Prekonali ste pľúcne chlamýdie?

dadus_ka
2. apr 2020

Ahojte, prosím je tu niekto kto má skúsenosti s touto infekciou a zbavil sa jej? A ak ste brali antibiotika kedy ste prestali kašľať? Co vam nakonic pomohlo?

maca2017
2. apr 2020

@dadus_ka Ja som mala...Brala som ATB, myslím že Klacid 3 týždne. Potom ma este 2 roky Mudr testovala. Ale kaslala som dlho, predtým asi 3 mesiace, potom asi mesiac. Viac sa mi to nevratilo. Este raz som mala hraničné hodnoty ale nakoniec to bolo ok...

babulka82
2. apr 2020

@dadus_ka moj syn mal ako 8 mesacny zapal pluc s chlamydii ,kaslal asi 2 tyzdne odvtedy nic ,obcas bezny kasel detsky,ma 7 rokov

dadus_ka
autor
2. apr 2020

@maca2017 myslíte ze teraz v takejto situacii co tu je mi bude moct dr zobrat krv na vysledky po tom co doberiem atb? Lebo mam atb na 3 tyzdne, zajtra vyberiem druhe balenie ale nezlepsuje sa to.

dadus_ka
autor
2. apr 2020

@babulka82 ja kaslem uz 2 masiace. Myslim ze u detí je to iné ako u dospelých

babulka82
2. apr 2020

@dadus_ka nam antibiotika nepomohli skor zhorsovali ,chodli sme na biorezonanciu ,to nam pomohlo a nikdy nevratilo

kurcadlo
2. apr 2020

Ahoj,ja som mala na začiatku februára,nič moc teda, kašľala som ako slon ešte po druhých antibiotikách,myslela som,že to neskončí,po dobratí tretích som už iba mierne pokašliavala a odvtedy už mám našťastie pokoj...mala som Klacid

dadus_ka
autor
2. apr 2020

@babulka82 a podla coho vies ze zhorsili? Brali kontrolne krv a bolo to horsie? Lenze teraz neviem ci sa na nejaku biorezonanciu dostanem 🙄🙄

dadus_ka
autor
2. apr 2020

@kurcadlo ja od polky februara do teraz 😩 lenze zistili az pred 2 tyzdnami a nasadili atb. Takze esteam sancu ze po tretich to ustúpi . A nevies nahodou ake si mala vysledky krvi?

babulka82
2. apr 2020

@dadus_ka no nas prepustili z nemocnice po ant a stale to tam mal ale ja uz som odnietala dalsie a hladala inu cestu ,chodili sme na biorezonanciu a nasadoktorka detska doktorka sa ma sama pytala ze co som mu dala lebo ze zazrak ze mu to tak preslo ,uplne ciste pluca aj dychanie.
Ale nam doktor na biorezonancii vsetko vysadil len k nemu sme chodili a pomohlo.Aj ked vela ludi tomu neveri ale 8 mesacne dieta by si asi tazko nieco vsugerovalo o nejakom placebo efekte.
Teraz nerobia ani u nas biorezonanciu.

dadus_ka
autor
2. apr 2020

@babulka82 ok takze mal ciste dychanie a pluca. Ale ako krv? Chlamydie mozu aj "spat" robili kontrolu z krvi?

dadus_ka
autor
2. apr 2020

@babulka82 a koľko sedeni mal na biorezonancii kym presli priznaky prosim?

kurcadlo
2. apr 2020

@dadus_ka ja som kaslala cez dva tyzdne,az potom som isla k doktorovi a hned mi bral krv na chlamydie,cize mi to podchytil skoro...krv vobec neviem,vysledky som nevidela,ale uz mi potom krv nebral po antibiotikach,ale uz je to ok

gabulienka623
2. apr 2020

Mne zistili chlamýdie v októbri, velmi som kaslala a mala hnisavu angínu. Brala som 10 dní ciphin a 7 dní klacid, bola som aj na plucnom, 2x RTG tam všetko v poriadku. Ako tak sa mi polepšilo, kašeľ ustál asi po 2 týždňoch, ale ranný stále zostal. Začiatkom marca som znovu ochorela a zas zle výsledky na chlamýdie!! Kašeľ hrozný, tak zasa 14 dní klacid. Kašlem zase už len ráno po zobudení. Na kontrolný odber som už nebola, lebo korona... Ach, dúfam že sa raz toho zbavím..

