Prejavy duševných chorôb

11. sep 2021

Dobrý večer. Chcela by som fundovanú odpoveď od tých, čo sa to učili v škole, alebo z praxe, na to, že ako sa prejavujú duševné choroby.
Ako spoznať, že to je už choroba a nie nejaká lajdáckosť, lenivosť, len nahnevanost, stres napriklad.

kacena4
11. sep 2021

je to individualne zalezi od choroby a najlepsie to zistis ked sa das vysetrit lekarom on posudi ci je to uz choroba alebo este nie

bosorka2302
11. sep 2021

velmi tazko zistit aj pre lekara co je diagnoza a co je cielene a manipulativne..ludia co trpia dusevnymi poruchami vacsinou vnasaju do zivota chaos

autor
11. sep 2021

@bosorka2302 čo to znamená chaos, v akom zmysle? Môžte priblížiť, čo tým myslíte?

autor
11. sep 2021

@kacena4 nikdy sa nedá vyšetriť, ak sa to navrhne hned velká agresivita, to isté, ked mu navrhneme ist do práce. Ide sa vešať. Sem tam si šepká, rozpráva sa sám so sebou. Tak sa rozpráva, že má iný hlas akoby. Ked zistí, že niekto je nedaleko neho, zakašle, zmení hlas na normalny, rázne vykrocí. Ale je osamelý clovek... Mam pocit, ze ten doktor by mu pomohol. Ale nechce.

beatabaw
11. sep 2021

Ja som aj pomerne lenivá, aj duševne chorá (liečim sa na depresie). A je to veľký rozdiel, ak mám dobré obdobie a zlé. V zlom sa človek sotva dostane z postele a nie preto, že je na to lenivý, ale preto, že na to nemá silu. Byt nemám dokonale vyupratovaný ani počas dobrých období, ale keď je zle, tak nie som schopná ani len riady hodiť do umývačky... čo sa týka hnevu. Som viacmenej pokojný človek, máločo má rozhádže, ale keď je zle, som maximálne protivná, slovne útočná, vytočí ma všetko.
A šikovný psychiater podľa mňa čo to dokáže po pár sedeniach odhadnúť. Určite je medzi nami aj pár manipulárorov, ale nemyslím, že by veľa z nich využívalo služby psychiatra.

bosorka2302
11. sep 2021

toto co popisujes skor na schizu sedi

autor
11. sep 2021

@bosorka2302 môze taký človek aj ublizit? Ze mu nejak prepne? On bol agresivny vzdy od detstva, ked ho niekto nahneval.

autor
11. sep 2021

@beatabaw prajem len tie lepšie dni nech sú a uzdravenie.

bosorka2302
11. sep 2021

moze a nemusi tazko povedat, zalezi od situacie

marsmykkok
11. sep 2021

podľa mňa aj podľa toho koľko to trvá, napríklad depresia, ked ti umrie niekto blízky je normálne že ťa pár dní nič nebaví, nechutí ti jesť, si smutná, dni len tak plynú atd. Ale ak ten stav trvá napríklad polroka a nezlepšuje sa a obmedzuje ťa to v bežnom živote je to asi depresia.

cleanslate
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dori2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz