Ahojte, chcem sa spýtať....nie kvôli sebe, ak má niekto invalidný dôchodok, je možné je znova prehodnotiť, resp. prepočítať jeho výšku? Ako postupovať? Obrátiť sa najskôr na lekára a akého? Alebo ako to je? Ďakujem za každú reakciu
Odvolanie sa nepodava
@lenkakravcova
@tslobik treba ist na pobocku SP na oddelenie lekarskej posudkovej cinnosti a tam poziadat o prehodnotenie ID, daju vam tam prislusne tlaciva na vyplnenie obvodnemu lekarovi atd
@lilyianka nemusi byt 10 rokov od priznania ID,o prehodnotenie ID sa moze poziadat kedykolvek sa zhorsi zdravotny stav,pripadne ak posudkovy lekar urci kontrolnu lekarsku prehliadku,tak aj na zaklade KLP sa prehodnocuje ID
@lenkakravcova To ja nie pre seba, ani pre rodinného príslušníka.....jednému pánovi to zisťujem.
@roberta000 Ďakujem🙂
@roberta000 ved som to tam spomenula, ze v pripade zhorsenia zdr.stavu...avsak moze poziadat v pripade rovnakeho stavu o 10r .....
@lilyianka v zakone sa vobec nic nehovori o nejakych 10 rokoch
A nechodí na posudky pravidelne?
@swwan pokial ma KLP nepotrebnu tak nemusi chodit na posudky.
Priklad - clovek nema nohu, cize je to stav nemenny ( noha mu nenarastie ) tak tam je KLP nepotrebna,v pripade zhorsenia zdravotneho stavu moze ten klient poziadat o prehodnotenie ID
@roberta000 nikde nespominam zakon
Nam povedala posudkova lekarka, ze o opatovne posudenie moze poziadat o 10r alebo v pripade zhorsenia stavu
Som na ID, ohodnotenie na 80%Kde zistím,kedy pojdem na prehodnotenie?V papieroch zo SP to nie je napísané.Dakujem
Na prehodnotenie hocikedy pri zhoršenom stave, najlepšie info povedia infolinku ba
@tslobik myslim, ze o prehodnotenie mozes zaziadat pri zhorseni zdr.stavu prip.po 10r od priznania ID