dadus_ka
autor
2. apr 2020

@gabulienka623 takže chlamydie stale nemate poriadne preliecene 😒 to je hruza a narocne sa toho svinstva zbavit. A tiez mate v hrdle take skriabanie alebo proste taky hnusny pocit co vas nuti kaslat?

gabulienka623
2. apr 2020

@dadus_ka áno hrdlo ma bolelo vždy, ale po dobrati ATB bolo ok a kašeľ hrozný, až zadusit som sa išla. Ono v Tom októbri, keď som zobrala ATB som bola na kontrolné odbery, vtedy dr povedala že už sa vytvárajú protilátky, že už je to ok. Ale ako nezbavila som sa ich, ostali akoby také prispate, pasívne. A teraz sa mi znovu zobudili :( ach viem že je ťažko sa toho zbaviť, aj by som chcela ísť na kontrolný odber, ale teraz radšej nebudem riskovať. Ale mám obavy, že zasa to nie je ok, nakoľko ráno stále vykasliavam

dadus_ka
autor
2. apr 2020

@gabulienka623 boze to je hrozne.... Ale ja práveže vôbec nevykasliavam. Za celu dobu mam len suchy drazdivy kasel bez hlienu. Uz mi aj rebro prasklo. Je to neunosne.

panelacikova
2. apr 2020

@dadus_ka chlamýdií sa nezbavíš. na uzde ti ich drží jedine aká-taká imunita. ak neveríš, nájdi si na nete seriózne odborné články a vyjadrenia lekárov, ktorí sa venujú tejto problematike. proste chlamýdie ti ostanú zacystené v bunkách. ak poľaví imunita, opäť sa rozmnožia a budú robiť šarapatu. žijem s nimi už minimálne 6 rokov (vtedy mi ich diagnostikovali). počas akútnej infekcie som kašlala asi 3-4 mesiace... odvtedy ak sa mi stane, že ochoriem, do mesiaca som OK... imunita trošku zabrala.

dadus_ka
autor
2. apr 2020

@panelacikova ja mam pocit ze po nasadeni atb je to este horsie. Moze byť ze mi znizili imunitu a tym padom je to horsie? Ale ako to potom preliecit aby som uz nemala príznaky? Ak sa ich aj nezbavim tak hlavne nech uz prejde ten kasel aspon.

dadus_ka
autor
2. apr 2020

@panelacikova ale kazdy den sa dopujem Cckom, probiotika , D3, Colostrum, od zajtra aj Kapucinku. Uz neviem co ine. Zufala som.

panelacikova
2. apr 2020

@dadus_ka ja som bola aj na ATB aj neviem čo, proste to trvalo asi 3-4 mesiace. ako píšeš. suchý, dráždivý kašeľ... postupne ustával. to bolo v roku 2014, ak sa dobre pamätám 🙂 vtedy som mala naozaj super ťažký rok celkovo po zdravotnej stránke. okrem chlamýdií som postupne došla aj k chronickej borelióze a stále sa z toho spamätávam 🙂 do toho pravedepodobne reuma. k tomu dráždivé črevo a neviemčoešte 😀 😀 takže len vydržať. kapucínka je fajn, ale zaberie najskôr tak po 2 týždňoch pri pravidelnom poctivom užívaní 2x20 kv.denne 🙂 drž sa a prajem pevné nervy 🙂

dadus_ka
autor
3. apr 2020

@panelacikova jezis nestras 😓 to z tych chlamydii si mala tu boreliozu?

