Prejavy vyčerpanosti

kristina2602
11. feb 2014

Chcem sa opytat ako sa u vas prejavovala vycerpanost ci uz fyzicka alebo psychicka napr. Pri dvoch detoch,ako dlho trvala a ako ste sa jej zbavili dakujem za odpovede

luba28
11. feb 2014

@kristina2602 plac,nechutenstvo,nervozita,....az depresia a lieky,...ale teraz uz ok,...

kristina2602
autor
11. feb 2014

@luba28 a chcem sa opytat ci vas boleli ruky,nohy, alebo ci ste citili take chvenie v tele

anatalia77
11. feb 2014

@kristina2602 ja to tak mavam,na to pomoze len spanok

soniada
11. feb 2014

@kristina2602 ano tak sa to moze prejavovat , aj somaticky, nejak ti to to telo musi dat najavo...ked sa nic nemeni..

luba28
11. feb 2014

@kristina2602 ano,..a mala som navaly tepla a zimy,..a pocit,ze neunesiem maleho na rukach,...

mia18112
11. feb 2014

Ja som byvala taka vycerpana, ze som sa ledva doplazila na WC - ked uz to bolo ozaj nevyhnutne. Alebo som sa s vypatim vsetkych sil donutila vobec si rano umyt zuby a oplachnut tvar (na make up ani nepomysliet)......a okrem toho depresia stale, plac......trvalo to zhruba do 2,5 roka od narodenia maleho - ktory sa nam budieval neustale 10 - 14 x za noc. Bola som totalny prizrak vtedy !!!!!!!!

bambinkaa
11. feb 2014

@kristina2602 nespavostou, co este zhorsovalo vycerpanost. Potom aj nervozita, ked uz ledva stojis na nohach a vies ze musis urobit x veci, postarat sa, energia je z Teba vycucntuna. Nakoniec - postupne som spavala v priemere 2 hod. denne. Cele od zaciatku do konca trvalo asi 2 mesiace, ale treba dodat, ze maximalne vytazena som bola rok a pol vkuse, co ma zrejme vahu v tom a bodka nakoniec bola, ked sme nevedeli udrzat plod. To ma uplne odrovnalo uz, nastupila nespavost. Co pomohlo? hm vselico, alebo lepsie povedane vsetko naraz. Najprv odhodlat sa ze chcem. Najst si hodinku denne na to co ma bavi (ked uz dieta spi), aby som mala aj radost z nejakeho relaxu, potom cvicenie jogy rano, hoci aj pri dietati, aj ked dieta na mne skakalo pocas toho. Potom aj bylinkove caje, kvapky, bylinky na spanie, lebo spat sa musi, cucoriedkove vytazky, vela zeleza do tela. Ludia z rodiny, ktori ma naplnili takou super energiou, dobrou naladou 🙂 a ide sa dalej, ale hlavne treba nabrat fyzicky silu, spat aspon 5 h. denne. Som stastna ze takto samo sa to napravilo 🙂 niekedy to nestaci, ale mozno Ti ine maminy poradie este nieco lepsie, vela si prajem 🙂

siska53
11. feb 2014

@kristina2602 u mna,jedno,ci pri detoch,alebo predtym z roboty - asi 2x i busenim srdca,ale najcastejsie tym,ze ma zacalo boliet hrdlo. Ak som telo pocuvla a dobre si pospala,tak to preslo. Ak nie,tak som ochorela.
pri detoch sa to,tiez tak prejavuje,ze ma zacne,boliet hrdlo,tak sa snazim si prosto pospat.nastastie moje deti v noci vzdy dobre spali,ale zas cez den to narocne je,kedze jednoz deti poobede nespava a obe su dost zive.
ja sa ale snazim si pospat aspon 7hodin a najst si cas raz do tyzdna na cvicenie (no uz sa stalo,ze som aj 2mesiace nemohla a citilo to telo).cvicenie ma vzdy nabije energiou. Ale mne,energiu dodava aj to,ked sa hram s detmi,deti sa nehadaju a prosto vsetko prebieha pokojne,snazim sa ich si vychutnat,lebo zachvilu vyrastu.

