Prekonanie choroby - QR kód

20. dec 2021

Prosím ako je to s tím kver kódom ako sa k tomu dopracujem mam PCR v maili výsledok ďakujem

kakika007
20. dec 2021

Už máš po 10dnovej karanténe od PCR teste? Ak áno, tak na 11ty deň môžeš cez korona.gov.sk požiadať o vystavenie, zaslanie na mail alebo kód do aplikácie Greenpass, kde si stiahneš potvrdenie o prekonaní. Ak mas poisťovňu Dôvera a používaš ich aplikáciu, automaticky tam to potvrdenie máš.

autor
20. dec 2021

@kakika007 ďakujem chápem ale čo keď clovek neovláda tieto veci napríklad stiahnuť si aplikáciu alebo nedajbože na a ani mail... Ďakujem

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
20. dec 2021

@viestta hej nato som myslela dakujem

kakika007
20. dec 2021

Tak stačí ísť svojmu všeobecnému doktorovi a požiadať o potvrdenie o prekonaní. Alebo ešte lepšie zájsť na pobočku zdravotnej poisťovne a tam požiadať

patka06
20. dec 2021

@kakika007 obvodný lekár nevydá potvrdenie s QR kódom, takže ho nemusia všade akceptovať
Teoreticky na stiahnutie potvrdenia nepotrebuješ appku, PDF stiahneš tu:
https://covidforms.nczisk.sk/covid-19-validate-...
môžeš ho mať v mobile alebo vytlačiť a nosiť so sebou papier

janai1
20. dec 2021

Inak mňa by strašne zaujímalo aký problém je to stiahnuť si oficiálne potvrdenie... Nam v práci ukazujú kadejaké zdrapy papiera, že to tam musíme 5 minút hľadať a čítať ci to je vôbec tej osoby a koľko dávok ma a odkedy 🙈
Minule sme uvazovali nad automatom na scan QR kódov ale však polovica ľudí by sa tam ani nevedela dostať 😂

kakika007
20. dec 2021

@patka06 veď som písala, že ho môže stiahnuť
Mne to vysvetľovať nemusíš, som digitálne gramotna viac než dosť 😉

patka06
20. dec 2021

@kakika007 prepáč, tá odpoveď o stiahnutí patrila autorke príspevku, len ju sa nedá označiť keď je anonym, mohla som to rozdeliť na 2 komentáre ... moja chyba

zuzi56
20. dec 2021

@janai1 no ono to je fakt vtipne .....
Nie každý starší človek ma telefón, kde si striehne apku, a ešte aj vedieť ovládať všetky prístroje čo sú už kade tade., v nemocnici, na polícii, na úrade prace ....
Nie raz som stala pri bankomate, predomnou staršia teta a nevedela či ťukať na tlačítka, či obrazovku!!!!!

patka06
20. dec 2021

@zuzi56 starší človek ak už naozaj nemá nikoho kto by potvrdenie stiahol a vytlačil, môže zájsť na pobočku svojej zdravotnej poisťovne a tam mu bezplatne vytlačia

autor
20. dec 2021

@zuzi56 áno presne preto tento prispevok

autor
20. dec 2021

@kakika007 všeobecný lekár už od minulého masiaca nevydáva ju ziadne potvrdenie iba PN alebo OCR vystavi je to strašný chaos