máva aj nejaké červené fliaciky a podobne... Nejaká pohlavná choroba to nemôže byť. Bol u urológa, keď sa tam konečne dočkal, ten mu len zobral moč na rozbor a zajtra (po mesiaci) má prísť na výsledky. Predpokladám, že moč nič neukáže. Bojím sa, že to bude všetko, lebo veď ak by mu bol chcel robiť nejaký ster, bol by to urobil vtedy, nech sú teraz výsledky. Ako to riešili vaši muži? U urológa? Či? Chceme vedieť, čo má žiadať, aby sa tam zajtra nedal odpinkať...
Ďakujem

anavixy
6. aug 2023

Treba ster, ak bude moc negat. Ak u urologa neuspejete, riesila by som to dermatovenerologom , pripadne praktickym lekarom, alebo s tvojim gynekologom (ak mas aj ty tazkosti), aj ten by mohol predpisat atb aj manzelovi.

akiana
6. aug 2023

Ma cervene fliaciky a nenapadlo mu, dat sa otestovat na pohlavbe choroby?

mikadooo
6. aug 2023

Nech skúsi kožného. Ten robí stery, nerieši moč. Ale možno aj vyjde niečo z moču. Ak by nič, na jeho mieste by som si pýtala lístok na kožné.

mikadooo
6. aug 2023

A mimochodom - voľne dostupnú liečbu - canesten a tak skúsil? Môžu to byť aj premnožené kvasinky.

autor
6. aug 2023

@mikadooo a kožný rieši intímne partie? To mu mohol obvodný povedať, ten ho poslal na urológiu s tým... :( Canesten skúsil, ale ten je len na kandidu. Ja mám opakovane antibiotiká kvôli streptokokom a spol, to na to nepomôže - isto to má aj on a posúvame si navzájom...

autor
6. aug 2023

@akiana nemáme ich odkiaľ mať, nemali sme sexuálnych partnerov pred svadbou.

anavixy
6. aug 2023

Ano, dermatovenerolog, teda kozny lekar, riesi okrem koze aj pohlavne prenosne choroby, to su aj bakteriami sposobene tazkosti.

mikadooo
7. aug 2023

Ahoj, áno, kožný rieši aj intímne partie. Určite skúste. Držím palce, nech sa tej pliagy zbaví(te) čo najskôr.