Prekrytie vrások pod očami

19. nov 2021

Po porode, tie prve mesiace co som cele noci nespala mi velmi zacali byt vidiet vrasky pod ocami. Skusala som korektor na prekrytie. Ale ten korektor co mam mi vzdy vojde do tych ryh pod ocami a este viac mi tie vrasky zvyrazni. Mate osvedceny korektor, ktory prekryje vrasky pod ocami, a nezvyrazni vrasky? Dakujem

lelluska
19. nov 2021

Taký nie je. Niektoré to robia menej niektoré viac. Tu treba skor skusat čo Tebe osobne sadne. Skor popracuj na starostlivosti o očné okolie, okrem krému s retinolom dbať na pitný rezim, dostatok spanku. Ak je to už ozaj extrem možno zvážiť invazívnejsi zákrok.

majamat
19. nov 2021

ono je to tazke, korektory skutocne dost zachadzaju do vrasok. napisem toho viac, zacnem od zaciatku.

OSETRENIE:
mne sa vytvorili vrasky ked som mala vlemi dehydrovanu plet, este mi aj oci opuchli a vzhladom na vek uz pokozka nie ej tak pruzna a tak sa pri opuchu velmi natiahla. ked opuch ochabol, tak hroza. akoze vrasky mam okolo oci, ale toto vzniklo vlemi rychlo a vyzeralo to dost blbo. bola som zhrozena. teda hlavne, ked som to mala 1x. tak som si urobila taku kuru. to spocivalo v tom, ze soms a snazila aj vela pit, mozu sa ansadit aj nejake vitaminy na podporu a hlave v obdobi volna som si osetrovala ocne okolie aj 7x za den. zacala som anjlahsim produktom a skoncila tym najtazsim. cize preve islo hydratacne serum, potom lahky vysoko hydratacny krem, potom tazsi krem a nakoniec olej. mala som tak dehydrovanu plet, ze som ju po tomto vsetkom za hodinu mala opat suchu. a teda toto som opakovala viackrat az den., na dalsi den to ste a plet sa dost zregenerovala, tak som potom musela vysadit olej. ten mozem len ked je to zle, mimo to mi robi taku barieru na pleti, ez ma z toho plet svrbi. a teda postupene som presla na beznu starostlivost.

tak toto je taka pomoc k pleti, ktora potrebuje zregenerovat, ale teda treba si to nadstavit tak trochu aj podlaseba.

LICENIE:
1. potom na pokozku pod oci pred licenim treba davat naozaj len lahky krem, resp moze byt aj trosku mastny, ale len do tej miery, co plet znesie, ide o to,a by sa dobre vstrebal pred licenim. cokolvek mastne posuva makeup na pleti.
2. pod korektor sa moze dat podkladova baza. treba poskusat. moze sa dat taka co je pod makeup, ale tie co su pod tiene su lepkavejsie. no treba dat pozor, lebo pri tej texture by sa mohli robit mapy, mohol by sa korektor tazsie rozmazavat a posobil by flakato.
3. ak je plet taka mastnejsie, je mozne ju pred pouzitim korektora trosku prepudrovat, len pozor, nesmie tam zostat vela pudru, lebo to tiez urobi mapy. pripadne tu mastnostu odsat pap. vreckovkou.
4. korektor moze byt kremovejsi,a le taky, co sa dokaze zamknut, prilis mastny korektor sa bude posuvat.
5.korektor sa musi nanasat v tenuckej vrstve. cim hrubsia vrstva, tym lahsie sa poposuva. ak treba, moze sa trosku pridat len na neiktore miesta - v takych bodkach. ak je cas, je dobre pockat chvilu a ked sa poposuva, este trosku prstami rozotriet vklepat. skoro vsetky korektory s ami poposuvaju na zaciatku,a le neskor uz ako tak drzia. zavisi od mnohych faktorov, lebo ani plet nei ej stale rovnaka, aj rocne obdobie a pod.
6. korektor treba prepudrovat. pri vraskach treba najst to spravne mnozstvo a aj odtien. zial, puder sice korektor zafixuje, ale pokozka vdaka nemu posobi suchsie. preto je to naroccne.

exstuej taka pomocka - leskle bazy pod korektor, pripadne take produkty na ruhy pod ocami,. no tiez to nemusi mat spravny efekt, dokonca moze byt efekt opacny. vrasky sa zvyraznia, tieto produkty su leskle, ale castokrat odrazaju svetlo takym zaujimavym sposobom, ze to naozaj vyzera dobre.

majamat
19. nov 2021

co sa ttyka produktov, na to osetrenie je dobre nejake dobre serum. ja pouzivam tie, co mam bezne na tvar a kremy tiez. nie som zastancom toho, ze okolo oci musis mat iny krem. nohe znacky maju zlozenie ocnych kremov rovnake,a ko kremov na tvar.

lahky krem, acsinou mam La Roche Posax na zmeisanu plet, skusala som viacere a su vyborne.

tazsi krem - improvizujem. tuto kuru som skusala aj v robote a pouzila som tusim Astrid. dokonca ani serum som nemala nic moc. len nejake z DM. a zabralo to. inak doma mam rada Nobilis Tilia arganovy krem, vtedy som mala aj Clinique ID system.

a olej hocijake z tyhc dobrych olejov, pouzivala som aj riconovy, arganovy, mandlovy.

tu mam aj foto pred a po takej kure.

majamat
19. nov 2021

na foto vidno vpravo taky taku zvrastenu pokozku. no vyzerala som akoby som bola urevana. total hrozne bli tie moje oci. za 2dni boli ok.

autor
19. nov 2021

@majamat Krasna zmema za par dni 😊. Uplne vidno ako sa ti to vyhladilo pod ocami 😊🍀. Idem s tym zacat aj ja nieco robit.

marcellka32
19. nov 2021

Veľa čistej vody, výživný krém (nemusí byť drahý), pohyb na vzduchu, zdravá strava....

majamat
19. nov 2021

vsak som odbehla

a teda dekorativka.

korektor- mam clekom rada v kelimku Catrice, ale treba fakt tenku vrstvu, nanasam plochym stetcom na makeup.
- tekuty mam rada Maybelline fit me, Bourjois radiance, tiez Nars, ale aj Catrice je ok, len mam pocit, ze viac susi.

- podklaad, ja moc nepouzivam, resp dam ten co mam na tvar. inak celkom fajn je podkladova baza medova od NYX. je taka lepkava, ale aj hydratacna

- puder by mal byt jemne namlety, milujem Nars.

luci310
19. nov 2021

Pi veľa vody, kup si kolagén a dobrý krem na vrásky