Prekonaný Covid-19 a ďalší pozitívny člen v domácnosti

marta3127
26. okt 2020

Dobrý deň, zažil niekto z vás situáciu, že ste už prekonali covid a o niekoľko týždňov neskôr zistili covid u niekoho iného v rodine?? Čo ste potom robili? Museli ste znova ostať v karantene? Dakujem za odpoved..

ludmiiilka
26. okt 2020

áno, ak ste spolu v jednej domácnosti

janinah
26. okt 2020

nezažili ale samozrejme že karantena,opakovaná nákaza u toho istého človeka je možná,bohužiaľ

lucka_ke
26. okt 2020

ja som dnes čítala, že ten kto covid prekonal má protilátky po dobu 90 dní

janinah
26. okt 2020

@lucka_ke majú málo info na to,aby toto mohli tvrdiť 100%ne

ewwe
26. okt 2020

znamej kt. prekonala covid, vcera tiez povedali, ze ma na tri mesiace odolnost na covid ze sa znovu tri mesiace nenakazi

marta3127
autor
26. okt 2020

@lucka_ke
@ewwe
Presne toto som počula aj ja, len neviem ako to je keď som s nikým kto covid má aktuálne.

hastrmistr
26. okt 2020

@ewwe moja sestra robí na kovid centre a tam pacientka pozitívna, po 6dnoch neg a za 2tyzdne zase pozitívna u nich....

ewwe
26. okt 2020

@hastrmistr ale bola aj realne chora? ci len podla testu?

hastrmistr
26. okt 2020

@ewwe mala dva večere 37.5 tak ju zobrali na test pozitívna, odvtedy jej nič nebolo.... Na 2tyzdne išla domov negatívna a znovu bez príznakov pozitívna.

leeo
26. okt 2020

Nie je tajomstvo, ze tie testy su nepresne a casto ukazuju nezmysly. Vie to matovic

akinom0077
27. okt 2020

@janinah pretoze je to urcity tip chiripkoveho virusu...kazdopadne znova karantena mozete to dostat znova...v tych opatreniach co robia nevidim opodstatnenie znova to moezte dostat ked sa v rodine nakazi dalsi rovnako ako kazde prechladnutie atd atd

akinom0077
27. okt 2020

@leeo aj to je dalsia vec.

akinom0077
27. okt 2020

@hastrmistr klasika otto clovek pocuva kade tade

hastrmistr
27. okt 2020

@akinom0077 ja mam svedomie čisté a každému sa dokážem pozrieť do očí! Kade tade ma nezaujíma.

ewwe
27. okt 2020

baby takze mam nove cerstve info, ziadna garancia imunity na 90 dni, dnes opatovne nakazeny lekar, do 5 týzdnov sa nakazil znova☹

akinom0077
28. okt 2020

@ewwe samozrejme, je to logicke ze sa moze nakazit viac x. A co z toho vyplyva? ze toto do coho nutia ludi - povinne testovanie nema opodstatnenie

leeo
28. okt 2020

@ewwe mozem vediet zdroj o tom opatovnom nakazeni? Lebo sa mi zda, ze tie infa o covide sa menia kazdy den.

nikaeli
28. okt 2020

@leeo aj mňa to zaujíma, keďže som aktuálne už v tretí týždeň chorá a energiu mi dodáva fakt aspoň 90 dňovej imunity...

ewwe
29. okt 2020

@leeo nechcem to tu písať verejne je to malé mesto

angelinja
7. jan 2021

@ludmiiilka NIE!!!! TO NENI PRAVDA, TEN KTO MAL KOVID UZ 90 DNI ODLA PLATYNCH TERAJSICH ZAKAZOV PRIKAZOV NEMUSI BYT V KARANTENE

rawmamka
7. jan 2021

@marta3127 Práve dnes som dostala info, že známa, ktorá prekonala Covid pred 2 mesiacmi je znova infikovaná. Prvý krát mala celkom dobrý priebeh (ako trošku ťažšia chrípka), ale teraz je to oveľa horšie už od začiatku. A to jej tvrdili, že bude mať protilátky minimálne nasledujúce tri mesiace.