Prejavuje sa takto zápcha?

5. júl 2022

Ahojte, je mi blbá táto otázka,ale nikdy som na zápchu netrpela. Som 15tt tehotenstva a začali mi cca tri dni dozadu bolesti brucha. Nie je to nič hrozné, pokiaľ ležím ,tak to ani moc necítim. Bolesť je skôr tupá, taký tlak dolu pod pupkom, občas to cítim do krížov. Žiadne kŕče nemám. Na pohmat je brucho citlivé a v strede od pupka až k panve je na pohmat tuhé,také tvrdšie. Ale len v strede,napravo aj naľavo od pupka je to ok. Stolicu mám každý deň ,ale v poslednom čase menej. Prejavuje sa takto zápcha? Sme na dovolenke,tak nechcem plašiť a naháňať lekárov kôli zápche.

sissy27
5. júl 2022

Zápcha je keď sa ti nedá ísť na veľkú potrebu. Keďže chodíš každý deň, tak zápcha to nebude.

ckocka
5. júl 2022

Neviem kde ste, nemože to byť len zažívací problém sposobený neobvyklou stravou?

diamond007
5. júl 2022

Podľana to je len klasické roztahovanie maternice

pribinak
5. júl 2022

Môže to byt zmena stravy a prostredia, ale aj nižšia peristatika čriev. Kúp si probiotiká. Tie dostaneš všade a zvýš pitný režim, pridaj viac ovocia a zeleniny
Zápcha je keď nemôžeš ísť na wc tak 3 dni. Toto na lekára nie je

autor
6. júl 2022

@pribinak
@diamond007
@sissy27
@ckocka Ďakujem vám za rady. Sme len u rodiny v ČR,tak nejaká zmena stravy to asi nebude. Mám ešte tehot.cukrovku,tak vody a zeleniny jem veľa ,ale skúsim ešte pridať. U prvého dieťaťa som nič také nezažila ,ale čítala som na nete ,že práve sa spomaľuje peristaltika a vznikajú zápchy ,tak som si myslela ,že to bude niečo s tým.

pribinak
6. júl 2022

Veď si kúp probiotiká, je to ľahká a rýchla pomoc

autor
6. júl 2022

@pribinak to určite kúpim