Už pár mesiacov sa mi to deje.
Neviem či sa takto prejavuje reflux , ale chcem ss uistiť lebo sa bojim niekedy že ss udusim.
Nieje to vždy len po jedle (ale niekdy počas jedla to sústo pozujem a prehltnem , tak akoby sa mi zasekne v krku a ide úplne ťažko dole) , no stáva sa mi že proste zrazu cítim take tlačenie , alebo akoby niečo zaseknuté niekde dole v jamke na krku až smerom na hrudník. Vkuse sa snažím nasilu vygrgnut no nejde to , rychlo sa snažím napiť (niekedy mi sz voda ide akoby ťažko dole) a hneď panikarim že sa udusim.
Neviem či to môže byt reflux takéto prejavy(a či sa tým pri refluxe môžem udusit) , alebo čím to môže byt a či reálne sa môžem takto udusit alebo to je len pocit (fakt reálny)
Nechcem vobec strasit,ale mam to altualne v rodine,velmi podobny priebeh..a nemame dobre vysledky,pytaj sa cim skor na gastro,aby skontrolovali pazerak a zaludok..ak nic ine,aspon budes v klude,ze je to naozaj len reflux..
@tatiana149 opises mi tvoje ťažkosti prosím ta?
@lienka9 kontrolovali mi minuly rok v júni , bohvie či by sa za taký čas veľa zmenilo 🤔
toto vobec nie príznak refluxu. aspon nie u nas.
u nas normalne sa najedlo dieta a po chvilke potrava , co bola zjedena "vyliezla" von. proste vrátila sa do ust .
reflux je proste nezavretie jednej zaklapky a potrava nejde smerom dole ale hore .....
to co popisujes nie je reflux.
Mam reflux roky a nic take nemam. Skor by som isla na vysetrenie,ci nemas zuzeny pazerak,ked ti tadial neprechadza jedlo.
Pises ,ze sa ti to deje posledne mesiace.to musis ty vediet,ze ci si mala problemy uz ked si bola na gastroskopii.v kazdom pripade by som to nenechavala len tak,drzim palce
Mam reflux ale takto sa mi neprejavuje
mam reflux roky ale takto som sa nikdy necitila, skor mi to pride ako panicky atak sposobeny prehltanim velkych kuskov, ktore nevies prehltnut a tlaci ta to v trubici, jedz mensie kusky a zapijaj ich. reflux sa mi objavuje az po jedle
Uzkostne stavy?
reflux sa zvykne objavovat az po samotnom jedle nie pocas. my toto doma volame ze ti "presedlo" je to velka bolest aj ked vodu prehltnes na to. mavam to niekedy ked mam vacsi alebo suchsi kus jedla prehltnut.
@kacena4 deje sa mi to aj pri prehltnutí len kapsule, tak to si nemyslím že je veľké susto🤔😒
ale prehltanie nema nic spolocne s refluxom si myslim
@kacena4 to možno nie, ale ten pocit zaseknuria tej tablety v krku po prhltnuti možno áno 🤔
No tie čo máte reflux , vadi vám aj väčšie sústo čistej vody naraz? Alebo vracia sa vám aj čistá voda do krku ?
reflux je nieco v zaludku a to sa vracia, nie ked pijes
skor to moze byt vratnik, chlopna
Opisujes dve rozne veci..reflux mas vracanie potravy zo zaludka (po najedeni)nedeje sa to vacsinou pocas jedla,ale az po nejakej dobe..ked ale jes a sa ti nieco zasekne v krku , to je uplne odlisny pripad.ujasni si,co ta vlastne trapi..ale ak mas pocit,ze ti ostava jedlo a voda v hrdle,dusis sa z toho urychlene smer Dr.lebo pravdepodobne mas z nejakeho dovodu zuzeny pazerak a treba zistit co tam mas.
Tablety nespolknem. S vodou problém mám tiež
@tatiana149 máš potvrdení reflux?
Áno
4 roky sa dusím potravinami. Vyšetrenia všetky možné. ORL (6x), neurológia, zubár, interné, endocrinologia, chirurgia, pľúcne, alergia, atď....na niektoré si nespomeniem, všade testy všelijaké. Furt všetko vychádzalo ok. Už ma poslali ku psychologičke. Už som aj verila že to je psychika. Furt som sa jedlom dusila. Kašľať som nekaslala vôbec. Ale pocit tlaku na krk. To bol pocit že mi bije posledná. Dodnes neviem poriadne prehĺtať. Posledné vyšetrenie bolo gastro. Tak som sa bála že vôbec som tam nešla. A mala som ísť skôr. Veru že. Histologie vzorky všetko ok. Až na to,že mi objasnili moje prehĺtaníe. Mám z toho disfagiu. Je to choroba prehltania. To zistili už teraz na poslednom ORL. Až po Tom čo mi na gastro tiež teraz zistili reflux. Zaha ma nepáli. Ale refluxom sa mi zmenil hlas. Som zachripnuta. A pocit zahlienenia. A keby som to gastro riešila skôr tam by som sa nedopracovala na disfagiu( choroba prehltania). Lebo ja už to mám chronické. Teraz už viem ako prehĺtať, ako si pomôcť. Ale na začiatku to bolo peklo. Vám treba vylúčiť všetky ostatné choroby. Čiže si dajte kolečko vyšetrení, ale nie ako ja, že gastro čo som mala ísť hneď tak som šla posledné. Inak potraviny ktoré sťažujú prehĺtaníe treba vynechať. Treba sa naučiť jesť pomaly, veľmi pomaly. Malé kúsky a viac prežuvat. Ono to pôjde časom. Niektoré potraviny zhoršujú ako je káva, ( ja trebárs mám aj intoleranciu laktózy) tak aj vtedy mi stiahne hrdlo že nič do seba nedostanem ak zjem čo nemám. ). Ale od kedy som brala lieky na reflux. Pomaly je to lepšie. Niekedy ešte ten pocit mám ale už malo. Teraz lieky neberiem žiadne. Čiže kľudne môžete mať tichý reflux. Inak robili mi všade na vyšetreniach rozbory všetkého možného, aj ultrazvuky, rengeny, spirometria, EKG, emg, atď.......len moja skúsenosť
@tatiana149 a ako vám to na hadici zistili ? Pri prechode cez pazerak? Či ako ? Ja som bola na hadicu ani nie ored rokom a nič mi nepovedali
Neviem mala som úplnú narkózu
Buď pôjdete na vyšetrenie alebo si kúpte Nolpazu 20 a bude mať po pár dňoch pocit že vám je lepšie je to reflux ...
poznam to velmi dobre. mam reflux