Prehohnotenie invalidného dôchodku

tslobik
8. apr 2018

Ahojte, chcem sa spýtať....nie kvôli sebe, ak má niekto invalidný dôchodok, je možné je znova prehodnotiť, resp. prepočítať jeho výšku? Ako postupovať? Obrátiť sa najskôr na lekára a akého? Alebo ako to je? Ďakujem za každú reakciu

lilyianka
8. apr 2018

@tslobik myslim, ze o prehodnotenie mozes zaziadat pri zhorseni zdr.stavu prip.po 10r od priznania ID

tslobik
autor
8. apr 2018

@lilyianka Ano, to už je 10 rokov. A treba sa obrátiť najskôr na lekára? Obvodného?

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
roberta000
8. apr 2018

Odvolanie sa nepodava
@lenkakravcova

@tslobik treba ist na pobocku SP na oddelenie lekarskej posudkovej cinnosti a tam poziadat o prehodnotenie ID, daju vam tam prislusne tlaciva na vyplnenie obvodnemu lekarovi atd
@lilyianka nemusi byt 10 rokov od priznania ID,o prehodnotenie ID sa moze poziadat kedykolvek sa zhorsi zdravotny stav,pripadne ak posudkovy lekar urci kontrolnu lekarsku prehliadku,tak aj na zaklade KLP sa prehodnocuje ID

tslobik
autor
8. apr 2018

@lenkakravcova To ja nie pre seba, ani pre rodinného príslušníka.....jednému pánovi to zisťujem.

tslobik
autor
8. apr 2018

@roberta000 Ďakujem🙂

lilyianka
8. apr 2018

@roberta000 ved som to tam spomenula, ze v pripade zhorsenia zdr.stavu...avsak moze poziadat v pripade rovnakeho stavu o 10r .....

roberta000
8. apr 2018

@lilyianka v zakone sa vobec nic nehovori o nejakych 10 rokoch

swwan
8. apr 2018

A nechodí na posudky pravidelne?

roberta000
8. apr 2018

@swwan pokial ma KLP nepotrebnu tak nemusi chodit na posudky.
Priklad - clovek nema nohu, cize je to stav nemenny ( noha mu nenarastie ) tak tam je KLP nepotrebna,v pripade zhorsenia zdravotneho stavu moze ten klient poziadat o prehodnotenie ID

lilyianka
9. apr 2018

@roberta000 nikde nespominam zakon
Nam povedala posudkova lekarka, ze o opatovne posudenie moze poziadat o 10r alebo v pripade zhorsenia stavu

monikajargasova
4. nov 2022

Som na ID, ohodnotenie na 80%Kde zistím,kedy pojdem na prehodnotenie?V papieroch zo SP to nie je napísané.Dakujem

lucinkaboz
19. máj 2023

Na prehodnotenie hocikedy pri zhoršenom stave, najlepšie info povedia infolinku ba