stanulienkat
3. apr 2020

@dadus_ka kontrola krvi sa robi najskor za 2-3 mediace. Skor to nema zmysel. A chlamydie iba uspis,uz sa ich nikdy nezbavis. Skor patraj,ci nekasles z ineho. Nemas viac zaludocnej kyseliny? Z toho byva dlhodobe odkasliavanie.

babalenka
3. apr 2020

Ahoj syn to mal na začiatku roka kašľal cca asi zo päť týždňov ATB bral dve balenia ale ako sa volali už neviem ,ale dala mu pre dospelých a syn má 11 rokov .Krv mu brala každý mesiac lebo mu neklesla daka hodnota.Mame ísť zas na krv po veľkej noci ,ale to jej budem volať či máme v tejto situácii vôbec prísť.

eliska13
3. apr 2020

@dadus_ka ako môže dostať z chlamýdii boreliozu?😅nechcem Ťa strašiť, ale moja suseda ich ma 2 roky síce je to pani pred 60 tkou, ale vybrala x ATB aj tak strašne kašle.Bola si aj u imunológa treba podporiť imunitu liekmi

ckatka
3. apr 2020

Ja som mala pľúcne chlamydie asi pred 6-7 rokmi potvrdene prvýkrát. (Mala som ich aj predtým to už vieme teraz spätne...kým mojej doktorke napadlo zobrať mi krv).
Chlamydie "spia" podobne ako herpes...A prejavia sa z času na čas pri oslabenej imunite. Mne tak raz za rok-dva.
Chlamydie sa liečia vacsinou azitromycinom alebo inými makrolidmi (Sumamed,Azitrox) v špecifickej schéme. A trvá to nejakú dobu. Štandardne je liečba cca 3 týždne.
Keď na chlamydie dostanete nesprávne antibiotiká, zvykne to chorobu zhoršiť. Pre chlamydie je typický nočný dusivy záchvatový kašeľ. Ja už si ho presne poznám a hneď doktorka vie ze berieme krv a dávame Sumamed a kým prídu výsledky (vždy pozitívne lebo to už poznáme), tak už mám pol liečby za sebou 😌 A prejde to rýchlo. Na noc je dobre dávať kodein na vyblokovanie pocitu na kaslanie...nech sa človek vyspi...ale pozor max tri dni. Je návykový.
Chlamydie nezvyknu zvyšovať crp...preto niektorym sa to dlho ťahá, lebo odmietajú antibiotiká kým nemajú zvýšené crp.

dadus_ka
autor
3. apr 2020

@stanulienkat ja nemam odkasliavanie. Mam suchy drazdivy napinavy kasel. Robili aj ine vysetrenia 🤷

dadus_ka
autor
3. apr 2020

@eliska13 beriem Ccko 1500 denne, D3, colostrum, Kapucinku vacsiu, probiotiká. Neviem ako viac este posilnit imunitu.

stanulienkat
3. apr 2020

@dadus_ka áno, tak som to myslela, len som sa nevedela dobre vyjadriť. Dlhodobo suchý kašeľ, neproduktívny, môže mať aj iné príčiny okrem tých chlamýdií, samozrejme možno to nie je tvoj prípad, ale chlamýdií sa tak ľahko nezbavíš.

dadus_ka
autor
3. apr 2020

@ckatka ja nemam v noci vobec kasel. To mi dr povedal ze je skor priznak inej infekcie ktora sposobuje cierny kasel ale v podstate sa lieci rovnako. Ja mam kasel len cez den. Kodein som brala a aj ine lieky ale len mi to utlmilo trochu alebo vobec ale po vybraní hned sa to vratilo. 😕...crp som mala v norme.

eliska13
3. apr 2020

@dadus_ka imunologicka predpisuje buď lieky či injekcie na podporu imunity.Uvidis po dobrati ako Ti bude, ale krv na kontrolu Ti určite bude brať.Nie si aj alergická?robili Ti spirometriu?verím, že to je na nervy, lebo liečba býva opakovana