Ahojte, je to presne dva mesiace čo som bola nakazena.
Dnes ráno som bola s pozitívne testovanym ( otestovať sa išiel dať až poobede ) takže sme nevedeli že ne pozit.
Nemáte skúsenosť, či niekto dostal opakovane kovid aj keď by mal mať určite protilatky tie tri mesiace?
Viem ,že niekomu sa neutvoria, len či tu je možnosť reálneho nakazenia znovu :(
Ďakujem
@ivaa_ poznam po 6 tt od prekonania dostala znovu covid
Ďakujem, už len počkať jedine. Včera som sa dávala aj očkovať prvou dávkou, snáď to nebude mať nejaký dopad
pred očkovaním si lekári zsťovali protilátky , z tých čo mali Covid aj s príznakmi malo vytvorené protilátky len cca 20%.....jasne že Covid môžeš dostať opakovane a aj skôr ako za tie 3mesiace....ak máš vytvorených málo protilátok alebo žiadne a tvoja imuniz´´ta je po Covide oslabená, tak je to dosť pravdepodobné.....očkovanie ti nepomôže, protilátky po prvom očkovan vzniknú cca za 10dní a vtedy si chránená len na 50% až po druhom očkovaní +14dní máš deklarovnaú účinnosť 95%, čiže stále je tam aj po tejto dobe 5%ľudí čo môžu na Covid ochorieť.....
Ano, druhy krat covid mozes dostat a hlavne ked sa ti nevytvoria protilatky. Byt tebou sa dam po niekolkych dnoch radsej otestovat aby si vedela a ostat radsej v karantene.
Realna moznost je, ak nemas protilatky (hoci urcitu ulohu zohravaju aj ine zlozky imunity). A ci mas, sa da zistit len z odberu. Kamarat mal v decembri Covid a uz nema ziadne protilatky, je velky predpoklad, ze pri opatovnom kontakte s Covidom moze opat ochoriet (najma ak pojde o iny kmen).