marilka001
11. feb 2014

Daj si Mind master -odburáva stres , zvyšuje výkonnosť, vhodný re vyčerpané mamičky, v prípade záujmu môžem aj zohnat, stačí napísať na email: maja.m09@gmail. com

babulka82
12. feb 2014

Ja som tiež vyčerpana,boli ma hlava,krčna chrbtica,nepali mi to ako ma😉 synček je velmi naročny od narodenia,velmi často kojeny aj v noci.je nemožne od neho odist.Niektore mamičky povedia nech si odd ychnem cez den.Ale kedy? Niekedy spi len po hodku.A to mam ešte jedno dieta ktoremu sa treba venovat.Neviem kedy to skonči ale už aj telo bije na poplach,stale mam herpesy,imunitu narušenu a neviem ako si pomoct.A všade len počuvam :Koj čo najdlhšie! Už mi to pride ako priliš velka obeta lebo doplacam vlastnym zdravim☹

kristina2602
autor
12. feb 2014

@siska53 no aj ja mavam to busenie srdca ken neviem ako to mam poriesit s tym spankom lebo malej idu stolicky v noci sa budi cez den mi deti spia na striedacku a dokonca mam pocit ze cez noc ani nemozem spat hoci chcem

kristina2602
autor
12. feb 2014

@babulka82 no ja som tiez teraz prestala kojit ked mala mala rok a 4 mesiace lebo ze to z toho a uz mesiac nekojim a nevidim zlepsenie aj chrbtica stale boji

kristina2602
autor
12. feb 2014

@marilka001 teraz nieco berim ale skusim pozriet ci to zozeniem u nas ak nie ozvem sa dakujem

babulka82
12. feb 2014

@kristina2602 akože nevidiš zlepšenie na sebe? alebo v tom odstaveni?

siska53
12. feb 2014

@kristina2602 no, to potom tazko..:((( tu uz jedine vydrzat...ani ja cez den si nemozem nejak schrupnut, kedze mne starsi nespava...na spatie by som odporucila medovku alebo mlieko s medom (ak ti nerobi problemy), kedze sa ti nedari spat v case, ked by si mohla.
a vraj vela problemov so spankom byva aj kvoli chrbtici. cize ak mas problem aj s tou, urcite si ju daj do poriadku. ja sice ju mam opat v katastrofalnom stave, lebo som kvoli chorobe takmer 6 tyzdnov necvicila, ani masaz neabsolvovala, ale mozem povedat, ze som sa citila vyrazne lepsie, ked som mala chrbticu uz v takom stave, ze to bolo takmer dobre a chodila som cvicit raz do tyzdna, to ma fakt nabilo energiou v case, kedy som sa kave uplne vyhybala. kedze sa dojcime uz len rano, tak si davam za po, kavovej lyzicky do cara. ja mam aj veelmi nizky tlak, hoci pijem dost tekutin. neviem, ci pijes dost, myslim cistej vody, lebo aj to vraj pomaha a mozem potvrdit.
na busenie..jedine oddych a nebyt v strese.
ja som mala aj holtera, ked som este robila a mala tky stav, nic sa nepreukazalo, tak to uzaveli, ze stres. len v robote sa tomu clovek nevyhne.
dufat uz len, ze to prejde.
pamatam si, ze nasi, ked mali tolko, co ja, resp. o kusok viac, lebo otec je o 5 rokov od mojej mamy starsi, tak vzdy chceli ist von poobede na prechadzku. vzdy si isli na chvilku lahnut. a dopado to tak, ze zaspali a z prechadzky nic nebolo, resp. isli az v dost neskorom case. a to sa prejavila unava z minulosti. len oni uz mali velke deti, tak uz dospavat mohli.
vies, stale si vravim, ze mna bude asi len horsie, lebo ked nastupim do zamestnania, tak po navrate budem chciet byt s detmi a domacnost budem musiet riesit uz len po nociach, prip. nejak cez vikendy...takto si viem povedat, ze to pocka, ze to spravim nejak cez den, hlavne, ked viem, ze pridu nasi a deti vezmu von, ja mozem aspon obcas v klude robit a mat to rychlejsie hotove. alebo robim popri nich.
mne by uplne postacovalo, keby aj maly spal aspon hodinu denne. a mala by som to vyriesene.
nuz drzim paste.
@babulka82 a nemas niekoho, kto ti deti postrazi nejaku dobu? inak aj moj bol ako babatko hrozne slaby spac cez den aspon tie noci, ze prespal. vies, ja som tiez zastankynou kojenia, ale ak to ma byt na ukor zdravia..tak asi skusit mu to nejak obmedzit. kolko ma maly? ja som malej tiez musela zredukovt dojcenie, lebo to cez den bolo neunosne, boleli ma prsia, ked chodila lkazdu chvilu.. zvykla si, octove prsia jej nechutili a dojcime sa uz len rano.
a beriem na imunitu aspon obcas nie ravidelkne, imunoglukan a echinaceu ( ved kojim uz len rano), plus so synom si davame rakytnickov, kedze tie multivitaminy pre dojciace mi uz ziadne nerobili dobre.

daturka1
12. feb 2014

totalna vycerpanost,unava,nervozita a placlivost...to vsetko predchadzalo niekolko mesiacov tomu,ze mi diagnostikovali problemy s krcnou chrbticou,okrem toho aj bolest ruk a trpnutie prstov.Ked som chodila na rehabilitaciu chodili tam aj mamicky na materskej,nosenie a zdvihanie deticiek je tiez zataz....len skoda,ze prevlada nazor co uz moze matku na materskej boliet....baby relaxujte,ak sa vam neda chodit doobeda na rehabilitaciu,tak aspon vecer dajte deti varovat a doprajte si masaz.

kristina2602
autor
12. feb 2014

@babulka82 aj na sebe aj v odstaveni mlieko je davam v tom case co som aj kojila,tak sa vzdy budi

kristina2602
autor
12. feb 2014

@daturka1 no presne aj to dvihanie a to obe ich musim z auta,alebo z kociara

kristina2602
autor
12. feb 2014

@siska53 mala ma rok a 4 mesiace,nevidim rozdiel ,ale na jednej strane som uz rada ze uz nekojim lebo co poznam zname ci dlhsie kojili mali vacsi problem z odstavenim prvu som odstavila ked mala 9 mesiacov kvoli tehotenstvu,a ta to zvladla uplne super bez placu

kristina2602
autor
12. feb 2014

@siska53 akurat dnes mamka bola pri detoch na 3 hodky, troska som zdriemla dobre to podlo ale to je fakt vynimocne lebo rodicia robia a svokrovci z tych nic,skusim poriesit tu chrbticu ale doktorka to uzavrela tak ze srdce mam v poriadku to len vycerpanost a chrbticu uz neriesila,nechapem svoj stav skor bysom to cakalaked bola mala mensia ale tobudetymnedostatkom spanku tak dakujemzaodpovede

bambinkaa
12. feb 2014

@kristina2602 to je dobre ked si si oddychla trocha. ked nemozes spat v noci, tak kedykolvek sa naskytne moznost pospi si aj ked len 30 minut cez den. To busenie som mala aj ja, mam aj aritmiu (to su aj stresy, ale to je ina tema). Tak ked telo ide ide a po case uz nevladze, ukaze sa to, to nie je hned.

siska53
12. feb 2014

@kristina2602 tak aspon nieco. Tu chrbticu asi ziadna z nas nema ok,ved dojcenie,nosenie deti...to da zabrat.
na chrbticu staci aj zopar spravnych cvikov denne (no,len,ten cas si clovek akosi nevie najst - vravim o sebe 🙂 ),len na zaciatku urcite treba daku rehabku plus masaz.

babulka82
13. feb 2014

@kristina2602 no je to tažke maš dve male detičky ,rychlo ti odrastu ale určite je to velmi naročne. Ja obdivujem každu maminku čo to zvlada takyto maly rozdiel.Ja mam 5 ročny a tiež mam toho niekedy dost.
Včera som si s malym trošku pospala asi hodinu a neuveritelne som si oddychla.Navar si aj na 3 dni a oddychuj ked len po 10 minutkach.

bulka86
31. okt 2018

Je noc a ja nemozem spat, lebo mi je tak zle ze sa neda. Totalna vycerpanost. Tak citam na goggli ako si pomoct, kedze ist na pohotovost je pre mna konplikovane. Takmer rocny syn spi pri mne v posteli a uz tyzden sa trapime s bolavou krvavou pusou. Je nervozny, ma naruseny spanok nic okrem mojho mlieka nepapa. Uz tyzden som kvoli tomu poriadne nespala a to neratam este jeden tyzden predtym starsia dcera tiez bola chora, sople, kasel, lieky, pohotovost....od vecera mam triasku, zle od zaluka, bolest hlavy, trpnutie ruk, bolest svalov, chrbtica...... asi vsetko, ako sa vravi boli ma cely clovek. Telo uz dava signal. Celu noc premyslam ci nevolam zachranku, lezim a citim ze odpadnem. Ale materinsky pud mi zakazuje poddat sa, kojim, a kedze maly teraz nic ine okrem mna nepapa, nemozem si dovolit riesit seba. Ukludnujem sa neustalym otcenasom a prosim o silu aby som fungovala a ukludnujem sa vetou co nam v porodnici po sekcii vraveli: Kon ked nevladze tak zdochne, zena sa vyspi a funguje dalej. Lenze ja sa uz ani vyspat nemozem a som KO. Z toho celeho aj z vasich textov ma na zaver napada len jedine: kde do frasa su chlapi, otcovia..... ze tak zenu nechaju vycerpat. Su to spolocne deti, tak ojrem kojenia by mali zvladnut hadam vsetko. Ten moj bohuzial studuje a cakaju ho o 2 tyzdne statnice a vravi mi aky je unaveny. Knihu pri unave hodis bokom, kde si ja mozem dovolit kaslat na svojho uboleneho rocneho syna aj ked citim ze kazdu chvilu odpadnem. Chlapi by uz davno na infuziach skoncili keby boli v nasej kozi. Prajem vam i sebe vela energie SILNE ZENY!!!!!!!